To nordmenn har fått nytt hjem

«cromen», «zEVES» og «TENZKI» klare for Dignitas

De tre nordiske spillerne signerer for laget som allerede huser norske Ruben «Rubino» Villarroel og Joakim «Jkaem» Myrbostad.

Jørgen «cromen» har til tider storspilt for den britiske organisasjonen.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

DISSE SPILLER FOR DIGNITAS

Vis mer

Ruben «RUBINO» Villarroel
Joakim «jkaem» Myrbostad
Jørgen «cromen» Robertsen
Ricardo «fox» Pacheco
Jesper «TENZKI» Plougmann
Morten «zEVES» Vollan (trener)

Etter å ha spilt sammen i nærmere tre uker, har Dignitas endelig besluttet å ta tidligere Norse-spiller Jørgen «cromen» Robertsen og Jesper «TENZKI» Plougmann inn i lagets startfemmer på permanent basis. Norske Morten «zEVES» Vollan har signert som trener for laget. De nevnte spillerne har allerede spilt og trent med laget i rundt tre uker, etter at Mikail «Maikelele» Bill og Faruk «pita» Pita ble benket.

Robertsen uttalte følgende i pressemeldingen på Dignitas sine hjemmesider:

– Det er en ære å få signere for en legendarisk organisasjon som Dignitas, og å få muligheten til å spille sammen med så erfarne lagkamerater. Dette er en utmerket mulighet for meg til å vise mitt potensial, både til laget og omverdenen, forteller Robertsen, og legger til:

– Vi har vist store forbedringer i resultatene den siste tiden, og vi kan bli en utfordrer i toppen om vi fortsetter å trene som lag i spillet, og med å arbeide aktivt med kjemien mellom oss.

Ønsker å bli blant de beste i verden

Jørgen «cromen» har til tider storspilt for den britiske organisasjonen.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

Robertsen forteller til Gamer.no at han er meget fornøyd med å være tilbake i en solid organisasjon, etter at Norse ble oppløst tidligere i vår.

– Det å være tilbake i en organisasjon føles veldig bra, og det at det er nettopp Dignitas føles også veldig riktig. Vi har allerede en god kjemi innad som jeg vet vi kan bygge stort på. Vi er fortsatt i et tidlig stadie, men vi viser allerede kvaliteter i verdenstoppen, og jeg holder ikke unna noe når jeg sier at vi har utrolig mye mer å gi, forteller Robertsen.

Laget har så langt deltatt i en del internasjonale turneringer, og ikke fått særlig mye tid til trening. Robertsen forteller at dette blir hovedfokuset fremover.

– Vi har ikke fått inn så mye trening nå som kalenderen har vært full av kamper og forskjellige kvalifiseringer, men nå får vi endelig litt tid til å trene sammen og jobbe med det taktiske fremover.

Det nykomponerte laget har også en klar plan for hva som skal skje de neste månedene.

– Planen fremover består kun av hard trening og så mange bootcamper som mulig for å bygge lagånden, og for å løfte laget til det nivået jeg vet vi hører hjemme på. Dette vil selvfølgelig også gå hånd i hånd med å ta seg til de største internasjonale turneringene, for å bygge mer erfaring både som et lag og individuelt, sier Robertsen.

Treningene fremover har et klart fokus, og det er minor-turneringen i juni, hvor laget kan ende opp med å sikre seg plass i major-turneringen som spilles i Krakow midt i sommerferien.

Les også
Landslaget i Hearthstone er klart

– Nå har vi minoren i Juni som vi forbereder oss mot og satser på å bli blant de tre beste, så vi kan ta oss videre til majoren i Krakow. Vi håper det norske folk vil heie oss frem til seier, og en stor takk til alle fans og Dignitas som gjør dette mulig, avslutter Robertsen.

Endringene har gitt utslag

Morten «zEVES» Vollan får en trenerrolle i dignitas.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Organisasjonen signerte det opprinnelige laget, bestående av nevnte Bill og Pita 20. mars i år. Laget høstet derimot mye kritikk for dårlig spill, og skuffet generelt stort. På grunn av de dårlige resultatene, følte organisasjonen at det var nødvendig å gjøre endringer i lagoppstillingen. Spillerne har til tider gjort det svært godt i sine respektive roller, hvor særlig «cromen» har briljert med storspill i en rekke kamper.

Laget har som følge av endringene kvalifisert seg for årets andre minor, og er fremdeles med i kampen om en av de åtte resterende major-plassene. Dette har tydeligvis imponert organisasjonen nok til å ønske dem velkommen i laget.

De norske signeringene kom fra den nedlagte satsningen i Norse. Etter nedleggelsen spilte Robertsen en liten periode for Polaris, mens Vollan annonserte på Twitter at han var åpen for profesjonelle trenerroller. Nå har situasjonene altså stabilisert seg for de tre nordiske spillerne, som skal forsøke å ta Dignitas til nye høyder. Laget skal allerede onsdag ut å kjempe om nye poeng i ECS Sesong 3.

Siste fra forsiden