Nindies Showcase Spring 2019

Cuphead, våpenakrobatikk og rytme-Zelda til Switch

Her er høydepunktene fra Nintendos Indie Showcase.

Onsdag kveld holdt Nintendo nok en Direct-presentasjon, denne gangen med fokus på kommende indiespill. Selskapet har satset tungt på uavhengige utviklere siden Switch-lanseringen for to år siden, og opplegget ser ikke ut til å endre seg i 2019.

Du kan se Nindies Showcase-presentasjonen i sin helhet over, men alternativt har vi samlet sammen noen av høydepunktene fra sendingen nedenfor.

Cuphead med Xbox Live-støtte

(Video: Nintendo)

Presentasjonen åpnet med å bekrefte Cuphead-ryktene som har sirkulert den siste tiden. Plattformspillet som er like vakkert som det er grisevanskelig tar turen til Switch den 18. april, sammen med en stor gratisoppdatering for samtlige plattformer.

På Switch vil Cuphead kjøre i 1080p-oppløsning i TV-modus, med 60 bilder per sekund uansett hvordan du spiller. To venner kan spille sammen på samme konsoll, med hver sin Joy-Con.

Cuphead har til nå vært konsolleksklusiv for Xbox One, mens spillet også finnes på PC og Mac. Overgangen til Switch er et nytt ledd i Nintendo og Microsofts stadig blomstrende samarbeid, og spillet vil etter planen få Xbox Live-støtte på hybridkonsollen.

– Vi kommer til å jobbe sammen med det flotte Microsoft-teamet for å finne ut hvordan vi kan introdusere Xbox Live-funksjoner til Switch-versjonen av Cuphead. Det er fortsatt tidlig, så vi kan ikke si noe om datoer eller detaljer rundt dette, men vi pusler med det for å se hva vi kan få til i løpet av de kommende månedene, forteller utvikler Studio MDHR på sine nettsider.

My Friend Pedro

(Video: Nintendo)

Videre avslørte Nintendo at My Friend Pedro, et actionspill fra DeadToast Entertainment, lanseres på Switch i juni. Det akrobatiske plattformspillet lar spillere hoppe, sprette, svinge, sparke og skyte seg gjennom en verden stappfull av kjeltringer.

My Friend Pedro ble opprinnelig avduket i forbindelse med fjorårets E3-messe. En PC-versjon er også på vei, og planen er å slippe den samme dag som på Switch.

Cadence of Hyryule

(Video: Nintendo)
Les også
Anmeldelse: Cadence of Hyrule

Brace Yourself Games gjorde stor suksess med rytmespillet Crypt of the Necrodancer i 2015, og nå er en oppfølger på vei. Denne gangen har det lille studioet imidlertid fått med noen tungvektere fra Nintendo på laget, og spillets protagonist får stå side om side med selveste Link og Zelda.

I spillet som har fått navnet Cadence of Hyrule får spillere utforske en ny verden, med flere skatter å oppdage og fiender å bekjempe. Det hele er satt til fengende elektronisk musikk, og målet er å holde takten i alt du gjør. Cadence of Hyrule kommer til Switch i løpet av våren.

RAD

(Video: Nintendo)

RAD, det neste spillet fra Double Fine Productions – studioet til utviklerlegenden Tim Schafer – tar spillere med til en verden som er inne i sin andre runde med postapokalypse. I rollen som en ikke navngitt tenåring må spillere ta seg gjennom tilfeldig genererte omgivelser, på leting etter en kur som kan få tilværelsen på rett kjøl.

På ferden venter et mangfold av ekle fiender, men protagonistens hemmelige våpen er evnen til å mutere seg. Traileren over viser blant annet hvordan han plutselig får et slangehode, en gigantisk arm eller Groot-bein. Han kan til å med legge egg, som klekker ut undersåtter som kan hjelpe til i kamp.

RAD slippes for Nintendo Switch, PC, PlayStation 4 og Xbox One til sommeren.

Av andre nevneverdige spill fra presentasjonen, finner vi blant annet det pinball-inspirerte Creature in the Well, eventyret Neo Cab og åpen verden-spillet Pine. Trailerne for disse ser du i videovinduet øverst i artikkelen.

Siste fra forsiden