Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 har solgt skikkelig bra til tross for problemene

Spillet har blitt en stor hit, skal vi tro studioet selv.

Cyberpunk2077_Love_this_town_RGB-en
CD Projekt RED

De fleste som ikke lever under en stein har nå fått med seg at Cyberpunk 2077-lanseringen ikke maktet å leve helt opp til de enorme forventningene, men nå viser det seg at spillet – til tross for den pågående stormen – har blitt en salgssuksess.

Som blant andre nettstedet Polygon rapporterer skal Cyberpunk 2077 ha solgt i solide 13 millioner eksemplarer per den 20. desember.

Tallet kommer fra CD Projekt S.A. selv via en nylig publisert investorrapport.

CD Projekt RED

Inkluderer refunderinger

Det som er verdt å merke seg er at dette tallet allerede har tatt høyde for alle refunderingene som har funnet sted frem til den 20. desember, både for fysiske og digitale eksemplarer av spillet.

Dermed kan det se ut til at mange spillere har valgt å la være å benytte seg av refunderingstilbudet og bestemt seg for å gi studioet en sjanse til å fikse spillet. CD Projekt RED har lovet flere store oppdateringer, og flere har allerede blitt sluppet.

Selskapet skriver i investorrapporten at styret har besluttet å offentliggjøre tallet på grunn av den «potensielle innvirkningen» opplysningene kan ha på investeringsrelaterte beslutninger.

Med andre ord er publiseringen av salgstallene trolig en respons på de negative reaksjonene fra selskapets aksjonærer og den kraftige nedgangen i aksjekursen CD Projekt S.A. opplevde etter Cyberpunk 2077-lanseringen.

Aksjekursen til selskapet begynte å falle allerede før lanseringen, og i perioden fra 7. desember frem til i dag har kursen falt med rundt 40 prosent. Som Gamer.no meldte nylig har det også blitt varslet søksmål mot selskapet på vegne av investorer.

Les også: Vi har samlet 10 tips som kan hjelpe deg i Night City »

Siste fra forsiden