Cyberpunk 2077

CD Projekt RED trues nå med gruppesøksmål

Flere advokater er kommet på banen.

CD Projekt RED

For CD Projekt RED har et allerede dårlig år blitt avrundet av en mildt sagt problematisk lansering av Cyberpunk 2077, og ser ut til at utfordringene fortsetter å tårne seg opp for utvikleren. Nå varsles det nemlig med rettslige skritt mot selskapet.

I en artikkel publisert hos avisen New York Times, som tar for seg både spillanseringen og studioet i et større perspektiv, opplyses det at CD Projekt RED trues med søksmål.

forumet til en polsk finansnettside informerer en advokat ved navn Mikołaj Orzechowski – som også hevder å være investor i CD Projekt – om at han og flere andre vurderer gruppesøksmål mot selskapet for potensielle kriminelle handlinger.

Feilaktig fremstilling

CD Projekt RED

Advokaten mener selskapet kan ha gjort seg skyldig i feilaktig fremstilling av et produkt for å oppnå økonomisk gevinst, som er ulovlig etter gjeldende lovverk.

I teksten refereres det til den siste tidens begivenheter, og spesielt det faktum at Cyberpunk 2077 nylig ble trukket fra Sonys butikk – noe som har hatt en kraftig negativ innvirkning på selskapets inntjening og aksjekurs den siste tiden. Advokaten ønsker å høre fra flere som kunne tenke seg å delta i et eventuelt søksmål.

Tilsvarende trusler har også dukket opp fra annet hold. Som PC Gamer melder har det amerikanske advokatfirmaet Wolf Haldenstein Adler Freeman & Herz LLP startet etterforskning på vegne av aksjonærer i CD Projekt S.A.

I en pressemelding skriver firmaet at de vurderer gruppesøksmål på bakgrunn av at spillstudioet i betydelig grad kan ha villedet både investorer og offentligheten for øvrig. Advokatfirmaet ber aksjonærer som har tapt penger om å ta kontakt.

Hvorvidt søksmålene vil materialisere seg, og som eventuelt blir sluttresultatet gjenstår å se. I mellomtiden fortsetter CD Projekt RED å slippe oppdateringer til Cyberpunk 2077.

Les også: Opencritic anklager Cyberpunk 2077-utvikleren for egoisme og bedrageri »

Siste fra forsiden