Cyberpunk 2077 - PlayStation

Sony fjerner Cyberpunk 2077 fra PlayStation-butikken

Oppdatert: Microsoft har utvidet sin refusjonsordning og CD Projekt lover penger tilbake for alle med fysisk utgave av spillet.

CD Projekt RED

Oppdatering 23:00: Microsoft har nå utvidet sin refusjonsordning, slik at alle som kjøpte Cyberpunk 2077 digitalt via Microsoft-butikken kan få igjen pengene sine.

I motsetning til Sony har Microsoft imidlertid valgt å beholde spillet i sin butikk.

– Vi vet at utviklerne hos CD Projekt RED har jobbet hardt for å levere Cyberpunk under utfordrende omstendigheter. Samtidig skjønner vi også at noen spillere har vært misfornøyd med opplevelsen på eldre konsoller. For å sørge for at hver spiller får den opplevelsen de ønsker på Xbox, utvider vi vår eksisterende refusjonsordning inntil videre for å tilby full refusjon til alle som kjøpte Cyberpunk 2077 digitalt fra Microsoft Store. For å be om pengene tilbake kan du følge stegene på vår side for Xbox-refusjon, skriver Microsoft.

Samtidig har CD Projekt RED gått ut med et løfte om penger tilbake til de som kjøpte fysiske utgaver av spillet. På Twitter ber utvikleren om at man først tar kontakt med butikken der man kjøpte det. Dersom det ikke virker kan man kontakte CD Projekt RED på e-post innen 21. desember og utvikleren lover å betale tilbake fra egen lomme om nødvendig.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

Oppdatering: 04:55: Ledelsen i CD Projekt har nå kommentert Sonys beslutning om å fjerne Cyberpunk 2077 fra PlayStation-butikken. I en kort uttalelse skriver selskapet at avgjørelsen ble tatt på bakgrunn av diskusjoner mellom CD Projekt og Sony om hvorvidt sistnevnte ville tilby refusjon for de som kjøpte spillet via PlayStation-butikken.

Videre påpekes det at utviklerteamet vil fortsette å støtte PlayStation-versjonen med oppdateringer, for de som velger å beholde spillet eller kjøpe det i fysisk utgave fra butikk.

Les den fullstendige uttalelsen:

– Styret i CD Projekt S.A. […] erkjenner Sonys beslutning om å fjerne Cyberpunk 2077 fra PlayStation-butikken inntil videre. Beslutningen ble tatt etter våre diskusjoner med Sony om muligheten for å tilby refusjon for spillere som kjøpte Cyberpunk 2077 via PlayStation-butikken og ønsket pengene sine tilbake nå. Alle eksemplarer av spillet som er kjøpt digitalt fra PlayStation-butikken kan fortsatt brukes av sine respektive kjøpere. Spillere kan fortsatt kjøpe fysiske utgaver av spillet i butikk eller fra nettbutikker. Alle utgaver, enten digitale eller fysiske, vil fortsatt få støtte og oppdateringer fra CD Projekt.

Opprinnelig sak følger.

Sony har fjernet Cyberpunk 2077 fra PlayStation-butikken. Selskapet kunngjorde det drastiske trekket natt til fredag, som følge av all dramatikken som har preget spillets lansering.

Samtidig lover Sony full tilbakebetaling til alle som kjøpte Cyberpunk 2077 via PlayStation-butikken. De som vil ha tilbake pengene sine kan gå til PlayStations nettsider, der man logger seg inn med PlayStation-konto for å sette i gang prosessen.

Les også
Anmeldelse: Cyberpunk 2077

– For [Sony] er det svært viktig at kundene er fornøyde, så vi kommer til å tilby full refusjon til alle som har kjøpt Cyberpunk 2077 via PlayStation Store. Sony kommer også til å fjerne Cyberpunk 2077 fra PlayStation Store inntil videre, skriver Sony.

Nyheten kommer noen dager etter at Cyberpunk 2077-skaper CD Projekt RED gikk ut for å beklage tilstanden til spillet på PlayStation 4 og Xbox One. I en uttalelse skrev utvikleren at det var bare å kontakte Sony og Microsoft for å få tilbake pengene sine – noe Sony tilsynelatende ikke var forberedt på.

Flere kunder som prøvde seg hos Sony fikk beskjed om at selskapet ikke hadde spesielle refusjonsregler for Cyberpunk 2077. Spillere ble i stedet bedt om å vente på oppdateringer som visstnok skal fikse PlayStation 4-versjonen i en gang på nyåret, men nå har Sony altså tatt saken i egne hender.

CD Projekt har foreløpig ikke kommentert situasjonen. Det er verdt å merke seg at man står fritt til å beholde Cyberpunk 2077. De som eier det kan fortsette å spille det, men hva alt dette betyr for planlagte oppdateringer – og når spillet legges ut for salg igjen – er uvisst.

LES OGSÅ: Opencritic anklager Cyberpunk 2077-utvikleren for egoisme og bedrageri »
LES OGSÅ: Vår anmeldelse av Cyberpunk 2077 »

Siste fra forsiden