Opencritic - Cyberpunk 2077

Opencritic anklager Cyberpunk 2077-utvikleren for egoisme og bedrageri

Samlesiden for anmeldelser slenger på advarsel om at konsollversjonen ikke holder mål.

CD Projekt RED, Opencritic (Montasje: Gamer.no)

Cyberpunk 2077 ble stort sett godt mottatt av kritikere før spillets lansering forrige uke. Anmeldelsene var imidlertid kun basert på PC-versjonen, mens på PlayStation 4 og Xbox One har spillet støtt på en haug med problemer.

LES OGSÅ: Vår anmeldelse av PC-utgaven av Cyberpunk 2077 »

Nå tar Opencritic, et nettsted som samler sammen anmeldelser fra ulike nettsider, steg for å advare potensielle kjøpere.

– Villedende, egoistisk og utnyttende

I motsetning til for eksempel Metacritic tar Opencritic med alle versjoner av et spill i én samlet poengsum. Skaperne av nettstedet mener dette gir lesere et mer nøyaktig bilde av helhetsopplevelsen, men for Cyberpunk 2077 har systemet sviktet.

Mandag slang Opencritic derfor på en egen notis for Cyberpunk 2077. Denne advarer om at konsollversjonen ikke byr på samme opplevelse som PC-versjonen, og anklager utvikler CD Projekt RED for å drive med lureri.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

– Dette spillet har omfattende ulikheter i ytelse, spilleropplevelse og karakterer på PC, nestegenerasjonskonsoller og Xbox One- og PlayStation 4-versjoner. Opencritic-teamet og flere kritikere mistenker at utvikleren, CD Projekt RED, med vilje prøvde å skjule spillets tilstand på Xbox One og PlayStation, med krav om at man bare kunne bruke forhåndsrendrede videoer i anmeldelser og ved å ikke gi ut anmeldelseseksemplarer for PlayStation 4- og Xbox One-versjonene. Denne notisen fjernes i februar 2021, skriver Matthew Enthoven, medgrunnlegger for Opencritic.

I et åpent brev på Opencritics nettsider strekker Enthoven beskyldningene enda lenger. Her hevder han blant annet at Cyberpunk 2077-utvikleren bevisst førte både spillere og anmeldere bak lyset for å sørge for at spillet gjorde en god figur på lanseringsdagen.

– Det gjorde det med viten om at de gjorde var galt. Det var villedende, egoistisk og utnyttende. De gjorde det likevel, skriver Enthoven.

LES OGSÅ: Her er noen forslag som kan fikse noen av de mange feilene »

CD Projekt RED beklager

Mandag formiddag, noen dager etter lanseringen, kom en offisiell beklagelse fra CD Projekt RED. På Twitter innrømmet utvikleren både at Cyberpunk 2077 ikke kjører som forventet på PlayStation 4 og Xbox One og at teamet burde ha vist frem konsollversjonene før slipp.

Les også
Anmeldelse: Cyberpunk 2077

CD Projekt RED tilbyr nå pengene tilbake til alle som ønsker å heve kjøpet av spillet, et tilbud mange allerede skal ha benyttet seg av. Samtidig lover utvikleren å fikse på spillet, med store oppdateringer planlagt for PlayStation 4- og Xbox One-versjonene i januar og februar til neste år.

LES MER: PlayStation 4- og Xbox One-versjonene av Cyberpunk 2077 er dårlige – nå beklager utviklerne »

Siste fra forsiden