Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077-topp går til Blizzard

Spillets kreative leder har visstnok skiftet beite.

CD Projekt RED

2019 er året mange håper at CD Projekt RED vil lansere Cyberpunk 2077 (ikke ulikt 2018, 2017, 2016, og så videre). Det etterlengtede actionspillet har så langt ikke fått noen offisiell slippdato, men uansett når det blir ser det ut til at det blir uten prosjektets kreative leder – Sebastian Stępień.

Cyberpunk 2077 har foreløpig ingen offisiell slippdato.
CD Projekt RED

Som en bruker på nettforumet ResetEra opppdaget på torsdag, avslører Stępieńs Linkedin-profil at han denne måneden begynte i en ny stilling hos Blizzard. Hva han skal jobbe med der er foreløpig uvisst, men en mulighet er at han vil ta over et av studioets kommende Diablo-prosjekter.

Stępień har tilbragt de siste 12 årene hos CD Projekt RED, hvorav seks har vært som kreativ leder for Cyberpunk 2077. Linkedin-profilen sier ikke når han forlot The Witcher-utvikleren, eller om han faktisk har gjort det, men at han skal jobbe med to prosjekter fra to ulike studioer er svært lite sannsynlig.

Lang ventetid

Det var helt tilbake i 2012 at CD Projekt RED først bekreftet at det arbeidet med Cyberpunk 2077. I flere år holdt utvikleren de fleste detaljene hemmelige, men i fjor fikk vi omsider se hva det handler om og hvordan det blir å spille.

Med Cyberpunk 2077 beveger CD Projekt RED seg langt vekk fra den trygge Witcher-formelen. Borte er Geralt, magi og grønne sletter og i stedet får vi servert et skytespill i førsteperson som ifølge vår skribent kan minne om Grand Theft Auto.

Les hele sniktitten på Cyberpunk 2077 her »

Siste fra forsiden