The Witcher-utvikleren med nytt spill

Skal bryne seg på en spillmatisering av Cyberpunk.

Tradisjon tro lokket CD Projekt RED med en stor annonsering i forkant av Group Summer-konferansen de holdt i går kveld. Det har blant annet vært spekulert i at annonseringen skulle romme en oppfølger til fjorårets kritikerroste rollespill, The Witcher 2: Assassins of Kings.

Da sløret til sist falt, viste det seg at det var snakk om en spillmatisering av det klassiske pen-og-papir-rollespillsystemet Cyberpunk. Cyberpunk har holdt papirskriblingen gående i dystre kjellere siden 1988, men har ikke før nå blitt overført til spillmediet.

Det første konseptbildet fra det nye spillet.

Spillet skal utvikles i tett samarbeid med Cyberpunks skaper, Mike Pondsmith, og vil i følge utvikleren være myntet på det voksne spillpublikummet. Disse skal få oppleve en ikke-lineær, kompleks og gripende historie, og må i kjent CD Projekt-stil ta flerfoldige diffuse moralske valg gjennom historiens gang.

Denne gangen slipper spilleren dog å traske rundt med en forhåndsbestemt langhåret helt. Man skal nemlig kunne skape sin egen figur ut i fra flere ulike klasser, slik som for eksempel de blodtørste leiesoldatene eller hackere med kybernetiske implanter.

Nytt team med The Witcher-veteraner

Cyberpunk-veteranen Mike Pondsmith virket ivrig over å endelig få sett sitt verk realisert i spillmediet:

– I flere tiår har jeg vært stolt over å kunne hevde at Cyberpunk har vært gullstandarden for rollespill i denne sjangeren. Men i løpet av denne tiden har jeg slitt med å finne det riktige teamet til å takle en spillutgave – frem til nå. CD Projekt RED har med sitt fantastiske arbeid på The Witcher-serien vist at de deler den samme dedikasjonen og kjærligheten til gode spill som vi gjør, kommenterte Pondsmith i en pressemelding.

Forut for annonseringen lokket spillstudioet med dette bildet.

Spillet takles av et flunkende nytt team hos CD Projekt RED, delvis med veteraner fra The Witcher-spillene. Samtidig søker utvikleren etter flere nye medarbeidere som skal jobbe med det futuristiske rollespillet.

Det er ikke kjent når vi kan vente oss spillutgaven av Cyberpunk, og utvikleren har ikke sagt noe om hvilke plattformer spillet kommer til.

The Witcher 2 på Mac

Deler av konferansen var også viet The Witcher-serien. Studioet har nå solgt over 1,7 millioner eksemplarer av PC- og Xbox 360-utgaven av The Witcher 2: Assassins of Kings. Utvikleren benyttet videre sjansen til å kunngjøre at rollespillet blir å finne på Mac til høsten.

Til og med det fire år gamle spillet The Witcher: Enhanced Edition ble nevnt under konferansen. De som sitter på en CD-nøkkel av spillet kan nå løse inn koden mot en digital utgave på nettbutikken Good Old Games.

Les også
Saksøker partene bak svake Aliens: Colonial Marines

Les også: The Witcher-studio hinter til «stor avsløring» Les også: To nye storspill fra The Witcher-studioet

Siste fra forsiden