Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 utløste epilepsi-anfall hos spiller

Nå lover utvikleren endringer.

CD Projekt RED

Cyberpunk 2077 slippes øyeblikkelig på markedet, og i mylderet av informasjon om spillet som nå finnes i form av omtaler og anmeldelser har det dukket opp én hittil ukjent opplysning – spillet kan visstnok utløse epileptiske anfall.

En ansatt hos nettstedet Game Informer, Liana Ruppert, skrev nylig at hun ble rammet av et stort epileptisk anfall og flere nesten-anfall under en spillseanse med Cyberpunk 2077.

Den mest potente triggeren er den såkalte «braindance»-funksjonen i spillet, som lar spilleren studere «opptak» av andre personers opplevelser, for eksempel for å finne skjulte detaljer i omgivelsene.

Endringer på vei

Braindance-funksjonen skal være spesielt risikabel å ta del i for epileptikere.
CD Projekt RED

Ruppert peker på at brillene som brukes til å starte en braindance-sekvens i spillet byr på raskt blinkende lys i hvite og røde farger som dekker begge øynene til spillfiguren. Dette ligner mye på metoden som nevrologer bruker for å bevisst utløse epilepsi-anfall på pasienter for diagnostisering.

Ifølge Game Informer-medarbeideren er flere av animasjonene under braindance-øktene potensielt risikable for epileptikere. I tillegg kan nattklubber og barer i Night City være faresoner.

CD Projekt RED har merket seg innvendingene. I en Twitter-melding lagt ut på den offisielle Cyberpunk 2077-kontoen opplyser utvikleren at de nå jobber med å legge til en ekstra advarsel i tillegg til den generiske advarselen som allerede finnes i brukeravtalen.

I tillegg jobbes det med en mer «permanent» løsning på problemet, sier utvikleren. Akkurat hva dette innebærer er uvisst, men tilsynelatende planlegges designmessige endringer for å dempe risikoen for anfall.

Les vår førsteinntrykk av spillet: Cyberpunk 2077 er et svært ambisiøst spill – på godt og vondt »

Siste fra forsiden