Da Vinci-koden blir spill

Kan du finne hemmeligheten bak Mona Lisa sitt smil? 2K Games har kunngjort at de jobber med en actionorientert thriller basert på Da Vinci-koden.

Bestselgerboka Da Vinci-koden følger Robert Langdon, en Harward-ekspert på symboler, som befinner seg i Paris da han plutselig blir tilkalt av det franske politiet. Det viser seg at kuratoren på det berømte kunstmuseet Louvre har blitt drept, og ved siden av kroppen hans fant politiet en serie symboler de ikke forstod særlig mye av.

Langdon løser gåten, som leder ham til et større mysterium; en serie skjulte symboler og gåter, alle gjemt i maleriene til Leonardo Da Vinci. Etter hvert viser det seg at gåtene har noe med den hemmelige organisasjonen Priory of Sion, som Da Vinci var medlem av. Sammen med den franske kryptologen Sophie Neveu vikles Langdon nå inn i et farlig maktspill og et historisk mysterium av uante dimensjoner.

Til våren blir det film av Da Vinci-koden, og nå har 2K Games kunngjort at de er i ferd med å lage et spill basert på denne filmen. Spillet vil utvikles av The Collective (en divisjon hos den amerikanske utviklergiganten Foundation 9), i samarbeid med Charles Cecil, som har stått bak de konspirasjonsfylte eventyrspillene i Broken Sword-serien.

Da Vinci-koden og Charles Cecil høres ut som et perfekt utgangspunkt for et eventyrspill i stil med Broken Sword og Gabriel Knight, men 2K Games ser ut til å ha andre planer. Spillet blir nemlig en actionorientert thriller som kommer til Xbox, PS2 og GameCube. Lanseringen er satt til mai neste år (altså omtrent samtidig med Hollywood-filmen).

Siste fra forsiden