Unge Talenter i King of Nordic

Danket ut 1. divisjonslag i kvalifiseringen

– Målet vårt er veldig tydelig, og det er å rykke opp til 1. divisjon i Telenorligaen, forteller kapteinen på 2. divisjonslaget.

Ole «Saidonz» Christensen og hans lag har forberedt seg mye mot fredagens sluttspill.
Privat/Valve/Gamer.no

DETTE ER KING OF NORDIC

Vis mer

Counter-Strike: GO-turnering for Norge, Sverige, Danmark og Finland. Turneringen fokuserer på å dra frem talenter i de aktuelle landene, og sette dem opp mot hverandre i et sluttspill med «Kongen på haugen»-format, noe som betyr at vinneren av sluttspillet går automatisk videre til neste sluttspill

King of Nordic er inne i sin åttende sesong for øyeblikket. Denne uken er det igjen duket for en ny episode i den ukentlige turneringen.

Forrige ukes representanter Nordic Warthogs, som tidligere denne uken signerte for The Gatekeepers, maktet ikke å hevde seg nevneverdig i den første episoden.

Byttet ut størsteparten av lagoppstillingen

Ukens utfordrer er det nyopprykkede laget Unge Talenter som straks tar fatt på sin Telenorligasesong i 2. divisjon. Laget imponerte stort i en kvalifisering med 1. divisjonslagene The Gatekeepers og SKAM, og presterte å slå sistnevnte hele 16-3 i finalen.

DISSE SPILLER FOR UNGE TALENTER

Vis mer

Ole «Saidonz» Christensen
Øystein «Pheopix» Lønsethagen
Magnus «Zealot» Angard
Elias «Kazokir» Sætren
Niclas «nW» Waagan

Kaptein Ole «Saidonz» Christensen bekrefter at lagoppstillingen i King of Nordic er den samme de vil delta med i høstens 2. divisjon med. Likevel har sommeren krevd mye tid og arbeid for å finne rett startoppstilling.

– Siden opprykket forrige sesong, er det kun jeg og «Zealot» som er igjen fra den daværende startoppstillingen. Etter dette har det vært en svært humpete vei, med mange prøvelser. Endelig har vi satt sammen et lag vi alle er sikre på og fornøyd med.

Ambisjonene for turneringen er i følge Christensen svært moderate. Han er derimot svært fornøyd med progresjonen laget har vist den siste tiden.

– Våre ambisjoner for fredagens turnering er noe vi helt ærlig ikke har tenkt særlig på. Vi er veldig fornøyde med å ha blitt Norges representanter, og er glade for hva det sier om progresjonen vi har hatt som et lag. Vi vet ekstremt lite om lagene fra de andre landene, så vi fokuserer heller bare på vårt eget spill og ser hvor langt det holder.

Kaptein Ole «Saidonz» Christensen er selvsikker før fredagens sluttspill.
Privat

Unge Talenter har den siste tiden jobbet ekstremt mye inn mot fredagens sluttspill, og årets Telenorligasesong. Christensen kan fortelle at selvsikkerheten er til stede i laget.

– Vi har brukt mye tid på hvert kart for å bygge opp et sterkt fundament og deretter styrke nye kart etter hvert, i stedet for moderat kunnskap på hvert enkelt kart. Det er noe vi har måtte endre i våre treningsøkter inn mot fredag. Dette kommer av at veto-systemet i King of Nordic ikke lar oss spisse oss inn på spesifikke kart. Derfor har vi denne uka brukt mye tid på å få inn grunnleggende strategier på de kartene vi fra før av ikke har jobbet noe særlig med.

– Vi har fire av syv kart som vi føler oss relativt selvsikre på. Vårt sterkeste kort er nok Cobblestone, et kart vi har lagt ned mange timer på. Utenom det får vi vente og se hva motstanderne og publikum utelukker. Da er det bare å håpe på at vi på et kart vi er komfortable med, presiserer kapteinen.

Les også
Marcelious herjet da Apeks slo Momentum

Hva de eventuelle premiepengene kommer til å gå til er Christensen delvis usikker på. Han tror likevel noen vil bruke pengene på sparing, mens andre vil sløse dem mer bort.

– Vi har ikke snakket så mye om det, men tror de fleste kommer til å spare på pengene og rett å slett ha litt ekstra på konto til å bruke over tid. Jeg og «Kazokir» er studenter, så for vår del blir det kanskje en skikkelig middag og ikke nudler. Utenom det vet jeg virkelig ikke. «nW» og «Pheo» kjøper muligens noen skins kjenner jeg dem rett, forteller Christensen humrende.

Forut årets sesong i Telenorligaen er målet klokkeklart i følge kapteinen.

– Målet vårt er veldig tydelig, og det er å rykke opp til 1.divisjon og konkurrere der til våren. Vi har øvd mye allerede, og kommer til å bruke utrolig mye tid foran datamaskinen utover høsten for å få det til å skje.

På spørsmål om hvordan Christensen tror årets 1. divisjon ender forteller han at noe er svært enkelt å spå, mens resten av tabellen er helt åpen.

– Jeg vil sette BX3 og Temp.no som favorittene. Jeg tror de ender på øverste del av tabellen og møtes i finalen i sluttspillet. Tien Len er et spennende lag, men utenom det tror jeg hele divisjonen er åpen for overraskelser, både på toppen og bunnen av tabellen, avslutter kapteinen.

Gamer.no i samarbeid med ESEN

I samarbeid med ESEN arrangerer Gamer.no de norske kvalifiseringene til den sjette sesongen av King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige og Finland. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant. Ukesvinnerne stikker av med omlag 4500 kroner, og vinner man fem uker på rad får man en jackpot på omlag 23 000 kroner.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:05 fredag 25. august.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av King of Nordic. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av King of Nordic, og King of Nordic har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden