Anmeldelse

Darkened Skye

Darkened Skye er et action-/eventyrspill i tredjeperson med sterke plattformelementer, og enkelte elementer fra rollespillsjangeren. Spillets heltinne, rødhårede Skye, må redde verden fra mørkets makter som i dette spillet er representert av en slemming som lyder det noe gufne navnet Necroth.

Side 1
Side 2

Som vanlig i denne typen spill, er bakgrunnshistorien og plottet fullt av fantasy-klisjéer, og er egentlig helt uinteressant. Skye kastes ut i en halsbrekkende jakt på noen magiske gjenstander som må brukes for å beseire Necroth og hans onde medhjelpere. Til å hjelpe seg har hun følge av en liten demon som heter Draak.

Magisk godteri
Spillet begynner med en nydelig introduksjonsfilm, som kan måle seg med hva som helst av det større selskaper som Square og Blizzard får til. I denne filmen finner Skye en gul Skittles mens hun gjeter Dwentiler ute på markene i Lynlora. I vår verden er Skittles en type godteri, men takket være en markedsføringsavtale med godterigiganten Mars, er de i Skyes verden magiske gjenstander. Nå er det slik at Necroth vil ha alle Skittles selv, slik at kun han skal ha muligheten til å bruke magi. Derfor sender han de onde hjelperne sine for å drepe Skye og ta hennes Skittles-er.

Når selve spillet starter treffer Skye umiddelbart demonen Draak, som har hatt en liten uoverenstemmelse med Necroth og har derfor valgt å bytte side. Draak og Skye bestemmer seg for å samarbeide, og resultatet blir et av spillverdenens artigste radarpar. I spillets 25 brett besøker de mange eksotiske steder, som den flygende leiren til en gruppe luftpirater, det underjordiske hjemmet til noen gale og sadistiske goblin-oppfinnere, en by som er halvveis nedsunket i havet og mye, mye mer. Utviklerne har ikke hatt problemer med å lage spennende og unike spillområder.

På sin reise rundt i spillets fantastiske verden treffer Skye og Draak på mange rare folk. Spillet inneholder naturligvis den obligatoriske gamle heksa som hjelper Skye gjennom prøvelsene sine, og i dette tilfellet er hun en rar og grønn liten krabat som heter Gannish. Skye treffer også stadig vekk på den mystiske Dorian, som overrøser henne med komplimenter og som hjelper henne fra tid til annen, men som hun samtidig ikke føler seg helt trygg på. Hun kommer også i kontakt med en rekke mindre viktige karakterer, som en gjeng relativt sinnsyke selgere og en gruppe deprimerte gnomer.

Trylling og hjernetrim
Skye er en atletisk ung jente, som kan løpe og hoppe og slå ganske godt fra seg med staven sin. I tillegg til de fysiske kreftene hennes finner hun etter hvert nok Skittles til at hun kan begynne å bruke magi. Spillet inneholder fem ulike typer Skittles og over 20 forskjellige magiske formularer. Hver av disse formularene trenger en viss mengde ulike Skittles for å fungere. "True Sight", som viser magisk skjulte inskripsjoner og liknende, trenger én rød og én oransje Skittles. "Veil", som gjør Skye usynlig, trenger én rød og tre grønne Skittles. Desto mer avansert magi Skye vil utføre, jo flere Skittles trenger hun.

Skyes helse og gjenværende mana vises i to små glasskuler i bunnen av skjermen. Naturligvis mister Skye helse når hun blir slått av fiender eller truffet av prosjektiler. "Mana" bruker hun opp ved å trylle, og mengden mana som brukes avhenger av hva slags trolldom det er snakk om. "Mana" og helse lades langsomt opp hele tiden ("mana" lades raskere opp enn helse), og hvis du lar en stygt skadet Skye stå stille lenge nok vil hun til slutt helbredes helt. Hun kan også gjenvinne "mana" og helse ved å drikke magiske drikker, plukke opp bonuser som befinner seg rundt om på brettet, eller som droppes av bekjempede fiender.

De fleste brettene inneholder flere oppgaver som må løses for at Skye skal komme videre. Disse består ofte i å finne og trykke knapper som forandrer brettet på en eller annen måte, eller å finne ting som en eller annen karakter trenger for så å kunne hjelpe Skye. Men mange er mer fantasifulle og flere involverer bruk av magi. Skye kan også plukke med seg mange artige hjelpemidler, som for eksempel sopper som utvider seg hvis de kommer i kontakt med vann, slik at Skye kan hoppe på dem for å komme til ellers utilgjengelige steder.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden