David slo Goliat i DreamHack Open Summer

Vi fikk en uventet slutt på helgens StarCraft II-turnering.

Over 100 000 seere fulgte med da den hittil relativt ukjente Protoss-spilleren Son «StarDust» Seok Hee slo den legendariske Zerg-spilleren Lee «Jaedong» Jae-Dong i årets DreamHack Open Summer.

StarDust kjempet seg gjennom turneringen ved hjelp av aggressivt spill basert på Gateway-enheter og var ansvarlig for å blant annet ha slått ut det norske håpet Jens «Snute» Aasgaard.

Etter en lang helg fylt med intens spilling kunne StarDust feire at han var over 50 000 kroner rikere og at han hadde sikret seg en plass i finalerunden i DreamHack Open Winter sammen med de tre andre semifinalistene.

En nervepirrende finale

Veien til førsteplassen ble utfordrende for StarDust. Før seieren var i havn måtte han slå Brood War-kjempen Jaedong i en nervepirrende best-av-fem-serie, som gikk helt til den siste kampen. StarDust vant den første kampen med sin aggressive taktikk, men da Jaedong greide å holde stand i den andre kampen ble stillingen 1-1.

Kamp nummer tre ble et nervepirrende oppgjør av dimensjoner. Etter det som var et ganske forvirrende «base race», der de to spillerne kappløp om å være den første som rev ned hverandres base, greide StarDust til sist å få overtaket. Kuriøst nok var det med de angrepssvake arbeidsenhetene, kalt probes, at StarDust jevnet Jaedongs siste bygning.

Jaedong gjorde kort prosess av kamp nummer fire, da han etter å ha satset alt på roaches og banelings greide å få et overtak som førte til den femte og avgjørende kampen. Etter fire kamper med aggressivt spill fra StarDust forstod nok Jaedong at landsmannen kom til å presse på, og det som i utgangspunktet så ut til å bli en ordinær kamp endte i nok et nervepirrende base race

Etter å ha satset på et stort «warp in» av en bråte med dark templars, kunne StarDust til slutt kalle seg en verdig vinner av en av de mest spennende og underholdende finalerundene noen sinne i StarCraft II.

Her kan du se opptak av finalen:

Jovial vinner

Helgens finale er StarDusts andre store turneringsseier. I tillegg til premiepengene, finaleplassen og WCS-poeng har sør-koreaneren også vunnet en stor mengde fans i løpet av helgen ved å sjarmere tilskuerne med sin gebrokne engelsk og gode humør.

Les også
Anmeldelse:

DreamHack Open Summer er én av fire DreamHack-turneringer som arrangeres i løpet av et år. De beste spillerne fra turneringene møtes igjen i årets siste arrangement, DreamHack Winter. Ved DreamHack blir det også arrangert konkurranser i blant annet League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive og Dota 2.

Selv om det ikke ble hjemmeseier i helgens Starcraft-turnering stakk de svenske lagene Alliance og NiP-Gaming av med førsteplassen i henholdsvis Dota 2 og Counter-Strike: Global Offensive. Danske Copenhagen Wolves ble kåret til seierherrene i League of Legends-turneringen.

Hele resultatlisten kan sees her.

Les også: Dota 2-spillere oppfører seg bedre etter munnkurv
Les også: Fnatic dropper nordmann etter skuffende resultater

Siste fra forsiden