Sluttspillet i Telenorligaen - Counter-Strike: GO

– De gikk fra å ha Norges beste AWP-er til å mangle en ren AWP-spiller

Kingpins-kaptein Anders «aNdz» Kjær tror Demise er mye svakere siden de må spille uten sin beste spiller i fredagens semifinale.

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

For noen uker siden hadde vi den jevneste avslutningen på en Telenorliga-sesong på lange tider, og det var Demise og Kingpins som kom seirende ut av den siste runden. Nå skal lagene møtes i den første semifinalen i sluttspillet på Maihaugen i Lillehammer førstkommende fredag, og for en semifinale det skal bli.

Kingpins på sin side har levert en under pari sesong, men kom seg likevel hele veien til sluttspillet. Laget som har vært i tre finaler på rad ønsker selvfølgelig revansje, men står ovenfor en stor utfordring i det stjernespekkede mikslaget Demise, som knuste Kingpins i seriekampen tidligere i vår.

Kampen ser du direkte på Nettavisen fra fredag klokken 15:00 »

– Vanskelig å vite hva man skal forvente

DISSE SPILLER FOR KINGPINS

Vis mer

Anders «aNdz» Kjær
Adam «PAINT» Fjellum
Kristisn «Korn» Hokland
Sigurd «MV» Schmidt-Hanssen
Tony André «NiTo» Nilsen

Kaptein i Kingpins, Anders «aNdz» Kjær forteller om en trøblete inngang til sluttspillet, mye grunnet tidspunktet kampen deres spilles på.

– Vi har ikke fått forberedt oss så godt som vi skulle ønske, blant annet på grunn av en spiller på ferie og en annen spiller med eksamener. Sånn er det bare, men vi spiller så mye vi kan og håper det er nok til å ta hjem seieren. Vil si vi møter et veldig godt lag i Demise, så semifinalen vår blir nok utrolig spennende. Det var veldig forventet at Entelechy kom til å velge Dead on Arrival, selv om de hevdet annerledes på forhånd. Vi gleder oss uansett bare til å spille på LAN igjen, da tenningen hos gutta blir noe helt annet, forteller Kjær.

Han forteller også at det er vanskelig å forberede seg til en motstander som Demise, men at de har gjort det de kan gjøre for å være klare.

Anders «aNdz» Kjær sier det blir vanskelig å bryte ned Demise.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Vanskelig å vite hva man skal forvente, det er akkurat det som er fordelen med å være miks, man kan ikke forberede seg mot hva de liker å gjøre. Tror de kommer til å spille veldig raskt og aggressivt. De knuste oss i seriespillet, så de er nok favoritter mot oss.

Demise spilte med Ole «Marcelious» Langan i seriespillet, og han er spilleren som topper statistikkene før sluttspillet. I Lillehammer må laget klare seg uten stjernen. Kjær mener dette er et stort tap for fredagens motstander.

– For vår del var det uten tvil en god nyhet. Han er sånn jeg ser det en av de fem beste spillerne i Norge, så det var deilig å slippe å møte han. De gikk fra å ha Norges beste AWPer, til å mangle en ren AWP-spiller. Det kan nok gi oss en fordel, men jeg tror de finner løsninger på det uansett.

Mange mener at kampen mellom Demise og Kingpins inneholder vinneren av hele sluttspillet. Kjær forstår at de blir sett på som favoritter, men understreker at det absolutt ikke betyr at de vinner enkelt.

– Kan skjønne de som mener det, på papiret er nok Demise og vi klart best i form av erfaring og rutine. Men tar man sesongen i betraktning hadde vi en soleklar serieleder etter seriespillet. Kan ikke skjønne annet enn at Entelechy burde slå all motstand enkelt og vinne Telenorligaen denne sesongen.

Les også
Proffene om VM-finalen i League of Legends

Om Entelechy ikke vinner hele greia, så har Kjær en enkel forklaring.

– Å spille på nett ikke er det samme som å spille på LAN. Så enkelt er det.

Dust 2 tar plassen til Cobblestone i sluttspillet, samme som med Valve sine egne turneringer. Kjær tror ikke dette har noen betydning.

– Tror ikke det har noe å si for noen. Personlig så likte jeg aldri Cobblestone, så det var deilig å se det kartet ryke. Ingen av de andre lagene trener så vidt jeg vet, så det utgjør ikke noe på sluttspillet.

Kingpins har vært i de tre siste finalene i Telenorligaen, og laget er selvfølgelig revansjelystne etter tre sure tap.

– Den andreplassen i høst var like sur som de to før den. Kjedelig med tre andreplasser på rad, så jeg kan garantere at gutta er ute etter å vinne denne gangen. Alt kommer til å handle om at man har spillere som treffer på dagsformen. Laget som har flest spillere som føler seg komfortable kommer til å vinne.

Kapteinen tror også hans egen form vil ha mye å si for resultatet i kampen.

– Vi har flere som er kapable til å vinne kampen på egen hånd. Tror helt ærlig at mye står på om jeg finner bedre form enn jeg har gjort så langt i sesongen. Har rett og slett ikke spilt bra nok, og må prestere bedre på sluttspillet om vi skal vinne.

Selv om laget spiller den første semifinalen, tror ikke Kjær at det har noe betydning for finalen om de kommer dit.

– Det har absolutt ingenting å si, det er mer negativt enn positivt. Den kvelden blir nok brukt til hjemmekontor for et par av gutta, samt lesing til eksamen, avslutter Kjær.

– Kingpins blir vanskelige å slå

DISSE SPILLER FOR DEMISE

Vis mer

Mikal «enix» Øiestad
Michael «wwww» Sandvik
Kristian «akEz» Kornbakk
Even «nafu» Leirvik
Kristian «kriz» Sandvær

Mikal «enix» Øiestad i Demise sier at inngangen til sluttspillet ikke har vært helt optimal, og at de mistet sin viktigste spiller i forkant av semifinalen.

– Inngangen til sluttspillet har vært ganske dårlig for vår del. Vi har ikke fått trent noe som helst og fikk i tillegg vite at vi må bruke innbytter da «Marcelious» ikke kan stille. Kingpins er den verste motstanderen å få, men jeg frykter de ikke. Ser på det som en åpen kamp der Kingpins kanskje har en liten fordel ettersom de er et lag, men vi har til gjengjeld de beste individuelle spillerne.

Han understreker også hvor stort tapet av «Marcelious» er, men skryter av erstatteren i tillegg.

– Ole er en av Norges aller beste spillere, så å miste han er selvfølgelig veldig kjedelig. I tillegg gjør det at vi stiller uten en dedikert AWP-spiller, noe som er veldig viktig å ha i et lag. Når det er sagt er vi veldig fornøyd med innbytteren vår og tror han kan skyte godt fra seg på sluttspillet.

Laget har egentlig ingen fast plan på hvordan de skal løse AWP-rollen. han understreker også at det ikke vil være en stor fordel for Kingpins med LAN-turnering, siden deres spillere også har erfaring med dette fra før.

Mikal «enix» Øiestad tror deres individuelle ferdigheter kan gi dem seieren.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Den som har lyst å bruke den får bruke den, så ser vi bare an hvem som har dagen med AWP der og da. Vi har alle vært på LAN før og vet hva det innebærer. Kanskje Kingpins har en liten fordel i at de er vant med det, men tror ikke det skal ha veldig mye og si.

Han trekker også frem Kingpins sin største styrke, og hvordan de skal jobbe for å stoppe den.

– Mot oss vil deres største fordel være at de er et lag og trener sammen. Med nok trening skal man som et lag slå de aller fleste mikslag greit. Måten å slå de på er rett og slett å være bedre individuelt. Vi kommer ikke til å komme der med en taktikkbok, men om vi alle er påskrudd skal vi dra i land seieren ganske greit.

Han tror også han vet hva Kingpins sin størst svakhet er.

– Deres største svakhet må være at jeg ikke er helt sikker på om det individuelle nivået er like høyt som for noen år siden hos et par av de. Om disse presterer bra i sluttspillet tror jeg Kingpins blir vanskelige å slå.

Om den andre semifinalen, tror Øiestad at underdogen stikker av med seieren.

– Tror det kan bli en jevn kamp. Hvis seriespillet skulle fortalt oss noe er det at det blir lett for Entelechy, men det er noe helt annet på LAN. I tillegg har de byttet to av spillerne, så jeg tror Dead on Arrival trekker det lengste strået, avslutter Øiestad.

Siste fra forsiden