PUBG Europe League - Sanhok

– De har gått for noe ingen vil ha

PUBG introduserte plutselig et nytt kart til turneringene sine og spillerne raser.

PUBG Corp.

Torsdag introduserte PUBG Corp. et nytt kart til Playerunknown's Battlegrounds' offisielle e-sportscene. Fra og med tredje e-sportfase, som begynner om en snau måned, vil spillere konkurrere på Sanhok i tillegg til de faste kartene Erangel og Miramar.

Nye kart i e-sportverdenen er ikke noe fremmed fenomen, og spill som Counter-Strike frisker stadig opp opplevelsen ved å bytte ut gamle travere med overhalte nykomlinger. I dagens PUBG ser kartsituasjonen imidlertid veldig annerledes ut, og introduseringen av Sanhok har skapt voldsomme reaksjoner fra spillerne.

Saken fortsetter under Twitter-meldingen.

– Et steg i feil retning

«Ivel» tror Sanhok er et steg i feil retning for PUBG som e-sport.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Good Game

Fra det øyeblikket kunngjøringen kom, kastet PUBGs e-sportutøvere seg på Twitter for å fordømme kartvalget. Som Levi «Ivel» Haakenstad Sørensen forklarer til Gamer.no, er den generelle oppfatningen at Sanhok rett og slett ikke passer til konkurransebasert spill.

Les også: Flere nordmenn er klare for verdens største PUBG-liga »

Ikke bare er Sanhok stort sett uprøvd i e-sportsammenheng, men det er også fire ganger så lite som Erangel og Miramar. Det gjør absolutt alt man gjør til en mye vanskeligere balansegang, forteller Zoekt Een Naam-kapteinen.

Sanhok er mye mindre enn både Erangel og Miramar.
PUBG Corp.

– Sanhok er ikke et konkurransebasert kart. Det er for lite og kompakt, det er for lett å åle seg rundt usett i gresset, det er umulig å krysse elvene når folk vokter dem, det er umulig å speide etter trygge plasser, det er ikke mulig å rotere med biler, det er et evig kaos med skuddvekslinger mellom flere lag av gangen og så videre.

Ifølge «Ivel» er dette et steg i feil retning for PUBG-e-sport, og han har enda til gode å finne én annen spiller som tenker noe annet. Det som gjør situasjonen verre er at PUBG Corp. forteller at beslutningen ble tatt i samarbeid med spillerne.

– Utvikleren påstår de har pratet med og testet kartet sammen med spillere i lang tid, men ingen har spurt spillerne i hverken Europa eller Nord-Amerika. Jeg synes det er synd at de har gått for noe ingen vil ha, men vi får bare se hva det bringer.

– Dårlig timing

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds
Timingen er det verste for «Jeemzz».
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Good Game

Mens Sanhoks mangler har fått mest oppmerksomhet, setter norske Jim «Jeemzz» Eliassen også spørsmål ved timingen. Etter to måneder med kamper hver uke er mange spillere midt uti en velfortjent pause, påpeker den norske Liquid-spilleren. Nå som de plutselig må lære seg et nytt kart, har lagene kun tiden av veien.

– Jeg har ikke noe imot at vi må spille Sanhok. Men PUBG Corp. fortalte oss aldri det, og så får vi vite det bare fire uker før. Det er dårlig timing. Alle har ferie nå og så forteller PUBG Corp. at vi skal spille Sanhok, sier Eliassen.

Erik «simsy» Gravrok fra Besiktas er dønn ærlig i sin vurdering, og omtaler Sanhok som «helt søppel». Når vi tar kontakt med spilleren fra det eneste helnorske laget i PEL, lever han fortsatt i håpet om at dette kan endre seg.

«Simsy» er slettes ikke alene om å håpe at PUBG Corp. ombestemmer seg.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Good Game

– Jeg gidder ikke møte opp til PEL om Sanhok spilles. Håper [vi kan protestere nok til at utvikleren gir seg]. Det er faktisk ekstremt ensidig respons, men vi får se, sier Gravrok.

«Jeemzz» tviler imidlertid på at protestene vil føre noen vei, og mener at løpet allerede er kjørt. Så snart alle er tilbake på plass forventer nordmannen fullt kjør med treningskamper på Sanhok, og Zoekt Een Naam har allerede begynt forberedelsene.

– Vi kommer til å forberede oss. Vi har hatt en uke ferie denne uken her. Resten av tiden frem til PEL blir brukt til å gjøre seg klar. Det eneste vi kan gjøre noe med er oss selv, forteller Haakenstad Sørensen.

Resultatet av endringen får vi altså se mot slutten av august, med avspark for tredje fase i PUBG Europe League. Denne gangen er fire «norske» lag – Zoekt Een Naam, Liquid, Besiktas og Faze – med å kjempe om gullet, og enn så lenge ser det ut til at veien til seier går gjennom Sanhok.

Les også: Faze og norske «Aitzy» vant forrige PEL-fase »

Siste fra forsiden