League of Legends / Telenorligaen

De kunne tatt et stort steg mot sluttspillet

Men håpet lever fortsatt for Eclipse og Celestial Gaming.

TV 2 Sumo/Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

På søndag var det klart for Telenorligaens debut på TV 2 Sumo. Kommentatorene Eskil «Fearsome» Uggen og Julian «DogSledder» Nash kunne by på en spennende kamp mellom nyopprykkede Eclipse EK og den gamle traveren Celestial Gaming.

Begge lagene kjemper om sluttspill i Telenorligaen. Særlig for Celestial, som enda ikke har vunnet i serien, var det helt avgjørende å ta med seg noe fra kampen for å nå sluttspillet. Begge lag var forberedt på et jevnt oppgjør, og det var lite som skilte de to lagene under søndagens kamp.

Se kampen mellom Eclipse og Celestial i reprise her »

En kamp preget av nerver

I starten av den første kampen kunne vi se et nervøst Eclipse-lag, som tydelig var preget av å spille sin første kamp med seere i Telenorligaen. Starten av kampen går rolig for seg, og Eclipse er kanskje i overkant respektfulle med sin Flash-bruk ved et par anledninger. Natalie «Stratospanda» kjøpte også med seg to par sko på vei ut av basen, noe som tyder på at Eclipse-leiren ikke er fullstendig avslappet.

Etter en stillingskrig tidlig i kampen begynner Celestial å ta kontroll over kartet, mye takket være sterkt Rek'Sai-spill av Jakob William «Jubel» Andresen. Til tross for godt grep på kampen, klarer Eclipse å snike til seg Baron Nashor foran nesen på motstanderen. Dermed klarer de å komme seg inn i kampen på nytt.

Et par minutter senere ser det ut til at Eclipse skal ta nok en Baron, helt til Hamad «Saito» Allaui stjeler den fra over veggen med Ashe. Allikevel fortsetter Eclipse å presse motstanderen, og vinner til slutt den 48 minutter lange kampen etter et godt samspill.

«Fearsome» og «Dogsledder» gjorde et etterlengtet comeback på søndag. Her fra vårfinalen av Telenorligaen tidligere i år.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Celestial må forsøke å klamre til seg ett poeng fra kampen, og velger å utestenge både Irelia og Caitlyn som de nettopp spilte mot. I kamp nummer to har de to lagene fokus på forskjellige deler av kartet. «Jubel» besøker Top-lane flere ganger for å gi Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas en stor ledelse på Jayce, mens Eclipse heller fokuserer på Bot-lane.

Det viser seg at taktikken lønner seg. «Ploxy» opparbeider seg en gigantisk ledelse over Eirik «Seanzero» Olsens Poppy, og dominerer kampen mer eller mindre på egenhånd når klokken har passert 20 minutter. Denne dominansen bruker han til å bryte ned motstanderens base, og Celestial tar seieren etter 41 minutter. En jevnspilt kamp der begge lag trolig er fornøyd med ett poeng.

LES OGSÅ: Hva tenker e-sportmiljøet om TV 2-samarbeidet med Telenorligaen?

Siste fra forsiden