League of Legends / Telenorligaen

De regjerende seriemesterne nådde ikke sluttspillet

Lite fungerte for Lions i denne sesongen av Telenorligaen.

Oslo Lions har lenge vært en maktdemonstrasjon i norsk League of Legends-sammenheng. Med seier i vårsesongen av Telenorligaen 2015, høstsesongen av Telenorligaen 2015 og Altiboxligaen 2015 har de virket uslåelige og regjert på mesterlig vis.

Slik endte tabellen i Telenorligaen, vårsesongen 2016 »

Mistet laget til Riddle

Klubben har vært preget av spillerbytter og suspensjoner som har gitt utslag på resultatene. Etter andre runde av ligaen mistet klubben lagoppstillingen, siden de ikke ville fornye kontraktene. Lions hentet inn fem nye spillere, med Dennis «Denden» Bui som lagleder. Den gamle lagoppstillingen gikk inn i Riddle. Sondre «Tivity» ble i tillegg suspendert i to runder for brudd på kampreglementet, etter å ha spilt spilt for flere klubber samtidig.

SLIK SPILTE OSLO LIONS I TELENORLIGAEN VÅREN 2016:

Vis mer

Runde 1: Lions mot BX3 1-1
Runde 2: Lions mot Celestial 2-0
Runde 3: Lions mot Riddle 1-1
Runde 4: Lions mot Gamermag *
Runde 5: Lions mot Expert 0-2
Runde 6: Lions mot nDurance 0-2
Runde 7: Lions mot myXMG 0-2

* Gamermag er trukket fra serien etter å ikke ha møtt opp til TV-kamp.

Forventningene før sesongen var store, og klubben selv hadde regnet med å vinne i ligaen. I stedet slapp de unna med skrekken. De unngikk nedrykk, men sesongen kan anses som en fiasko, rent sportslig.

Det så lyst ut de første rundene, men det stoppet der. Klubben har ikke hentet poeng siden kampen mot Riddle 7. mars.

Var avhengig av resultatet i kampen mellom BX3 og Expert Gaming

Markus Knøsen er manager i Oslo Lions sitt League of Legends-lag
LionsEK

Manager for laget, Markus «Mixzi» Knøsen, forteller til Gamer.no at forventningene naturligvis ble endret etter at de nye spillerne kom inn.

– Da vi hentet inn den nye lagoppstillingen etter runde to, ble de informert om at vi ikke ville sette spesifikke forventninger rundt sluttspillet. Vi hadde likevel høye forhåpninger, da laget er av høyt kaliber.

Mandag kveld ble den siste ordinære kampen i 1. divisjon ferdigspilt, hengekampen mellom BX3 og Expert Gaming. Resultatet av denne kampen hadde mye å si for ligatabellen. Ved et uavgjort i dette oppgjøret hadde Lions rykket ned til 2. divisjon.

– Jeg fulgte tett med på kampen, og er selvfølgelig glad for at resultatet endte med seier for et av lagene. Om det hadde blitt uavgjort, og vi hadde rykket ned på innbyrdes, hadde det antakeligvis blitt noen negative kommentarer slik som situasjonen med Celestial Gaming i fjor. Det viktigste er at reglene blir fulgt, selv om jeg mener innbyrdes resultat ikke er den beste løsningen.

– Hva mener du er den beste løsningen?

Les også
– Jeg syns egentlig det er litt skremmende at vi kommer så lett til sluttspillet

– Tiebreaker mellom to lag, eller med gruppespill med flere lag. Jeg har ikke tenkt mye over en løsning.

Usikker framtid for laget

Nå som sesongen er ferdig, og skuffelsen er et faktum, begynner planleggingen av en ny sesong. Hva som skjer videre med spillerne er usikkert.

– I utgangspunktet var avtalen med nåværende lagoppstilling at de skulle fullføre denne sesongen. Vi har ikke snakket om neste sesong, men jeg ser ikke bort i fra å jobbe med spillerne videre. De er et godt lag og når alle spiller er de definitivt i konkurransen om det beste laget i Norge, forteller Knøsen.

Denns Bui er usikker på framtiden for seg selv og sine lagkamerater.
Gamer.no/Tor-Steinar Nastad Tangedal

Lagkaptein for Lions, Dennis «Denden» Bui, bekrefter usikkerheten.

– Vi er ikke sikre på planene framover. Fire av oss har fått tilbud fra andre lag. Pavlel «Yoppa» Kostic og Job «Slyv3r» Goossens har fått tilbud fra lag som kjemper i Challenger Series, mens jeg og Sondre «Tivity» Afdal har tilbud fra andre lag som ikke er tilknyttet Challenger Series, forteller Bui til Gamer.no.

Bui mener suspensjonen av Afdal er årsaken til at de ikke nådde sluttspillet, da det ble benyttet innbyttere som ikke hadde spilt League of Legends på lenge.

nDurance, Celestial Gaming, Riddle og BX3 er klare for sluttspillet. Gamermag og Expert Gaming har rykket ned til 2. divisjon.

Tilbakeblikk: Slik var tabellen i Telenorligaen høsten 2015 »
Tilbakeblikk: Slik var tabellen i Telenorligaen våren 2015 »

Siste fra forsiden