Momentum møter Kingpins - Telenorligaen - Counter-Strike: GO

– De spiller nok bare med «aNdz» fordi han eier en plass i 1. divisjon

Christoffer «nilson» Nilson i Momentum er nådeløs mot kapteinen til Kingpins før mandagens kamp.

Christoffer «nilson» Nilson mener laget nå må levere til sluttspill. 
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Ny uke i Telenorligaen og runde tre i Counter-Strike: GO er på trappene. Mens sesongen er i full sving er det mer enn nok å ta tak i. Hva skjer med Nordavind? Fortsetter Demise poengsankingen? Blander Momentum seg inn blant de fire beste?

LES OGSÅ: Lagendringer preger sommeren - vi har spådd utfallet av høstsesongen i Counter-Strike: GO

I rundens hovedkamp møtes Momentum og Kingpins som begge kniver om en plass i sluttspillet. Kingpins slo Nordavind i forrige runde, mens Momentum slo Digital Gamers. Momentum tapte i første runde mot Nordavind, men ga seg ikke uten kamp. Christoffer «nilson» Nilson mener Momentum var uheldige og ser fremover.

– Vi håpet å i alle fall få 1-1 mot Nordavind, men vi var uheldig med Overpass der en «eco-runde» tapte oss kartet. Vi har kommet oss oppover tavla i tidligere sesonger, så vi bør faktisk klare å håve inn en sluttspillplass denne sesongen. Det begynner å bli på tide.

Kampen ser du på Gamer.no sin Twitch-kanal mandag klokken 20:00 »

– Vi bør faktisk klare å håve inn en sluttspillplass

DISSE SPILLER FOR MOMENTUM:

Vis mer

Thomas «Aaseng» Olsen Aaseng
Sander «Grusarn» Nordeide Iversen
Christoffer «nilson» Nilson
Jens Alexander «KneelZ» Skaret
Andreas «dem0» Aslaksrud

Christoffer «nilson» Nilson mener laget nå må levere til sluttspill.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

I andre serierunde møtte Momentum langt svakere motstand. Nilson synes det er synd at et slik lag befinner seg i den øverste divisjonen av Telenorligaen og drar paralleller til forrige sesongs skuffelse WEST.

– Kampen mot Digital Gamers var vel ingen sjokk at vi kom til å vinne, da de ikke har noe å gjøre i 1. divisjon. På toppen av kaka, så klarte de ikke stille opp med 5 spillere til kampstart. Helt elendig at det tillates lag med elendige spillere å kjøpe seg inn for å spille i den øverste divisjonen av Telenorligaen. Samme som forrige sesong med WEST, det ødelegger for et bra lag som faktisk kan vise seg fram.

Momentum har i likhet med Kingpins én seier og én uavgjort før mandagens hovedkamp. Nilson skyver likevel presset over på sin motstander og ser på sine resterende kamper.

Kingpins-kampen kan bli tøff og vi er nok kraftige underdogs, så vi har nok fordelen med at presset ligger på dem. Vi har fått de tøffeste kampene tidligst i sesongen, som ikke er bra for oss. Har nylig plukket opp «Aaseng» som gjorde at vi måtte begynne fra start igjen. Demise og Celestial kan gå begge veier, men er vi heldig med veto, så har vi fordelen. Vi respekterer ingen av lagene denne sesongen.

Mange mente det kanskje var slutten for Momentum etter at «kSwitch» forlot laget. Nilson forteller om en skadeskutt tropp i tiden etter tapet av den klare lederen. Han trekker likevel frem «Grusarn» og «dem0» som viktige brikker for å hevde seg uten sin leder.

– «Grusarn» kom inn i den synkende båten som holdt på å kollapse etter at «kSwitch» forlot laget. Han har ikke mye erfaring, men han han har trippelt opp med treffsikkerhet, så han fyller skoene så det holder. Erfaringen kan han få fra oss, som vi har fått fra «kSwitch». Derifra tar det nok ikke lang tid før han faktisk er Norges beste spiller. Vi er tre som sitter med erfaring fra «kSwitch», og vi har plukket ut det som var brukbart for oss og overført det i vår spillestil. Det går egentlig ganske fint, «dem0» gjør en bra jobb som taktisk leder slik at tapet er ikke så stort, skryter Nilson.

«nilson» er ikke imponert over motstanderens lagkaptein, Anders «aNdz» Kjær.
Eivind Von D

I forkant av hovedkampen, er ikke Nilson redd for å fyre opp og sender samtidig etter stikk til Kingpins-kaptein Anders «aNdz» Kjær.

– Kingpins-laget har selvfølgelig potensiale, men de kommer nok til å gå hvert sitt etter sesongen. De følger nok den norske tradisjonen, i håp om at neste lag kommer til å bli bedre helt magisk. Anders er en hyggelig person og jeg har ingenting personlig mot han, men syntes at laget kunne vært bedre med han som trener. Han er nok den eneste som mangler individuelt på det laget. Resten spiller nok bare med han fordi han eier en plass i 1. divisjon og har tilgang til gode trenings-grupper. Jeg tror vi har god sjanse til å vinne 2-0, men som sagt så kan det gå begge veier. Kampen blir avgjort tidlig, det laget som får gli først, kommer nok til å vinne uten stor motstand, avslutter Nilson.

– «Grusarn» er nok en av de større talentene jeg har sett

Kingpins møtte Nordavind i en kamp hvor begge lag stilte med innbytter. Haris «H4RR3» Hadzic i Kingpins tar likevel seieren mot Nordavind med en klype salt.

– Det å slå Nordavind var godt for oss med tanke på selvtillit og det ga oss en mal på hvor vi er akkurat nå. Jeg tror ikke vi skal snakke høyt om maktskifter på toppen i Norge, Nordavind har bevist mer internasjonalt og spilte med to innbyttere. Jeg venter med å bedømme det til kanskje vi møtes på LAN i et eventuelt sluttspill.

DISSE SPILLER FOR KINGPINS:

Vis mer

Anders «aNdz» Kjær
Kristian «akez» Kornbakk
Ole «Marcelious» Langan
Haris «H4RR3» Hadzic
Erik Hansen «truth» Dyrnes

Hadzic forteller at Erik Hansen «truth» Dyrnes er tilbake fra ferie og klar til dyst. Han synes Sigurd «MV» Schmidt-Hanssen sin avgjørelse om å legge opp var synd, men tror sorgen blir kortvarig.

– Erik kommer hjem på søndag så han er klar til mandag mot Momentum. Jeg tror derimot ikke Sigurd klarer å legge fra seg CS, det er ikke så lett som man skal ha det til. Gutten har utrolig treffsikkerhet og er kanskje den aller sterkeste i Norge på det feltet. Veldig kjip situasjon med tanke på hans VAC-ban fra da han var veldig ung. Jeg er 100% sikker på at det er det største talentet på norsk jord og sikker på at vi ser han spille på høyt nivå framover uansett.

Grunnet nevnte Dyrnes sin ferie har ikke Kingpins fått trent inn mot Momentum-kampen, men stemningen er det ikke noe å si på skal vi tro Hadzic. Han mener dette er noe av nøkkelen for å prestere på sitt beste.

Haris «H4RR3» Hadzic har etablert seg i Norgestoppen etter at han selv ble regnet som et talent.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no
Les også
Kan være forsmak på finalen i sluttspillet

Stemningen i laget er veldig bra, og det er veldig viktig i mine øyne for at alle skal prestere. Tror at en stor del av seieren er opp til den mentale standarden vi satte oss innad i laget når vi startet på ferden sammen. Alle er positive og bringer gode vibber hver dag til trening og kamp. Vi trente en del før Nordavind-kampen, men siden Erik tok seg en ferie så har vi ikke trent før denne matchen. Jeg er uansett veldig sikker på at vi er klare til dyst mandag kveld. Før Telenorligaen har vi øvd noe, men ikke så mye som vi ønsket, slik at vi har mye å gå på enda.

Kingpins ble i forkant av sesongen tippet som som serievinner og serietoer etter endt seriespill. Hadzic forteller at Telenorligaen er en viktig prioritering for Kingpins og ønsker samtidig internasjonal erfaring.

Målet i Kingpins er at vi skal få reist på alle mulige LAN og få samlet erfaring sammen. Alt av kvalifiseringer prøver vi selvfølgelig å delta på, som hjelper oss med å få offisielle kamper. Selvfølgelig vil vi starte det hele med å vinne Telenorligaen og noen LAN i Norge.

Når Momentum står på motsatt banehalvdel mandag er det mange som har fått øynene opp Sander «Grusarn» Nordeide Iversen, som har vartet opp med sterk statistikk de to første rundene av Telenorligaen. Hadzic mener han er spilleren Kingpins også må se opp for.

SLIK SPILLES TREDJE RUNDE AV COUNTER-STRIKE I TELENORLIGAEN:

Vis mer

Kl 20:00: Digital Gamers - Harald Trefots
Kl 20:00: Nordavind - Flawless
Kl 20:00: Momentum - Kingpins
Kl 20:00: Bitfix - Demise
kl 20:00: Celestial - Infurity

Alle kampene spilles mandag 10. september.

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider. Her finner du også lenker til andre kamper som streames av miljøet.

– «Grusarn» er nok en av de større talentene jeg har sett. Merket tidlig at han smeller hardt, så handler det om å få de andre brikkene på plass. Jeg føler at han eventuelt må skaffe seg bredere erfaring med spillere han kan lære mer av, det er sånn man vokser som spiller i mine øyne, slik at jeg både håper og satser på at han får sjansen i et lag som kan utvikle han videre etterhvert. Jeg tror om vi spiller vårt eget spill så må nok «Grusarn» og kompani grave dypt for å slå oss. Det kommer til å bli jevnt, de gutta skyter definitivt hardt tilbake, men satser på en rolig 2-0 til mine gutter, avslutter Hadzic.

Siste fra forsiden