DotA 2 / The International

De vant over 50 millioner kroner i årets største enkeltstående turnering

Se høydepunktene fra helgens avslutning på The International 5.

Valve

Slik var The International 5

Vis mer

16-lagsturnering med gruppespill. Dobbel eliminasjon i sluttspillet, der kampene spilles i best-av-tre-formatet. Finalen spilles i best-av-fem.

Resultatliste:

1. Evil Geniuses (55 millioner kroner)
2. CDEC (23 millioner kroner)
3. LGD-Gaming (18 millioner kroner)
4. Vici Gaming (13 millioner kroner)
5-6. EHOME (10 millioner kroner)
5-6. Virtus.Pro (10 millioner kroner)
7-8. MVP Phoenix (7 millioner kroner)
7-8. Team Secret (7 millioner kroner)
9-12. Team Empire (2 millioner kroner)
9-12. Cloud9 (2 millioner kroner)
9-12. compLexity (2 millioner kroner)
9-12. Invictus Gaming (2 millioner kroner)
13-16. Newbee (500 000 kroner)
13-16. Natus Vincere (500 000 kroner)
13-16. Fnatic (500 000 kroner)
13-16. MVP HOT6ix (500 000 kroner)

De siste to ukene har The International 5 fylt opp Seattle Key Arena med spillere, kommentatorer og ivrige supportere. 176 kamper har blitt spilt, der over 150 millioner kroner har stått på spill, og gitt oss mange nervepirrende stunder.

En av de største overraskelsene for mange er det kinesiske laget CDEC, siden de har hatt den lengste veien av alle lagene i årets turnering.

Først måtte de gjennom en nasjonal kvalifisering, deretter var det Wild Card-runden i turneringen de greide å komme seg igjennom. I gruppespillet imponerte de med stabilt og godt spill, og endte til slutt på andreplass i gruppen bak det amerikanske laget Evil Geniuses.

Så satte de inn høygiret og gikk ubeseiret gjennom sluttspillet, før de til slutt møtte nevnte Evil Geniuses i finalen. Dermed ble det kinesiske laget de første som har tatt den lange veien fra Wild Card-runden til den store finalen.

Det amerikanske laget var en av forhåndsfavorittene til å vinne, og har vist til godt spill gjennom hele turneringen. Etter å ha vunnet en stor turneringen i Kina tidligere i år har imidlertid resultatene uteblitt, og det var knyttet litt usikkerhet til hvor godt laget skulle prestere.

Etter flere tette kamper var det til slutt Evil Geniuses som kunne heve trofeet over hodet.

Etter flere tette kamper var det til slutt Evil Geniuses som kunne heve trofeet over hodet, og dermed vant de over 50 millioner kroner i førstepremie. Litt av en overgang for lagets spiller Clinton «Fear» Loomis, som startet DotA-karrieren på en gammel CRT-skjerm og en utslitt pult i garasjen sin.

Dermed har ingen lag eller individuelle spillere vunnet The International to ganger. Evil Geniuses ble det første amerikanske laget som både nådde, og vant finalen i den store turneringen.

Under følger et lite knippe av noen av de beste, mest nervepirrende og spennende kampene vi fikk se i løpet av The International 5. Skulle du ønske å se flere kamper finner du opptak av samtlige kamper som er spilt på nettsiden til DotA 2.

Finalekampen

En uhyre spennende kamp som viser hvorfor så mange mennesker elsker å spille og se på Dota 2.

iG mot Team Secret

Les også
Amalie Snøløs blir programleder for Eserien

To favoritter som ikke greide å komme seg helt til finalen. Superlaget Team Secret var den store favoritten, men det kunne se ut som om de var litt for selvsikre på seier, og dermed røk de ut av turneringen mye tidligere enn det alle hadde forventet.

I denne kampen får vi se hvorfor så mange lager velger bort helten Anti-Mage når stjernen på iG, Zhu «BurNing» Zhiley, spiller på motstanderlaget.

Vici Gaming mot Cloud9

En lang og veldig underholdende kamp. Fram og tilbake, ledelsen skifter hele tiden og mange morsomme helter.

compLexity Gaming mot Team Secret

En kamp fra gruppespillet der vi får se hvorfor mange ventet at Team Secret skulle vinne. Et meget smart heltevalg og uortodoks plassering i kampen gjør at Ludwig «Zai» Wåhlberg dominerer totalt med sin helt Broodmother.

Evil Geniuses mot CDEC

De to finalelagene møttes i gruppespillet også. Her får vi se hvorfor CDEC valgte bort helten Techies i alle de senere kampene mot det amerikanske laget.

Siste fra forsiden