Anmeldelse

Delta Force: Task Force Dagger

Spill nummer fire i den kjente Delta Force-serien har kommet. Ute på markedet er disse spillene blitt sett på som de mest realistiske i denne sjangeren. Mange mener at oppfølgere rett og slett skal være bedre enn sine forgjengere. Produsentene bør ha lært av sine feil, og disse skal være luket bort og erstattet med nye finesser. Zombie har til en viss grad klart å gjennomføre dette.

Side 1
Side 2
Side 3

Historien utspiller seg nå i Afghanistan. Du får 25 forskjellige oppdrag plassert utover en tilsvarende mengde brett. Det at handlingen nå er lagt til Afghanistan, har sin bakgrunn i angrepet på USA den 11. september. Om produsenten her prøver å appellere til den patriotiske amerikaner, vet jeg ikke, men flertallet av offentlige DFTFD-servere er i USA. Er det rett å lage et spill der et helt folkeslag får svi for noe et fåtall har gjort? Filmer er jo blitt laget på samme grunnlag, så det virker som de fleste mener det er helt ok. Jeg holder meningene mine for meg selv.

DFTFD inneholder 30 våpen, hvorav 13 er nye sammenlignet med de forrige titlene. Din personlige spillestil avgjør hvilke våpen du vil bruke, og her er det nok å velge i, alt fra F97 (Glock 19) til At-4 LAW. 10 nye spesialstyrker har også blitt lagt til, bl.a. Green Berets, Seal Team 6, Ranger og SAS for å nevne noen. Hvilke av disse du bestemmer deg for å spille med, har overhodet ingen betydning. Den eneste forskjellen er utseende på figuren din. Jeg savner litt spesialkunnskaper hos de forskjellige gruppene. Noen kunne vært eksperter på eksplosiver, og andre den perfekte sniper. Men hvorfor gjøre det innviklet når alle kan være eksperter? Multiplayer derimot har denne egenskapen. Hvorvidt den har noen effekt, kan jeg ikke si. Jeg merket ingen forskjell på de forskjellige spesialitetene. Du er like god med alle våpen uansett om du er snikskyter eller en i stormtroppen.

Det er også 10 nye multiplayer-brett som hverken er bedre eller dårlige enn de forrige brettene. Disse kan spilles på forskjellige måter: "deathmatch", "team deathmatch", "king of the hill", "team king of the hill", "capture the flag", "search and destroy", "attack and defend" og "flagball". Dette er gammelt nytt for de som har spilt Delta Force før. Skulle gjerne sett at noe nytt hadde dukket opp, men slik er det ikke. Noe som har blitt forandret i DFTFD, er at du nå har muligheten til å kontrollere UAV (unmanned aerial vehicle) på egen hånd, en forandring som jeg likte godt. Muligheten for å lage brett selv, har også blitt forbedret. Nye innstillinger er blitt lagt til slik at brettene du lager blir mer kompliserte. Personlig har jeg ikke så veldig mye erfaring med å lage brett, men det er relativt enkelt. Roter du deg helt bort, er det bare å lese hjelpfilen som følger med.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden