Counter-Strike: GO / Telenorligaen

Demise 2 fristilles fra klubben slik at de kan spille på øverste nivå av Telenorligaen

– Det er med tungt hjerte jeg forlater organisasjonen, sier laglederen.

Privat/Valve/Gamer.no

– Vi har hatt en relativt god sesong, vil jeg si. Vi ble enige før sesongen at andreplass og opprykk var et realistisk mål, og det har vi greid, forteller en glad Martin «FuruaN» Johansen i Demise 2 til Gamer.no etter den avgjørende seieren over Kai-Bennys Pusegutar.

Seks seire og ett tap er fasiten etter syv kamper. Det ene tapet kom mot Deadweight, som består av noen av Norges største talenter.

På egne bein

TABELLEN I 2. DIVISJON AV TELENORLIGAEN:*

Vis mer

1) Deadweight (18 poeng)
2) MegetGames (15 poeng)
3) Kai-Benny's Pusegutar (13 poeng)
4) TrySoft (10 poeng)
5) Acapella (7 poeng)
6) Team-GF (4 poeng)
7) Lam fra nakken og opp (3 poeng)
8) Gamermag (0 poeng)

* De fleste lag har én kamp igjen å spille.

Reglene i Telenorligaen sier imidlertid at en klubb ikke kan ha to lag i samme divisjon, og Demise har allerede et lag i 1. divisjon. Dette løser klubben med å fristilles hele andrelaget fra organisasjonen.

– Det er en avtale jeg laget med Jørgen «Copaface» Larsen (leder for Demise, red. anm). før denne sesongen startet, og vi er veldig fornøyde med det. Uten han hadde aldri dette vært mulig.

– Jeg vil takke Demise, og spesielt Jørgen. Det er med tungt hjerte jeg forlater denne organisasjonen etter så mange sesonger.

Johansen har endret navn på laget fra Demise 2 til MegetGames midlertid. Dette er et navn som henger igjen fra hans første Counter-Strike-lag.

– Vi har ikke diskutert navn noe særlig enda, da vi ville ha fullt fokus på å klare andreplassen. Navnet MegetGames stammer fra mitt første lag i Counter-Strike: Global Offensive, da spilte jeg også med «nixxor» som er med i lagoppstillingen den dag i dag. Det var ment som en «parodi» eller en direkteoversettelse av navnet VeryGames, som dominerte Counter-Strike: Source og noe av Counter-Strike: Global Offensive-scenen.

– Burde det ikke vært MegetSpill i så fall?

Martin «FuruaN» Johansen i Demise 2 er klare for 1. divisjon av Telenorligaen.
Privat

– Haha, sant. Bedre klang i MegetGames, ler han.

Lykkes på tredje forsøk

Demise 2 endte på femteplass i 2. divisjon i fjor høst og tredjeplass våren 2015. Denne sesongen løsnet det endelig for Tønsberg-gutten og hans medspillere.

Les også
Echo vinner World of Warcraft-kappløpet om Sepulcher of the First Ones

– Det har vært mange rokeringer i løpet av de tre sesongene. Denne sesongen stilte vi vel med tre nye som ikke var med i fjor. Før jeg satt i gang med å snekre sammen en ny lagoppstilling for vårsesongen bestemte jeg meg for å finne tre spillere som traff hardt, slik at jeg kunne fokusere mer på min del som «in-game leader», noe som har fungert meget bra.

Sesongen har imidlertid ikke vært fri for utfordringer. Syv spillere er registrert i databasen på Gamer.no, noe som vitner om mye bruk av reserver i løpet av sesongen.

– Vi støtte på noen problemer med tanke på det å ha tid, da vi har noen som jobber de fleste kvelder. Det førte til at vi har måttet spille et par kamper med innhoppere.

Sesongens tre nye, faste spillere er Henrik «HaugeN» Haugen, som han spilte med våren 2015, Thomas «kwelie» Paaske fra GamersLeague og Joakim «pushu» Gabrielsen.

– Jeg visste hva jeg fikk da jeg samlet den gjengen jeg har nå. Kommunikasjon og lagspill vel det vi sleit mest med da vi startet, men med god hjelp fra «kwelie» fikk vi satt det meste på plass.

Kun én av spillere har erfaring fra 1. divisjon

DISSE SPILLER FOR MEGETGAMES

Vis mer

Erik «nixxor» Moen
Thomas «kwelie» Paaske
Henrik «HaugeN» Haugen
Joakim «pushu» Gabrielsen
Martin «FuruaN» Johansen

Johansen har vært i Demise en rekke sesonger, men det er kun Henrik «HaugeN» Haugen som har spilt i norsk 1. divisjon tidligere.

– Selvfølgelig blir det tøft, men setter vi av den tiden som trengs er jeg sikker på at vi kan bite fra oss, og kanskje overraske.

For øyeblikket er det usikkert om vi ser den samme lagoppstilling på det øverste nivået, eller om det blir endringer i tiden som kommer før høstsesongen braker løst i slutten av august.

– Det kommer helt an på om spillerne vil dedikere så mye tid som må til for å kunne spille 1. divisjon. En spiller har vel også gitt uttrykk for at han har lyst til å se an mulighetene sine. Tiden vil vise.

Nå gjelder det å bygge videre på fundamentet som er satt, og utvikle lagspillet og de individuelle ferdighetene fremover.

– Det er selvfølgelig mye som kan forbedres enda, men det krever masse trening, noe vi ikke har fått utnyttet til det maksimale. Det som blir viktig fremover er å finne ut om vi fortsatt er de samme fem eller om jeg må ha inn nye spillere. Så fort det er på plass er det bare å trene i vei, for nivået i 1. divisjon er mye bedre en hva som er å finne i 2. divisjon. Gjennom diverse turneringer har vi fått en smakebit av hva vi kan vente oss.

Deadweight er det andre laget som rykker opp til 1. divisjon:
– Målet er å finne og utvikle norske talenter som kan ta det neste steget, slik som «Jkaem» og «Rain»

Siste fra forsiden