Counter-Strike: GO / Telenorligaen

Demise er nødt til å vinne over serielederen for å kunne tro på et sluttspill

– «M1kkis» med sin AWP-en er den største trusselen hos BX3, sier kapteinen.

Demise/BX3/Valve/Gamer.no

Vårsesongen av Telenorligaen nærmer seg nå den avsluttende fasen. Flere av lagene begynner å innse alvoret når de tar en titt på tabellen etter at fire av syv ordinære serierunder er spilt. Det er nemlig kun de fire beste som får delta i sluttspillet og kampen om premiepotten på 100 000 kroner.

Demise er blant lagene som har prestert dårligere enn hva mange hadde forventet på forhånd. Laget består av spillere som tidligere har vunnet ligaen, men ett tap, to uavgjort og én seier plasserer dem på en foreløpig femteplass. Søndag klokken 20:00 er motstanderen ingen ringere enn serieleder BX3.

Uavgjort i kamper hittil i år

De to lagene har møtt hverandre to ganger i tellende kamper utenfor ligaen denne sesongen. Først i semifinalen av Komplett BarCraft Experience (2-1 til Demise), deretter i kvalifiseringen til hovedturneringen på Copenhagen Games i påsken (2-1 til BX3).

– Kanskje vi bør omtale dette som det avgjørende best av tre-oppgjøret denne sesongen, spør vi lagleder Anders «aNdz» Kjær i Demise.

Anders «aNdz» Kjær i Demise.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

– Tje tje tji, jeg tipper vi kommer til å møtes igjen, svarer han med et smil.

Og han har rett, dersom Demise klarer å komme seg til sluttspillet kan det fort bli et fjerde oppgjør mellom disse to lagene før den norske sesongen er over for denne gang.

– Det er alltid morsomt å spille mot BX3. Denne matchen har vel mest å si for oss egentlig, så satser på vi tar dem denne gangen.

Demise har fem poeng mens BX3 på topp har ni. Tre runder gjenstår, så det er ni poeng å spille om. Dersom Demise vinner og Panters eller Tien Len avgir poeng i sitt oppgjør, er de på en foreløpig sluttspillplass. Et tap vil forverre situasjonen for et lag som møter nettopp regjerende mestre Panters i nest siste runde.

– Konsekvensene ved tap eller seier kan bety utrolig mye for resten av Telenorliga-sesongen deres. Hva tenker du om det?

– At vi må vinne! Det har gått ganske trått så langt egentlig, med en del poengtap vi ikke hadde råd til og så videre. Satser på at vi klarer å nå sluttspill uansett, svarer Kjær.

– «M1kkis» med sin AWP-en er den største trusselen

Søndagens serierunde spilles på Train og Cache. Demise-kapteinen mener Cache er BX3s svakeste kart, mens de selv føler seg noenlunde komfortable der. Train virker han litt mer usikker på.

Les også
Andreplass for Faze og «Aitzy» i høydramatisk PUBG Global Championship-avslutning

– Jeg tror matchen kommer til å gå veldig på hvem som har dagen, og om «m1kkis» i BX3 fortsetter storspillet med AWP og så videre. Cache er et helt greit kart for oss. Ikke veldig bra, men vi har gjort det godt på det tidligere. Dessverre har vi ikke spilt det så mye i det siste, siden vi har brukt mye tid på å få et større kartutvalg. Så vi får se hvordan det blir.

DEMISE BESTÅR AV:

Vis mer

Anders «aNdz» Kjær
Jon «DaY» Thomas Rudstrøm
Christian «moen» Moen
Henrik «Neto» Kristengård
Kristian «KORN» Hokland

BX3 BESTÅR AV:

Samuel «zyppe» Martinsson
Michael «m1kkis» Sokki
Karl-William «kalle» Haraldsen
Markus «maak» Karlsen
Håkon «hk0n» Kvande

– Hva er de viktigste erfaringene dere tar med dere fra å møte BX3 to ganger på så kort tid?

– «M1kkis» med sin AWP-en er den største trusselen, spesielt på CT-sidene. T-sidene deres er ikke spesielt gode, så vi satser på å låse dem ned som anti-terrorister. «Moen» hos oss får et stort ansvar for å vinne AWP-duellene, og det kan fort bikke oppgjøret begge veier.

Utover det ser han ikke noe stor forskjellig på denne kampen og andre oppgjør i Telenorligaen. Demise-kapteinen forteller at han er veldig klar over tabellsituasjonen og alvoret, men mener at alt handler om å være fokusert fra begynnelsen av uansett.

– Det er vel egentlig ikke så mye forskjell fra denne og alle andre kamper, vi må bare sørge for at vi er heite og spiller mye Counter-Strike i helga. Vi skal sørge for å være fokuserte fra start, siden ofte har brukt tid på å komme igang. Forhåpentligvis trenger vi ikke det denne gangen.

– Vi vet at Demise er gode på Cache

Michael «m1kkis» Sokki hos BX3 gleder seg også til å møte Demise igjen på søndag. Han hadde ikke noe imot å møte Demise i kvalifiseringen på Copenhagen Games.

– Det er jo alltid morsomt å møte annen norsk motstand der nede. Det var litt kjipt at det ble to norske lag som møttes såpass tidlig på Copenhagen Games, men heldigvis trakk vi det lengste strået, sier han til Gamer.no.

Både Telenorligaen og kvalifiseringen til Copenhagen Games blir arrangert med forhåndsbestemte kart. Sokki forteller at det er alltid kjedelig å spille på fastlåste kart, ettersom det alltid er lag som er bedre på noen kart og dårligere på andre. Samtidig er han enig i det utelukker muligheten for å ødelegge for hverandre med utestengelser.

Michael «m1kkis» Sokki (t.v.) i diskusjon med sin kollega Samuel «zyppe» Martinsson i BX3 under Copenhagen Games.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Vi vet at Demise er veldig gode på Cache. Forskjellen her er at vi spiller i best av to-formatet, så hvert kart teller enda mer.

– Hvem utmerker seg hos Demise og hvordan skal dere håndtere dem på Cache og Train på søndag?

– Vi har jo fått kjenne litt på hva de har å gi, og har dannet et litt annet bilde om hvordan de ønsker å spille kampene sine. «KORN» har uten tvil vært den spilleren som har utgjort størst forskjell hos Demise, så vi skal passe oss for han.

BX3 ligger to poeng foran alle andre og skal møte to bunnlag de to siste serierundene. Sokki er likevel ikke klar for å senke skuldrene.

– Vi ønsker å spille alle kamper like seriøst, uansett om det står mye på spill eller ikke. Vi ønsker ikke å undervurdere noen av de gjenværende lagene. Det har vært mye opp og ned i Telenorligaen så langt, så alt kan skje.

– Hvordan skal dere gå ut på søndag for å sikre alle poengene?

– Vi har som alltid planlagte nøkkelrunder, men det hadde jo vært litt dumt av meg å si hvem, hva, hvilken og hvorfor, ler han, før han avslutter:

– Vi gleder oss til kamp!

Oppgjøret mellom Demise og BX3 spilles søndag 3. april klokken 20:00. Du kan se kampen direkte på GamerTV.

Siste fra forsiden