Counter-Strike: GO / Telenorligaen

Demise har sendt inn protest etter TV-kampen

Mener en av spillerne har brukt ulovlige hjelpemidler.

Bilde fra kampen mellom Nordic Warthogs og demise.
Gamer.no

SLIK ENDTE FØRSTE RUNDE AV TELENORLIGAEN

Vis mer

Norse - Labbedans'Vika: 2-0
DeToNator.EU - BX3 EK: 1-1
Celestial - Temp.no: 0-2
Nordic Warthogs - demise.no: 2-0

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider.

På TV 2 Sumo mandag kveld startet Counter-Strike-avdelingen i Telenorligaen med et brak. Nordic Warthogs tok møtte Demise i et spennende oppgjør på henholdsvis Cache og Cobblestone. Førstenevnte kart ble jevnspilt, og endte i en 16 - 14-seier til Nordic Warthogs, mens det på det siste kartet ble regelrett overkjøring der resultattavlen lyste 16 - 3 til Nordic Warthogs.

Mener en av spillerne jukset

Tommy «TommyM» Monsen føler det er nok bevis til å levere protest.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Etter det Gamer.no kjenner til har laglederen i Demise, Tommy «TommyM» Monsen levert inn protest til Telenorligaen etter kampen. Protesten gjelder en av spillerne hos motstanderlaget, Haakon «Radifaction» Tholo. Monsen mener nemlig at Tholo har benyttet seg av hjelpemidler.

– Protesten inneholder anklager om juks fra «Radifaction». Etter kampen i går ble vi kontaktet av 10 - 15 personer som mente det foregikk ting fra hans side. Etter at kanskje ti personer så gjennom demoen i går, mente vi at det var såpass suspekt at det burde sees gjennom av Telenorligaen sine administratorer, forteller Monsen til Gamer.no.

Det er ikke alle i Demise som har gått gjennom demoen etter det tapet i går, men Monsen forklarer at de som har sett det er alle enige i avgjørelsen om å sende inn protest. Laget skal også ha hentet inn andre spillere fra toppdivisjonen til å se gjennom demoen, og samtlige var enige i avgjørelsen.

Monsen vil ikke gå ut med navn på nevnte personer, men de skal angivelig ha mye erfaring på feltet.

Avfeier jukseanklager

Haakon «Radifaction» Tholo imponerte svært i debuten sin i Nordic Warthogs. Totalt på begge kartene hadde han 57 - 23 på resultattavlen. Han mener det er trist at man blir anklaget for juks for å spille gode kamper.

– Det er naturligvis veldig trist at en såpass privilegert og respektert person i 1. divisjonen skal uttale seg om juks når det ikke er nok bevis tilgjengelig. Jeg har sendt det jeg har av demo-materiale og synes det er utrolig dumt å få hets fordi jeg spilte to gode kamper. Jeg er dypt bekymret for framtidige unge talenter som skal delta i Telenorligaen om dette er det dem får for å spille en god kamp, forteller Tholo til Gamer.no.

Lagkaptein Philip «Philip» Løseth mener jukseanklagene er latterlige.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Lagleder i Nordic Warthogs, Philip «Philip» Løseth reagerer på protesten.

– Jeg vil legge til at når det kommer til anklage av spillere så må man se på det store bildet før man setter et dårlig rykte på enkeltpersoner. Begrunnelser for juks er i mine øyne helt latterlig når det blir anklagd at han jobber for generell kartkontroll som jeg ber han ta. Vi vinner kampen som blir spilt på at vi finner deres feil, og de reagerer barnslig og bittert med å si at en av spillerne våres jukser for å få seg en seier som de ikke fortjener i denne runden, sier den frustrerte laglederen.

Les også
Infurity trukket fra Telenorligaen

Og legger til:

– Å drive å henge ut personer på livestream er heller ikke kult uten at noe som helst har blitt bevist.

Det er dette klippet han henviser til.

Håper på reaksjon fra Telenorligaen

Tidligere har Telenorligaen opplevd anklager om juks, og det har resultert i at noen toppspillere har vurdert å legge opp. For to år siden ble tre spillere utestengt fra ligaen.

– Vi føler at det er nok bevis på at spilleren jukser. Det er vanskelig å si hvordan Telenorligaen kommer til å håndtere dette. Det var en sak oppe mot Khoi «BLU3» Pham for noen år siden, og jeg mener det er mye sterkere bevis i denne saken. Jeg håper virkelig de tar dette seriøst. Juksing er et stort problem, spesielt uten Anti-Cheat. Dette må taes på alvor om Counter-Strike: GO skal bli en anerkjent sport, avslutter Monsen.

Liga- og turneringsansvarlig i Telenorligaen, Erling Rostvåg, er tilbakeholden når Gamer.no tar kontakt vedrørende dette.

– Vi har fått med oss at kampen skapte en del reaksjoner og vil selvsagt se på eventuelle anklager som kommer inn.

– Om dere mottar en protest - hvor lang behandlingstid ser du for deg?

– Sånne saker vil vi helst ha unnagjort så fort som mulig, men det tar litt tid å se gjennom demoer og lignende. Håper vi kan nøye oss med ett døgns behandlingstid, forteller Rostvåg.

Videre opplyser han at vanlig prosedyre er at den anklagede får beskjed om avgjørelsen, og så får muligheten til å anke. Først når anken er ferdigbehandlet eller klagefristen går ut, vil det komme noe informasjon om resultatet i saken.

Siste fra forsiden