ESEA Main i King of Nordic

– Demise skal slå oss ti av ti ganger

Tredjedivisjonslaget ESEA Main slo ut Demise i finalen av kvalifiseringen, og er klare for å representere Norge.

Vebjørn «DrolsuM» Drolsum og ESEA Main gleder seg til kveldens King of Nordic.
Valve/Privat

DETTE ER KING OF NORDIC

Vis mer

Counter-Strike: GO-turnering for Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island. Turneringen fokuserer på å dra frem talenter i de aktuelle landene, og sette dem opp mot hverandre i et sluttspill med «Kongen på haugen»-format, noe som betyr at vinneren av sluttspillet går automatisk videre til neste sluttspill

Fredag kveld returnerer King of Nordic nok en gang, og denne gangen har et det en overraskelse hvis man ser på hvem som representerer Norge. ESEA Main, som guttene kaller seg, slo ut førstedivisjonslaget Demise i finalen. Laget rykket ned fra andredivisjon denne sesongen i Telenorligaen, og det var derfor et stort sjokk at de greide å slå Demise.

Sverige står nok en gang øverst på tronen, etter seks uker på rad med seier i finalen. Klarer endelig Norge å hevde seg mot svenskene?

Spiller dårligere mot norske lag

DETTE ER ESEA MAIN

Vis mer

Vebjørn «DrolsuM» Drolsum
Emil «Sirius» Standal
Hallvard «Biff» Hole
Alexander «Forfa» Forfot
Daniel «Dtj» Tharaldsen

Lagkaptein i ESEA Main, Vebjørn «DrolsuM» Drolsum, sier at laget ikke har tenkt spesielt mye på King of Nordic, men at de forbereder seg til ESEA Main-turneringen som starter neste uke. Navnet på laget har for øvrig ingenting med nevnte turnering å gjøre.

– Vi har ikke forberedt oss på en spesiell måte, annet enn at vi har trent til den neste ESEA Main-sesongen som starter om en ukes tid. Kampene tar vi som de kommer, og om alle stepper opp når det trengs så skal vi nok klare å komme oss til finalen mot Sverige.

Tredjedivisjonslaget slo ut førstedivisjonslaget Demise i den norske finalen, og synes naturlig nok dette var stas. Samtidig ble laget overrasket over hvor enkelt de fikk det i kampen.

Vebjørn «DrolsuM» Drolsum var meget fornøyd med etter seieren mot Demise.
Privat

– Når det gjelder kampen mot Demise så var ikke den så veldig vanskelig, siden vi fikk en ganske god start på kampen med 13-2 etter første omgang. Vi tapte faktisk begge pistolrundene, og kampen endte 16-8 til oss på Nuke. Vi spilte bare vårt spill, og tenkte rett og slett ikke på hvordan motstanderne spilte. Noe vi for så vidt gjorde under hele turneringen, forteller Drolsum.

Kapteinen sier også at laget sliter mot norsk motstand, men at det er helt annerledes så lenge de møter lag fra andre nasjoner. Kanskje vil dette være med å hjelpe dem i kveldens King of Nordic-turnering.

– Det føles jo selvfølgelig godt å slå noen som faktisk skal ta oss ti av ti ganger på papiret. Men jeg vet også at om vi bare spiller som vi vanligvis gjør mot andre lag som ikke er norske, så skal vi ta de fleste i Norge bortsett fra kanskje 2 til 3 lag. Om du ser på tabellen i 2. divisjon så ligger vi på nedrykk, men vi forventet egentlig å rykke opp ganske lett denne sesongen, men etter et par kamper fant ut at vi spiller så forferdelig mye dårligere mot norske lag enn det vi gjør mot internasjonale. Men det virket som det endelig løsnet litt i denne turneringen, sier en fornøyd Drolsum.

Det svenske laget har vunnet turneringen seks ganger på rad, og er naturligvis målestokken for alle som deltar. Drolsum sier at de er nødt til å spille mot sitt beste for å ha sjanse mot svenskene.

– Kampen mot Sverige, om vi kommer dit, kommer til å bli vanskelig. Om vi spiller opp mot vårt potensiale, og vinner alle kjøperundene som vi er best på, så er ingenting umulig. Vi er ganske gode til å tape begge pistolrundene i en kamp, så ikke forvent 3-0 i vår favør i noen av kampene, forteller Drolsum.

Les også
Se Håvard «rain» Nygaard og Faze i ESL Pro League-sluttspillet

Om laget vinner turneringen, har de tenkt å bruke pengene på fornuftige ting, som laget har bruk for.

– De blir nok brukt til å dekke kostnader på ting vi bruker penger på innad i laget, som for eksempel serverleie og reisekostnader til forskjellige LAN, avslutter Drolsum.

Gamer.no i samarbeid med ESEN og MSI

I samarbeid med ESEN og MSI arrangerer Gamer.no de norske kvalifiseringene til den sjette sesongen av King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige, Finland og Island. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant. Ukesvinnerne stikker av med omlag 4400 kroner, og vinner man tre uker på rad får man en jackpot på omlag 18 000 kroner.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:05 fredag 26. mai.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av King of Nordic. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av King of Nordic, og King of Nordic har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden