Counter-Strike: Global Offensive

Demise spiller på Copenhagen Games under annen organisasjon

Telenorliga-laget har signert med utenlandsk organisasjon for anledningen.

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Temp, også kjent som Demise i Telenorligaen, har akkurat skrevet under en avtale med Epiphany Bolt som binder dem til organisasjonen under årets Copenhagen Games som starter senere denne uken.

Laget spiller for Demise i Telenorligaen, og skal fortsette å gjøre dette uavhengig av hva som skjer videre i kontraktsforhandlingene med sin nye organisasjon.

Spiller med midlertidig kontrakt

Dette er Epiphany Bolt

Vis mer

Anders «aNdz» Kjær
Jon «DaY» Thomas Rudstrøm
Christian «moen» Moen
Henrik «Neto» Kristengård
Kristian «KORN» Hokland

Anders «aNdz» Kjær er lagkaptein, og er meget fornøyd med å ha fått på plass en avtale før avreise til København. På spørsmål om den midlertidige kontrakten svarer Kjær følgende:

– Planen er at vi skal spille som Epiphany Bolt på Copenhagen Games. Etter turneringen vil vi ta en vurdering på hva vi gjør videre.

Laget betaler fra egne lommer for å reise til København denne gangen, på grunn av kort tidsfrist. Kjær og laget får likevel noen små ting med seg på reisen.

– Ikke noe spesielt egentlig, vi får drakter og lignende ting. Men for Epiphany, og de fleste andre vi har snakket med, kom turneringen for fort, så de rakk ikke få i gang noen finansiell støtte. Vi har likevel stor tro på dem som organisasjon, og ønsker å representere dem godt i turneringen.

– Blir ikke å se som Demise fra nå av

Samarbeidet med Demise fortsetter i Telenorligaen ut sesongen, men etter det venter nye utfordringer for guttene som vant Telenorligaen i fjor vår.

– Det gjør det. Fra i dag vil vi ikke lenger være laget til Demise. Vi skal spille ut vårsesongen i Telenorligaen for dem, siden det var en del av avtalen vi lagde. Jeg vil takke Demise og Jørgen Larsen for måten han har håndtert alt på. Ønsker dem hell og lykke i fremtiden, sier Kjær.

På spørsmål om dette ble en prøveperiode på lik linje med avtalen de har med Demise ønsket Kjær å utdype litt mer.

Anders «aNdz» Kjær gleder seg til å spille for Epiphany i København.
Tor-Steiner Nastad Tangedal/Gamer.no

– Vil ikke si at tiden i Demise var en prøveperiode for noen av oss. De hadde en plass i Telenorligaen uten et skikkelig lag til å spille og vi trengte plass. Det var et godt samarbeid for begge parter, de fikk to titler med oss. Vet ikke helt om jeg vil kalle det prøveperiode, men vi fikk muligheten til å spille for en organisasjon i stedet for å være uten. Det gir oss og dem bedre publisitet i mine øyne.

Les også
Store overraskelser på The International

Ser ikke poenget med å holde organisasjonene norske

Nå som guttene beveger seg fra en norsk til en utenlandsk organisasjon, blir det spennende å se hvordan det kan påvirke ting fremover.

– Det er ikke nok store organisasjoner i Norge. Tror alle har godt av å prøve noe nytt i alle fall, og jeg har stor tillit til at Epiphany kan hjelpe oss. De har et mye større nettverk av arrangører og sponsorer, så invitasjoner til forskjellige turneringer vil være lettere.

Kjær tror også at flere norske lag vil prøve samarbeid med utenlandske organiasjoner i nærmeste fremtid.

– Absolutt. Ser ikke poenget med å holde hardt på at organisasjonen skal være norsk. Det tror jeg ikke er et krav noen setter når de skal finne ny organisasjon. Jeg tror heller tilbudene man får blir tungen på vektskålen.

Håper å nå sluttspillet

Etter at laget ble omtalt på HLTV dukket det opp en melding fra organisasjonen, og Kjær skryter av måten Epiphany har behandlet prosessen på.

– De tok kontakt med oss etter HLTV-nyheten som ble skrevet. Så langt har det vært veldig gode samtaler. Satser på det resulterer i et knall samarbeid.

– Målet for turneringen?

– Kvalifisere oss til hovedsluttspillet, avslutter Kjær.

Siste fra forsiden