Blogg

Den ekte gullstikka?

Endelig har jeg fått joysticken jeg fortjener.

I år er det 25 år siden joysticken Competition Pro ble introdusert på markedet. Denne robuste stikka var designet for hjemmedatamaskiner som Commodore 64 og Amiga, og ble sammen med ZipStick en klar favoritt hos mange spillere – inkludert meg selv. Den har hjulpet meg å ta Blackpool til gull i Premier League i Sensible World of Soccer, drepe zombier i Ghosts'n'Goblins og ta olympisk gull i joystickdreperen Summer Games. Og så mye, mye mer.

Det tyske selskapet SpeedLink besluttet seg for noen år siden å gjenopplive Competition Pro i USB-utgave, noe jeg har satt så stor pris på at jeg faktisk har anmeldt joysticken to ganger i årenes løp (først da den opprinnelig kom ut, og siden da den ble relansert sammen med en bråte Commodore 64-spill). Jeg spiller en god del spill for Commodore 64 og Amiga ved hjelp av emulator, og da er det greit å bruke skikkelig utstyr. Det å spille gjennom Amiga-versjonen av Wing Commander hadde for eksempel neppe vært like stas om jeg ikke hadde brukt den gode, gamle joysticken min.

I forbindelse med joystickens jubileum har SpeedLink lansert en ny versjon av joysticken sin, malt med skinnende gullfarge. Det sier seg selvsagt selv at jeg måtte ha en slik. Man kan aldri ha for mange joysticker, tross alt. Og Gamer.no har jo vunnet Gullstikka-pris for beste spillmedie to år på rad, så det er jo bare passende at jeg har min egen gullstikke å teste retrospill med.

Ja, jeg har tenkt å klippe gresset snart.

Siste fra forsiden