Telenorligaen

Denne helgen kjemper spillere og lag om finalebilletter

Følg det spennende sluttspillet i Telenorligaen lørdag og søndag.

Dette er Telenorligaen:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier sponset av Logitech G og Expert. Over 2000 spillere har deltatt i vårsesongen og det er spilt mer enn 300 kamper i uka.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Disse møttes til ukentlige bruduljer, og etter syv runder avsluttes skal det hele avgjøres i et sluttspill før man kårer endelige vinnere.

Ofte stilte spørsmål om ligaen »

Ligaportal med tabeller og kampoversikt:

Etter over 2000 kamper er vårsesongen av Telenorligaen ved veis ende. Tusenvis av spillere har deltatt i Norges hittill største e-sportsatsing, og nå skal vinnerne kåres gjennom et spennende sluttspill.

Vårsesongen skilter med 45 000 kroner i rene pengepremier totalt, og disse fordeles slik:

Counter-Strike: Global Offensive og League of Legends:

1. plass: 10 000 kroner
2. plass: 5000 kroner

StarCraft II & Hearthstone:

1. plass: 5000 kroner
2. plass: 2500 kroner

Sluttspillet spilles mellom de fire beste lagene i 1. divisjon, og starter med semifinalene 25. og 26. april. Alle vinnerne møter fjerdeplassen, mens andreplassen møter tredjeplassen. De seirende etter disse kampene møtes i finalene 2. og 3. mai.

Les også: Slik avgjøres opprykket i lavere divisjoner av Telenorligaen

Her er resultatene etter at samtlige syv ordinære serierunder er ferdigspilt:

StarCraft II:

Se komplett tabell over alle divisjoner i StarCraft II-ligaen »

Det er ingen overraskelse at Snute gikk ubeseiret gjennom det ordinære seriespillet. Nå møter han WOLOLO i semifinalen, og sistnevnte må prestere på et meget høyt nivå dersom han skal ha en sjanse til å ta seg helt finalen. Kampen mellom TargA og CreamCake virker tilsynelatende mer jevn ettersom de står med nøyaktig like mange poeng og like mange rundeseire. De to har faktisk ikke møtt hverandre tidligere i sesongen, ettersom den kampen tilfalt CreamCake etter en trekning.

Les også
Anmeldelse: Hearthstone: Heroes of Warcraft

Med null seire og syv tap er det definitivt over for Civi i toppdivisjonen for denne gang. Han tar med seg Northbrute ned til 2. divisjon. DogSledder og Fubb blir de to nye spillerne som rykker opp til den gjeveste delen av Telenorligaen fra høsten av.

Tidssplan for sluttspillet i StarCraft II:

Semifinaler (best av fem):

Vår StarCraft-kommentator Eskil Uggen forklarer valget av TV-kamp slik:

– WOLOLO har en spennende historie, fra Age of Empires-verdensmesterskap til StarCraft II og rett inn i semifinalene på første forsøk. Det er likevel å anta at TargA mot CreamCake blir en jevnere og mer spennende kamp, som kan flyte begge veier. CreamCake tok blant annet et kart mot nettopp Snute i Altiboxligaen for noen uker siden.

Finalene (best av syv): Lørdag 2. mai klokken 16:00.

League of Legends:

Se komplett tabell over alle divisjoner i League of Legends-ligaen »

Det ble svært jevnt i toppen av League of Legends-delen, og spenning til siste slutt. Nå skal BX3 møte Lions i den ene semifinalen, dermed får vi en reprise av det som også ble siste kamp i seriespillet. Den kampen vant serielederen overbevisende 2-0, men vi regner med Lions stiller sugne på både revansje og finaleplass. Celestial Gaming mot Atraxy kan bli en skikkelig thrillerkamp. De klarte bare uavgjort mot hverandre i sjette runde.

GamersLeague klarte dessverre aldri å vinne noen kamper denne sesongen, og tre uavgjorte er ikke nok til å beholde plassen i 1. divisjon. Sammen med Team Gamermag må de spille i 2. divisjon til høsten. Jevo og nDurance Gaming er de to nye lagene som har gjort seg fortjent til opprykk, ved å havne på første- og andreplass i 2. divisjon.

Tidssplan for sluttspillet i League of Legends:

Semifinaler (best av tre):

Kommentator Sindre Wirkola har følgende begrunnelse for valget av TV-kamp:

– BX3 har den sterkeste samlingen individuelle spillere, men har hatt en utfordrende periode denne sesongen da de har gitt fra seg flere kamper enn forventet. Dette skyldes trolig en inkonsistent lineup og et preg av manglende lagspill. Lions har hatt en turbulent sesong preget av flere spillerbytter, men begynner å optimalisere laget sitt for å bli en enda større styrke i League of Legends-miljøet til tross for flere fartsbumper den siste tiden. Vi regner med dette blir et godt, jevnt og actionfylt oppgjør mellom to aggressive lag.

Finalene (best av tre): Søndag 3. mai klokken 14:00.

Counter-Strike: Global Offensive:

Se komplett tabell over alle divisjoner i Counter-Strike: GO-ligaen »

Hvis League of Legends endte jevnt, så er det ingenting i forhold til Counter-Strike-delen av Telenorligaen. Her var det faktisk tre lag som hadde like mange poeng, lik rundeforskjell og som i tillegg har spilt uavgjort mot hverandre. Derfor måtte både Temp.no, BX3 og Lions ut i en liten miniturnering for å avgjøre hvem som møter hvem i semifinalene.

Expert Gaming gikk på fem tap denne sesongen, og da er nedrykket uungåelig. DFNDRZ og Zodiacs Dragons endte på like mange poeng og samme rundeforskjell, men det er sistnevnte som må forlate toppdivisjonen basert på innbyrdes oppgjør mellom de to lagene. De to lagene som er klare for opprykk fra 2. divisjon er Badger eSports og LionsEK Splætta. Sistnevnte har allerede et lag i 1. divisjon, så de må melde seg ut av Oslo Lions Elektroniske Sportsklubb for å kunne rykke opp.

Tidssplan for sluttspillet i Counter-Strike: GO:

Semifinaler (best av tre):

Derfor valgte Counter-Strike-kommentatoren LGB mot BX3 som TV-kamp:

– På den ene siden står publikumsfavoritten LGB, som bare blir bare sterkere og sterkere, med store prestasjoner bak seg. I motsatt ende finner vi et BX3-lag fylt med individuelt sterke spillere som på papiret skal prestere veldig godt. De hadde en trøblete start på sesongen, men begynner å finne formen og potensialet virker å være stort, forteller Sindre Wirkola.

Finalene (best av tre): Søndag 3. mai klokken 18:00.

Hearthstone:

Se komplett tabell over alle divisjoner i Hearthstone-ligaen »

Hearthstone-ligaen bærere dessverre litt preg av at OggaBogg trakk seg i starten av sesongen. Det mest overraskende i denne ligaen er imidlertid at Matpakke ikke klarte å ta seg til et sluttspill. Han vant den store Hearthstone-turneringen på Gamer.no i høst, men to seire i Telenorligaen holder imidlertid ikke for et sluttspill. Selv om ProfiX virker underlegen sin semifinalemotstander Noticimus, har han spilt jevngodt med serielederen tidligere i sesongen. I tillegg kommer han fra en imponerende sluttspurt med to 4-0-seire på rappen. Kjeks virker på sin side å ha et lite overtak på din motsander EpicSaxGuy, og slo sistnevnte 4-1 i midten av mars.

Kolbein må ta den tunge turen ned til 2. divisjon, mens OggaBogg må starte helt i bunn dersom han ønsker å spille mer i Telenorligaen. Samtidig rykker Kanelsnurr og Timbler opp fra divisjonen under, og er klare til å spille om 20 000 kroner i førstepremien til høsten.

Tidssplan for sluttspillet i Hearthstone:

Semifinaler (best av syv):

Hearthstone-kommentator Vinjar Moen kommenterer valget av TV-kamp slik:

– Noticimus mot Profix er utfordreren mot mesteren. Det er ligalederen mot spilleren som for en uke siden lå an til å rykke ned. Noticimus har gjort det sterkt hele sesongen og generelt vært en stødig spiller som har vist evne til å vinne også oppgjør man vanligvis ikke vinner. ProfiX er en helt annen historie. Før påskeferien kjempet han om å ikke rykke ned, vant 4-0 over motstanderen sin og valgte å være ganske stor i kjeften og si at han kom til å ta neste match 4-0 også. Han gjorde som lovet og er dermed med i kampen om tronen. Spørsmålet er om han kan fortsette dette kjøret eller om presset blir for stort.

Finalene (best av syv): Lørdag 2. mai klokken 14:00.

Siste fra forsiden