League of Legends

Denne helgen skal sluttspillet i LCS avgjøres

Verdens beste League of Legends-lag braker sammen for å få best utgangspunkt før VM.

Riot Games

Sluttspillet i League of Legends Championship Series (LCS) finner sted 22. og søndag 23. august. Det starter med bronsefinaler lørdag og avsluttes med finaler søndag.

Lørdag sparkes i gang med et oppgjør om den europeiske tredjeplassen mellom H2k og Unicorns of Love. Senere samme dag, spiller Team Liquid mot Team Impulse i Nord-Amerika. Søndag får vi se et ubeseiret Fnatic spille finale mot Origen i Europa, før det settes over til finale i Nord-Amerika mellom Team Solo Mid og erkerivalen Counter Logic Gaming.

Følg alle kampene gjennom Riots kanal på GamerTV »

Mens de europeiske oppgjørene utspilles i Stockholm, vil de Nord-amerikanske finalekampene finne sted på Madison Sqaure Garden i New York. Sendingen starter fra Europa klokken 17:00, og når en kamp er gjennomført i Europa vil tilsvarende oppgjør starte i Nord-Amerika.

Sluttspillet avgjør hvor mange mesterskapspoeng hvert lag sitter igjen med. Poengene legges sammen med poeng fra vårsesongen, som igjen bestemmer hvilken seeding lagene får i verdensmesterskapet.

De lagene som vinner finalene i helga får automatisk høyest seeding, mens mesterskapspoengene vil avgjøre andre og tredje. seed. Lag med bedre seed har større sjanse for å komme seg ut av gruppespillet i VM.

Lørdag 22. august: Bronsefinaler (fra 17:00)

Begge bronsefinalistene er godt representert i «NA LCS All Pro Team».

Dagen starter med bronsefinalen mellom H2k og Unicorns of Love. Sistnevnte er helt klar tilskuerfavoritten. Gjennom god tilstedeværelse på sosiale medier, «cheesy» gameplay og et navn som fenger massene, har de bygget seg en massiv fanbase. Deres motstander H2k har færre fans, men har hatt en bedre sommersesong. H2k endte nemlig sommersesongen med 11 seiere og 7 tap, mot Unicorn sine 9 seiere og 9 tap.

I Nord-Amerika vil Team Liquid og Team Impulse møtes til dyst. Begge lagene var godt representert i «NA LCS All Pro Team». Team Impulse er representert med Top Lane-spilleren Jung «Impact» Eon-yeong og Jungler Lee «Rush» Yoonjae, mens Team Liquid har fått med Mid Lane-spiller Kim «FeniX» Jae-hun og AD-carry Chae «Piglet» Gwang-jin. Alle fire er importert fra Sør-Korea. I season 3 vant Piglet og Impact verdensmesterskapet med SKT T1, men nå skal de altså kjempe mot hverandre for å få delta.

Søndag 23. august: Finaler (fra 17:00)

Fnatic møter Origen i finalen av det europeiske sluttspillet 23. august. Fnatic har vist muskler denne sesongen og sitter med 21 strake seire før møtet med Origen. Da spillerne i LCS skulle kåre regionens beste spillere i «EU LCS All Pro Team» gikk også samtlige av plassene til Fnatic sine spillere.

Fnatic tok «All Pro Team»-kåringen med storm.

Selv om Fnatic har vært overlegne denne sesongen er de individuelle merittlistene til spillerne på Origen ikke annet enn imponerende. Hele fire av dem har allerede deltatt i verdensmesterskapet tidligere og kapteinen, Enrique «xPeke» Cedeño Martínez, har også vunnet den prestisjetunge turneringen. Dersom Origen kvalifiserer seg i år, vil laget ha to spillere med erfaring fra hele fire verdensmesterskap, samt to spillere som blir med for andre gang.

Les også
FaZe med knepen seier - ESL One Cologne fortsetter

Følg alle kampene gjennom Riots kanal på GamerTV »

– Fnatic vinner finalen

Joachim «Accziz» Ulvatn Torsvik spiller support for myXMG i Telenorligaen. I likhet med «folk flest» tror han Fnatic vil gå seirende ut av finalen, men han har troa på at Origen kan vinne en kamp dersom de overrasker et seiersvant Fnatic.

– Jeg tror at Fnatic vinner finalen til slutt, men hvis det er et lag som kan bryte Fnatic sin seiersrekke, så er det Origen.

– Fnatic spiller stort sett bedre enn Origen i alle faser av spillet, men jeg tror Fnatic kan finne på å slappe litt for mye av i første kamp og bli tatt på senga. Da kan de tape en kamp. De vil nok uansett hente seg inn igjen etter det.

Jakob «Jubel» Andresen i Celestial Gaming har tro på CLG i den Nord-Amerikanske finalen.
Celestial Gaming

I Nord-Amerika møtes erkerivalene Counter Logic Gaming og Team Solo Mid i finalen. Begge er sultne på seier, men CLG er nok hakket sultnere. De er det eldste League of Legends-laget som fremdeles er aktivt, men har aldri nådd helt opp i sluttspillet i NA-LCS tidligere. De har heller ikke deltatt i verdensmesterskapet siden 2012, hvor de røk ut i gruppespillet. TSM har derimot vunnet flere sesonger av NA LCS og har deltatt i verdensmesterskapet for regionen alle årene.

Denne sesongen har CLG vist at de er sterke tidlig i kampene, og har regionens nest-høyest «gold count» ut fra laning-fasen. TSM på sin side har en mer «late game»-fokusert spillestil. Det fungerte fint i starten av sesongen, men skapte store problemer mot slutten. De har derfor sagt offentlig at de nå er et nytt TSM. Det gjenstår likevel å se om laget har hatt nok tid til å tilpasse seg en ny måte å spille spillet på.

Jakob «Jubel» Andresen spiller for Celestial Gaming i Telenorligaen. Han håper og tror Counter Logic Gaming vinner den amerikanske finalen på søndag.

– Counter Logic Gaming spilte utrolig bra mot Team Impulse i semifinalen forrige helg, samtidig så det ut som Team Solo Mid slet mot sin motstander Team Liquid og vant nesten utelukkende fordi de andre gjorde et par dumme feil. Derfor tror jeg CLG kommer til å gå seirende ut. Det fortjener de også.

Norsk representant er fremdeles mulig

Det er fremdeles mulig at Norge får en representant i verdensmesterskapet. Erlend «Nukeduck» Våtevik Holm kan nemlig komme gjennom nåløyet med Roccat – men det skal litt til. Roccat må nemlig spille regionskvalifikasjon mot Origen, H2k, Unicorns of Love og Giants Gaming for å kunne få tredjeseed fra Europa.

Jørgen «Hatrixx» Elgåen i Nix Elektroniske Sportsklubb håper norske «Nukeduck» og Roccat kommer langt.
Benedichte Breistøl

Jørgen «Hatrixx» Elgåen har spilt begge sesongene av Telenorligaen, og kommer denne sesongen tilbake med nytt lag, Nix Elektroniske Sportsklubb. Han håper på en norsk representant i verdensmesterskapet.

– Jeg håper Roccat klarer det. Jeg liker Nukeduck og føler han virkelig har fortjent det. Han har hatt mye motgang men spiller fremdeles alltid solid.

Siste fra forsiden