Feature

Telialigaen - Counter-Strike

Denne sesongen har Apeks alt å tape

Ekspertene spår vårsesongen i Telialigaen.

Kan noen stoppe Apeks? Kristian «akEz» Kornbakk øyner nok en tittel.
Sindre Stien/Good Game

Det nærmer seg en nok en sesong av Telialigaen i Counter-Strike. Mye har skjedd siden Apeks tok nok en seier på Meet Ullevaal i høst. Finaletaper Nordavind har gått over til en internasjonal satsing, og inn er et helnorsk lag hentet. Flere har også flyttet på seg blant de ulike klubbene, og vi får et gjensyn og nye bekjentskaper fra klubber som rykket opp forrige sesong.

Sliter du med å henge med? Vi har fått med oss Telialigaen-kommentatorene Leon Andor «Landor» Karlsen og Tommy «TommyM» Monsen og satt de ulike lagene under lupen.

Vi prøver som vanlig på noe vi aldri får til, nemlig å spå tabellen etter endt seriespill. Vi har samtidig utvidet spådommen med flere fra redaksjonen. Nederst vil dermed kommentatorene «Landor» og «TommyM», e-sport-redaktør Mathias Hynne, skribentene Ole Aasheim, Oliver Olsen, Petter Solholt Olsen og undertegnede komme med sine spådommer.

1. plass: Én favoritt

Apeks: Favoritt med stor F

Apeks stiller med samme lagoppstilling som i fjor.
Sindre Stien/Good Game

Kristian «akEz» Kornbakk
Sander «Grus» Nordeide Iversen
Erik «Truth» Hansen Dyrnes
Haakon «Radifaction» Tholo
Ole «Marcelious» Langan

En ny sesong står for tur for laget som sikret seg sin tredje strake tittel forrige sesong. Ingen endringer er gjort i laget, noe som styrker Apeks sitt favorittstempel denne sesongen. Deres største konkurrent har byttet ut laget og kjemien og samarbeidet er allerede innkjørt. Apeks sine ambisjoner når utover landegrensene, men om ikke noe uforutsett oppstår er ikke annet enn en fjerde strake tittel godt nok.

Monsen ser på Apeks som den klare favoritten, men er usikre på hvilke steg laget kan ta ytterligere.

– På papiret ser Apeks ut som den klare favoritten. De er regjerende mestere, og deres tøffeste motstander er borte. Men samtidig har de ikke klart å vise at de har tatt steg siden forrige sesong. Jeg skulle gjerne sett at de hadde tatt større steg de siste månedene.

Karlsen på sin side mener Apeks er større favoritter og tror de kan gjenta resultatene etter et kruttsterkt seriespill forrige sesong.

– Apeks har vunnet ligaen de tre siste sesongene og det var mot antatt sterkere motstand i form av ett rival-lag enn det de vil møte i år. Feide over alle sist sesong og holdt på å bli det første laget som vant alle kampene i seriespillet. Alt ligger til rette for en ny Apeks-sesong og spiller de så seriøst og godt som de har gjort tidligere kommer de til å vinne ligaen nok en gang.

2. plass - 4. plass: Sluttspillkandidatene

Nordavind NO: To satsinger

Les også
Fem lag kjemper om tre sluttspillplasser før de to siste rundene
Christoffer «hEllberg» Andersen er strålende fornøyd etter å ha fått sjansen i Nordavind.
Sindre Stien/Good Game

Christoffer «hEllberg» Andersen
Thomas «Vertigo» Andresen
Christian «dreamcatchR» Paulsen
Ådne «sense» Storås Fredriksen
Jonatan «Ruyter» Rogge Ruyter

Nordavind har hentet store deler av Riddle-laget fra forrige sesong og spedd på med ungt talent Ådne «sense» Storås Fredriksen og Jonatan «Ruyter» Rogge Ruyter. Laget innehar en blanding av god rutine og friskhet.

Monsen tror laget har gode muligheter for å sikre seg en plass i sluttspillet, men tror laget vil få det tøft utover det.

– En spennende lagoppstilling, men jeg tror de skal få det tøft mot Apeks. De burde absolutt klare å komme til sluttspillet, men jeg ser ikke på dette laget som mye sterkere enn fjorårets Riddle.

Karlsen mener Nordavind stiller svekket denne sesongen, men er likevel spent på hva talentene kan utrette i den norske storklubben.

– Nordavind med norsk lagoppstilling som på papiret blir noe svekka kontra hovedlaget fra tidligere sesonger. Likevel klart å stable sammen en god femmer med både kjente og mindre kjente spillere. «sense» ble vi mer kjent med etter en solid sesong for Oslo Lions sist og er et kjempetalent. «Ruyter» har en helt enorm treffsikkerhet, men så har han som mange andre kanskje hatt en litt vel løs spillestil tidligere. Spennende lag som nå får en gyllen mulighet til å vise at de fortjener plassen i Norges største e-sport organisasjon.

LES OGSÅ: «Hallzerk» skal spille sammen med svenske Counter-Strike-legender

Riddle: Kortidsprosjekt

Morten «zEVES» Vollan skal lede Riddle i hans nye prosjekt.
EIVIND VON DØHLEN/GOOD GAME

Morten «zEVES» Vollan
Daniel «zykes» Jensen
Håvard «kfreq» Ytreland
Eskil «LaX» Bjørnsen
Emir «rhyme» Muminovic

Ny lagoppstilling finner vi også hos Riddle, hvor Daniel «zykes» Jensen er den eneste gjenværende fra fjorårets semifinalelag. Inn er tidligere Nordavind-spiller Morten «zEVES» Vollan hentet, som selv avslører på sosiale medier at er hentet på en korttidskontrakt.

Monsen, som vanligvis stiller seg kritisk til enhver lagoppstilling han ser, har denne gangen troen og er spent på hva Vollan kan få ut av spillerne sine.

– Denne er veldig spennende. Sist gang «zEVES» tok på seg en rolle som dette her, var med «cromen«, «ztk», «becker» og «fletch». Han har fått mye godt materiale å jobbe med, spørsmålet er hvor bra dette kan gå? Jeg har troen, i hvert fall over en kort periode.

Med et nytt prosjekt er resultatene ofte ustabile i begynnelsen. Karlsen er spent på hvordan laget vil takle motgang.

– Riddle stiller med en veldig interessant lagoppstillinger, som på papiret skal kunne skyte godt fra seg. Det er et lag med mange sterke personligheter og da spørs det hvor godt spillerne takler en eventuell motgang. Man kan si mye om «zEVES» som leder, men det er ingen tvil om at han gjør mye riktig inne på server og med dyktige spillere rundt seg vil Riddle være en god sluttspills-kandidat nok en gang.

Bifrost: Demise i ny drakt

Snorre «fletch» Granerud har byttet ut Stabæk Momentum med Bifrost.
Sindre Stien/Good Game

Snorre «fletch» Granerud
Steffen «SLY» Amundsen
Jesper «Jimbo» Kamsrud
Mikael «mikki» Gaup
Bjørnar Fauske «bfr» Røn

Etter sammenslåingen med Demise er Bifrost en ny klubb å stifte bekjentskap med i Telialigaen. Flere av spillerne fra Stabæk Momentum er nå å finne i Bifrost. De sikret seg god erfaring forrige sluttspill og vil være å regne med også når de fire plassene skal gjøres opp om denne sesongen.

– De har nok som mål å komme til sluttspillet, og det tror jeg de kan klare. Det er flere sterke spillere individuelt, men spørsmålet er om de legger ned nok tid som lag til å få ting til å flyte, spår Monsen.

Karlsen tror på sin side det bor mye i dette laget.

– Veldig spent på Bifrost, som tar over Demise sin spot i første divisjon. Mange velkjente navn og en som jeg er superspent på å se enda mer fra er «bfr» som hadde en enorm sesong for Bitfix sist, kun sett utifra statistikken. Noen enorme talenter innad i laget, som forhåpentligvis fikk seg en liten «wake-up-call» sist sluttspill om hvor lista ligger. Klarer de å ta det lille ekstra steget i år blir de enormt farlige, mener Karlsen.

5. plass - 7. plass: Sluttspillunderdogsene

Stabæk Momentum: Trenger momentum

Andreas «dem0» Aslaksrud er den eneste igjen fra Stabæk Momentum i fjor.
Sindre Stien/Gamer.no

Andreas «dem0» Aslaksrud
Christoffer «nilson» Nilson
Anders «Savvy» Sundet
Igor «MACKO» Macko
Adam «adx» Larsson

Stabæk Momentum og Midgard er sammen med Oslo Lions tre lag som kan blande seg inn i kampen om sluttspill. Avstanden mellom den er nok mindre enn opp til en plass blant topp fire. Potensialet blant dem er likevel godt nok til å kunne blande seg dersom de andre lagene skulle gå på noen bananskall. Stabæk Momentum har i løpet av vinteren hentet fra flere ulike lag og satt sammen et slagkraftig mannskap for vårsesongen.

– Flere av disse har god erfaring fra 1.divisjon, og kan med flyt kjempe om fjerdeplassen. Men jeg har mine tvil på om de klarer å ta så store steg at de kan komme seg til en finale, mener Monsen.

Karlsen på sin side mener de individuelle ferdighetene kan vise seg å være gull verdt.

– Stabæk Momentum er tilbake med en ny femmer og det spørs om den er god nok til å sikre inn en ny sluttspillplass. Gode spillere med mye erfaring og som har individene som virkelig kan skinne i enkeltkamper som vil redde inn mange poeng, men det blir spennende å se om det er godt nok for å klare noe mer enn å havne midt på tabellen.

Midgard: – Det lukter ikke motivasjon og dedikasjon

Philip «Philip» Løseth er tilbake og leder årets veteranlag.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Philip «Philip» Løseth
Kristian «KORN» Hokland
Håvard «jolietoG» Kristengård
Andreas «Bakken» Bakken
Jørgen «Phorze» Pettersen
Even «H0land» Holand

Kaptein Philip «Philip» Løseth fikk i oppgave å samle sammen en lagoppstilling for Midgards inntreden i Telialigaen. Løseth har satset på rutine og hentet inn flere av ringrevene i norsk Counter-Strike. Noen av disse har vunnet ligaen tidligere, andre har havnet i sluttspill. På papiret ser laget slagkraftig ut. Spørsmål er, hvor mye trening blir det?

– Mye erfaring på dette laget, og det vil nok overraske mange at jeg har de helt nede på syvendeplass. Men det lukter ikke motivasjon og dedikasjon av denne gjengen, hvor flere av spillerne er på vei nedover i sin karriere, mener Monsen.

Karlsen stiller seg også litt skeptisk til den ferske klubben.

– Midgard kommer som et friskt trøndersk innspill av norske e-sport organisasjoner og har fått med seg mange veteraner i deres debut-sesong i Counter-Strike-scenen. Jeg frykter at det er et lag som vil slite mot mange av de hardt-treffende lagene om de ikke har opprettholdt egne ferdigheter. Dyktige spillere for all del, men de må hente fram sine beste versjoner av seg selv om de skal hamle opp med de andre lagene i norgeseliten.

Oslo Lions: Fjorårets overraskelse

Oslo Lions var fjorårets overrakselse.
Oslo Lions

Preben «Trax» Martinsen
Simen «Sido» Rem
Martin «MT» Sandvik
Emil «Swizzy» Johnsen
Sebastian «Petteroes» Pettersen

Oslo Lions var uten tvil fjorårets overrakselse i Telialigaen. Har på bakgrunn av suksessen kun mistet Ådne «sense» Storås Fredriksen til Nordavind. Inn er Martin «MT» Sandvik hentet fra Apeks Rekrutt og laget håper å bygge videre på fjorårets suksess.

Monsen mener Oslo Lions i utgangspunktet er godt rustet, men er usikker på hvor store steg de tar den kommende sesongen.

– Guttene i Oslo Lions viste seg å være et skikkelig overraskelsesmoment i fjorårets sesong. Spørsmålet er om de klarer å ta nye steg i år? Klarer de det så kommer de seg til sluttspillet. Men jeg tror det blir litt vell tøft.

Karlsen har imidlertid litt mindre tro enn sin kommentatorkollega.

– Oslo Lions overrasket mange i forrige sesong med å spille god og strukturert lagspill, noe de fikk god uttelling for i mange kamper også. Mister «sense» til Nordavind, men beholder kjernen fra forrige sesong. Inn kommer «MT» som får en viktig oppgave med å sette seg inn i og ikke minst forstå hvordan løvene spiller som lag. Burde gå greit og de burde klare å berge plassen, men noe stort mer enn det har jeg vanskeligheter for å forestille meg.

8. plass - 10. plass: Kampen for tilværelsen

Bitfix: – Norges beste AWP-lag

Michael «meCa» Grindhaug
Tony Andre «NiTo» Nilsen
Andreas «alfaN» Nordvik
Emil «kaas» Kaasa
Genesis Crisostomo «envi» Reyes

Bitfix er klar for en ny sesong i det øverste selskap. Mange har samlet godt med Fantasy-poeng fra Tony Andre «NiTo» Nilsen tidligere. Han har med seg en spennende gjeng, men med tanke på motstanderne tror vi Bitfix går en tøff sesong i møte.

– Jeg tror Bitfix kommer nærmere nedrykk enn sluttspill i år. De har flere spiller med mye rutine i 1.divisjon, men jeg blir veldig overrasket om de kjemper om et sluttspill i år, spår Monsen.

Spillerbytter har preget Bitfix de tidligere sesongene. Karlsen ønsker klubben en stabil sesong og mener laget har en ekstrem ferdighet på et område.

– Bitfix har tilgode for å vise meg hva de virkelig kan få til. De stiller alltid med et godt lag, men som dessverre har hatt problemer med å opprettholde fokusen på Counter-Strike på grunn av ting utenfor spillet. Ønsker dem en problemfri sesong og at de virkelig kan vise oss hva som bor i dem. Forøvrig Norges beste AWP-lag med den lagoppstillingen der.

Celestial: Svekket spillerstall

Victor «Victorek» Knutsen
Trym Even «trmJ» Joakimsen
Odd Arild «squz» Steinsbu
Martin «Nasty» Garvik
Johann «Saasinho» Saasen

Celestial var nær ved å kvalifisere seg til sluttspillet forrige sesong. Likevel er spillerstallen kraftig svekket fra forrige sesong. Vi tror derfor Celestial vil få det tøft denne sesongen.

– Vanskelig å vite hvordan «Saasinho» og guttene kommer til å levere i år. Jeg blir positivt overrasket om de klarer å unngå spillerbytter i løpet av sesongen, og tror at de havner i nedrykkskampen. Det er ikke sikkert de rykker ned, men de kommer seg ikke til sluttspillet, spår Monsen.

Karlsen håper laget vil spille med senkede skuldre denne sesongen.

– Celestial kommer ut av det blå med sitt lag og jeg er veldig spent på å se om de har det som skal til for å berge plassen i førstedivisjon. Individuelt er spillerne flinke og jeg har hatt gleden av å bli bært av flere av dem i Faceit-kamper, men nå får de virkelig testa seg mot norgeseliten og får de ikke lagkjemien på plass vil de slite. Kan spille med senka skuldre og kose seg, så får vi se om det holder til å berge plassen, eller eventuelt noe mer.

LES OGSÅ: Har vært med helt siden starten av Telialigaen - nå risikerer Celestial å bli trukket

Reapers: Fortjent mulighet

Jonathan «Zame» Nyhagen rykket opp med Reapers forrige sesong.
Eivind von Døhlen

Jonathan «Zame» Nyhagen
Nicolai «Woodey» Skoglund
Stinius «gazi» Sandvig
Sindre «Thomassen» Thomassen
Michael «miko» Rørvik Akslen

Jonathan «Zame» Nyhagen stiftet vi bekjentskap med under tiden hans i Entelechy. Han er nå tilbake i den øverste divisjonen av Telialigaen etter å ha rykket opp forrige sesong. Mannskapet er riktignok av det ukjente slaget, men får en fortjent mulighet til å vise seg, i det vi tror blir en tøff sesong.

– Dette er uten tvil underdogsene i årets sesong. Samtidig er de ikke like svak som enkelte av lagene fra tidligere år har vært, og rykket opp fra 2. divisjon i fjor. Det er helt fortjent at de får muligheten til å vise seg frem, så det blir spennende å se hva de har å komme med, mener Monsen.

– Nyopprykka fra andredivisjon og sesongens sorte får. Vet dessverre ikke mye om de andre spillerne, men vet at det var høyt nivå i andredivisjon sist, så det at de har klart å rykke opp tyder på at de skal kunne smelle hardt fra seg, legger Karlsen til.

Hvordan vil det hele ende?

Det hele braker løs mandag når Apeks møter Riddle til dyst mandag klokken 20:00. Monsen gleder seg til en ny sesong med Telialigaen og spår en jevn tabell fra fjerdeplass og nedover. Hva tror du?

– Det er i mine øyne tre lag som skiller seg ut i år. Jeg blir veldig overrasket om Apeks, Riddle og Nordavind ikke kvalifiserer seg til sluttspillet. Så spår jeg en jevn kamp om fjerdeplassen, hvor det er mange lag som kan klare å kapre til seg den. Nedrykksstriden er også åpen, så jeg tror dette kan bli en veldig fin sesong, avslutter Monsen.

Plassering«TommyM»«Landor»MathiasOleOliverPetterKristian
1. plassApeksApeksApeksApeksNordavindNordavindApeks
2. plassRiddleBifrostBifrostNordavindApeksApeksNordavind
3. plassNordavindRiddleNordavindRiddleCelestialBifrostRiddle
4. plassBifrostNordavindOslo LionsOslo LionsBifrostMidgardBifrost
5. plassStabæk MomentumStabæk MomentumRiddleBifrostReapersStabæk MomentumMidgard
6. plassOslo LionsBitfixStabæk MomentumStabæk MomentumRiddleRiddleStabæk Momentum
7. plassMidgardOslo LionsMidgardMidgardStabæk MomentumBitfixOslo Lions
8. plassBitfixMidgardCelestialBitfixBitfixOslo LionsBitfix
9. plassCelestialCelestialBitfixCelestialMidgardCelestialCelestial
10. plassReapersReapersReapersReapersOslo LionsReapersReapers

Siste fra forsiden