Det blåser rundt Xbox

Det blåser rundt Xbox om dagen. I går dukket det opp rykter om at Valve, utviklerne av superspillet Half-Life 2, ikke kom til å lage en Xbox-versjon.

Det som faktisk gjorde det til noe mer enn et søppelrykte, var det faktum at Microsofts David Hufford formodentligvis hadde fortalt Puget Sound Business Journal at Valve sendte dem uklare beskjeder når det gjaldt akkurat dette. Puget Sound Business Journals troverdighet ble satt litt under tvil, da noen mente de brukte gamle sitater i artikkelen. Dette sto nemlig i sterk kontrast til hva Valves Doug Lombardi sa tidligere i måneden, om at spillet absolutt kom til å bli en Xbox-tittel i tillegg til PC-versjonen.

I dag kan alle Xbox-eiere pustet lettet ut. Lombardi har nå sagt til amerikanske GameSpy at spillet faktisk er på vei til Xbox-en. Og mens PC-eiere vil kunne få sin del av morsomhetene allerede 30. september i år, forteller Lombardi at de vil kunngjøre en lanseringsdato for Xbox-en senere i år.

Men Xbox-nyhetene stopper ikke der. Nå har Microsoft kunngjort at Xbox 2, det fremtidige superkonsollet, vil bruke ATi-kort for å gi kraft til det som trolig blir en svært banebrytende grafikkopplevelse. Det er britiske kilder i utviklingsteamet som har gått ut med nyheten, som forteller at Xbox 2 vil ta i bruk ATis neste generasjons skjermkort. Dette er en følge av at Microsoft ikke har greid å samarbeide med skjermkort-produsenten nVidia, som de gjør på det nåværende Xbox-konsollet. Dermed følger Microsoft samme linje som Nintendo gjør med GameCube, som også tar i bruk ATi-teknologi. Om Nintendo velger å gjøre det med en eventuell GameCube 2, gjenstår å se.

Siste fra forsiden