– Det er morsommere med jevne kamper

Vi slo av en prat med vinnerne av Counter-Strike: GO-finalen.

Etter en veldig spennende finale ble det 969 som det lengste strået og dro i land førsteplassen under vår Counter-Strike: Global Offensive-turnering på Oslo City i lørdag.

Jevne basketak

I finalen var det om å være best av tre kamper, og 969 fikk en dårlig start. I den første kampen vekslet begge lagene på ledelsen, men BX3.Tt vant til slutt med den første kampen 16 – 14. Pausen så ut til å gjøre godt for 969, som slo veldig sterkt tilbake i den andre kampen. Til tross for tette skuddvekslinger hele veien vant seierherrene med overbevisende tall denne runden.

En av deltagerne på BX3.Tt uttalte i pausen mellom andre og tredje kamp at de ikke helt fikk taktikken til å stemme i denne runden, og når det først funket satt ikke skuddene som de skulle.

Oppladningen til den tredje, og avgjørende kampen var ikke ideell for 969. Grunnet forsinkelsen tidligere på dagen måtte to av deltagerne dra for å rekke flyavganger. Heldigvis hadde de på forhånd ordnet med to reserver som stilte opp med godt mot.

Den avgjørende kampen var minst like spennende som de to første, og man kunne merke spenningen på begge lagene, der taktikker og beskjeder ble ropt til hverandre. Forløsende jubelrop kunne høres over store deler av Oslo City når skuddene traff der de skulle.

Til slutt viste 969 seg som det beste laget, og dro i land en meget solid seier. Etter å ha ligget under med 1 -0 etter første kamp fikk de revansje i de resterende kampene, og dro til slutt iland premien på 10.000 kroner fra Gamersleague, samt diverse spillutstyr og gavekort fra Oslo City.

– Godt å slå et så bra lag som BX3.Tt

Lagleder Halvor «vENdetta-» Gulestøl. (Foto: Gøran Solbakken/Gamer's Paradise).

Vi pratet med 969s lagleder, Halvor «vENdetta-» Gulestøl, etter seieren. Det mest naturlige spørsmålet å spørre etter en seier i et idrettsarrangement er jo som kjent:

Hva føler du nå?

- Naturlig nok føles det veldig godt, kan ikke klage. Dette er jo den første norske Counter-Strike: Global Offensive-turneringen, så det er veldig morsomt å kunne vinne den.

Videre forteller Halvor at det var deilig å slå et så solid lag som BX3.Tt, med mange av de beste, og mest anerkjente spillerne i Norge.

Les også
Nordavind signerer Fortnite-verdensmester «Nyhrox»

– Dere var litt underdogs i finalen, hvordan var det?

- Den generelle meningen blant Counter-Strike-spillere er at de som kommer fra 1.6, som BX3.Tt, stort sett er bedre spillere en de som har spilt Source [to tidligere utgaver av Counter-Strike, journ.anm]. Vi har kanskje spilt litt flere timer i Counter-Strike: Global Offensive enn det andre laget, så det gav oss muligens en liten fordel.

Han fortalte at laget var litt nervøse, og det var en veldig uvant å spille utenfor gutterommet. De slet med å komme skikkelig inn i flyten, og de brukte for lang tid på å samle laget under den første kampen.

Kamp nummer to var godfølelsen og kommunikasjonen tilbake, og det gikk veldig mye bedre. Derfra gikk alt etter planen helt ut, selv om kampene var tette. Personlig synes han det er bra at kampene er jevne – for spillerne, men også for de som ser på. Tette kamper gir bedre underholdning.

- Det var litt drama inn i siste kamp, fortell litt om det?

- Ja, som alltid på slike turneringer går ikke alt som planlagt. Heldigvis kjenner vi flere spillere som holder et høyt nivå, og reservene som kom inn gjorde en god jobb. De er begge veletablerte toppspillere i Norge, så kan ikke klage mye på byttene.

– Hva synes du om turneringen og opplegget rundt turneringen?

- Jeg husker jeg ble møtt av en gigantisk skjerm på vei inn i morges, der turneringen ble annonsert. Det var veldig kult. Likte også veldig godt opplegget i kvalifiseringen, der det var lite tid mellom kampene der og finalene. Jeg håper på en gjentagelse, dette er jo uten tvil det største av sitt slag i Norge.

Til slutt fortalte Halvor at han så fram imot en feiring med laget i kveld. Vi gratulerer så mye, og takker begge lagene for en meget spennende finale.

Vi jobber for tiden med å få opp arkivvideo fra de spennende finalekampene.

Siste fra forsiden