Momentum møter Bitfix - Telenorligaen

– Det er tragisk at Nordavind ikke ligger på toppen av tabellen

Momentum-kaptein Christian «kSwitch» Lorange er nådeløs før hovedkampen mot Bitfix - som er en viktig kamp for sluttspillplassen.

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

DISSE SPILLER FOR MOMENTUM

Vis mer

Christian «kSwitch» Lorange
Christoffer «nilson» Nilson
Joachim «faks» With
Andreas «dem0» Aslaksrud
Jens «KneeLz» Skaret

Mandagens hovedkamp i Telenorligaen Counter-Strike: GO kan bety sluttspill for Momentum når de møter Bitfix. Momentum-kaptein Christian «kSwitch» Lorange sier til Gamer.no at laget har lagt inn ekstra trening til kampen.

– Vi har trent og forberedt mer enn vanlig til de to siste kampene, og alt annet enn tre poeng mot Bitfix er uakseptabelt om vi skal kunne komme oss til sluttspillet. Vi har jobbet med å tette småhullene vi har, og sørget for at vi alle er individuelt på vårt beste. Vi har også revurdert kartene våre, og studert småtendenser til enkeltspillerene deres så vi kan utnytte det i vår favør. Ser ut som begge lagene spiller de samme kartene så vi skal kunne slå dem med god margin, forteller Lorange.

Hovedkampen ser du mandag klokken 20:00 på vår Twitch-kanal »

Spiller for sluttspill

Christian «kSwitch» Lorange sier at alt annet enn seier er uakseptabelt mot Bitfix.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Hvis laget vinner mot Bitfix, ligger de allerede på 12 poeng. Da avhenger det litt av resultatene til Demise, men om det går skeis for Demise er Momentum nesten sikret sluttspill. Dette er noe Momentum og kapteinen sikter seg inn mot.

– Med alle faktorene som har påvirket sesongen så har dette laget vært ganske heldige, selv om vi fortsatt har prestert godt. Jeg tok over laget midt i sesongen med helt ny lagoppstilling, og hva jeg og laget har fått ut av hverandre er ganske imponerende, sier Lorange.

Før Lorange tok over laget, hadde Momentum en god start på sesongen. Kapteinen sier at dette selvfølgelig var medvirkende til den gode sesongen de har hatt.

– Laget som var I Momentum før oss tok ett poeng mot Nordavind som gjorde at vi hadde et ganske bra utgangspunkt i starten av sesongen. Sluttspillplass hadde nok vært en god motivasjonsboost for gutta og for meg selv, så jeg forventer at vi kommer dit nå. Det er nå det gjelder, alt annet hadde vært skuffende.

Om Momentum sikrer seg fire poeng til, og Kingpins vinner sin gjenværende kamp betyr det at forhåndsfavoritten Nordavind er ute av sluttspillet. Dette hadde ingen sett for seg før sesongen skulle starte.

– Det hadde vært ganske morsomt, selv synes jeg det er tragisk at de ikke ligger på toppen av tabellen uansett. Jeg kjenner Nordavind-gutta ganske godt og vet at de alle har mål som er langt høyere enn å vinne Telenorligaen, men det burde vært forventet at de reiser pokalen på slutten av sesongen.

Lorange tror Nordavind har undervurdert ligaen, og at de mangler en viktig brikke i laget sitt.

– Undervudering av motstanderene og dårlig fokus mot Telenorligaen. De trenger også desperat en trener eller leder som kan utvikle de kjempetalentene de har i laget. De er allerede sykt gode, virker bare som at de trenger styring for å utvikle seg enda mer.

Les også
– Det er tydeligvis fett å ikke ta ting seriøst

Nylig annonserte Telenorligaen lokasjonen for sluttspillet i Lillehammer. Der skal også de to neste sluttspillene holdes. Lorange synes det er litt synd at det flyttes.

– Det er litt surt at det ikke blir holdt nærmere Oslo eller i Oslo, men det blir sikkert bra. De som er ansvarlig for det skuffer aldri.

Når laget er så nærme sluttspill som de er, er det naturlig å begynne å sikte seg inn mot sluttspillet allerede. Lorange tar imidlertid det helt med ro.

– Gutta mine er kun fokusert på de gjenstående kampene, jeg selv har begynt å legge en eventuell plan for når vi kommer til sluttspillet, for det skal vi klare, avslutter kapteinen.

– Vi har trukket det korteste strået i veldig mange viktige runder

DISSE SPILLER FOR BITFIX

Vis mer

Vebjørn «DrolsuM» Drolsum
Aleksander «ForfA» Forfot
Daniel «dtj-» Tharaldsen
Mikael «Creeping» Johansen
Carl-Johan «KALLE» Fisk

Mikael «Creeping» Johansen og Bitfix Gaming trenger poeng for å sikre seg plassen i 1. divisjon, og unngå kvalifiseringsplass. Han forteller til Gamer.no at de er klare for kamp etter mye læring.

– Vi satser selvfølgelig på 2-0, men om vi får 1-1 så er det også noe vi sier oss fornøyd med. Etter at vi spilte sammen på Copenhagen Games så fikk vi mye mer samarbeid som et lag. Vi satser på at det vi lærte oss der kan hjelpe oss med å skaffe de nødvendige poengene.

Johansen sier også at de ikke tenker så mye på tabellsituasjonen.

– Vi kommer til å spille vårt spill, og skal ikke tenke på hvordan tabellen kan se ut etterpå. Vi vet en del om Momentum og skal etter beste evne utnytte det vi kan om dem. Vi er ganske sikker på hvordan de spiller. Har ikke trent spesielt rettet mot denne kampen, men vi alle sammen vet hvordan vi vil trå frem fra første runde.

Mikael «Creeping» Johansen forteller at laget har jobbet hardt med lagspillet.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Etter sju spilte kamper står laget med like mange poeng. Johansen sier at de absolutt ikke er fornøyd med hvor laget ligger på tabellen.

– Det er vel ingen på laget som er fornøyd med sesongens prestasjon, men sånn er det. Marginene er så utrolig små når det kommer til Counter-Strike, og dessverre så er det vi som har trukket det korteste strået i veldig mange viktige runder vi burde vunnet, som hadde potensiale til å snu kampene i vår favør.

Selv om Bitfix ikke blir å se på sluttspillet denne våren, mener Johansen at det er veldig positivt at en langsiktig avtale er på plass.

– Det er veldig bra at det blir en fast plass der sluttspillet skal foregå, i tillegg til at det er såpass mye plass til publikum. E-sport blir bare større og større, i tillegg til at når det holder på å bli såpass stort, så er det lettere for de beste spillerne å komme seg lenger.

I hovedkampen på mandag håper Johansen at hans Bitfix vil få med seg et godt resultat.

– Momentum er absolutt ikke et dårlig lag, og vi undervurderer aldri en motstander. Vi føler selv at vi er klare til å vise at vi fortjener å få de poengene vi trenger. Det som er viktig for vår del er at alle klarer å være på topp individuelt, men også å spille godt som et lag, avslutter Johansen.

Kan på lang vei sikre seg sluttspill

SLIK SPILLES ÅTTENDE RUNDE AV TELENORLIGAEN VÅREN 2018:

Vis mer

Kl. 20:00: Momentum - Bitfix
Kl. 20:00: Entelechy - Demise
Kl. 20:00: wOrldklAn - Nordic Warthogs
Kl. 20:00: WEST - Nordavind

Alle kampene spilles mandag 19. mars.

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider »

Denne runden kan flere lag gjøre en stor jobb mot sluttspillet. De mest avgjørende kampene blir mellom Momentum og Bitfix, samt Demise mot Entelechy. Begge kampene streames på Twitch.

wOrldklAn trenger også seier mot Nordic Warthogs for å sikre seg sluttspillplass, mens nesten nedrykksklare WEST møter Nordavind.

Slik ser tabellen ut før runden.
skjermbilde Gamer.no

Siste fra forsiden