Det er trolig lenge til vi får se en PlayStation 5

Vi må nok smøre oss med tålmodighet.

Audun Rodem, Gamer.no)

Det begynner å bli en stund siden dagens konsollgenerasjon kom på markedet, og som seg hør og bør har det derfor begynt å svirre rykter om at oppfølgerne nærmer seg. Nå melder imidlertid Kotaku at det trolig er en god stund til vi får se PlayStation 5.

Nettstedet har nemlig vært i kontakt med opptil flere kilder i spillindustrien som skal ha direkte kjennskap til Sonys planer. Ifølge kildene vil en PlayStation 4-oppfølger mest sannsynlig verken komme i år eller neste år.

Om man antar at kildene er noenlunde troverdige kan det med andre ord se ut til at PlayStation 5 kommer tidligst i 2020, syv år etter den eksisterende konsollen, som ble sluppet i 2013.

Skulle kommer alt i år ifølge rykter

Med tanke på at det også gikk syv år mellom PlayStation 3- og PlayStation 4-lanseringen ser ikke denne intervallen ut til å være helt usannsynlig. Kotakus kilder gjorde det klart at lanseringsplaner alltid er gjenstand for endringer, så man skal selvsagt ikke ta opplysningene for god fisk.

Mange øvrige personer Kotaku snakket med, deriblant flere fra Sonys egne spillstudioer, fortalte at de hittil ikke har hørt noe snakk om en ny PlayStation fra sentralt hold, som også kan tyde på at maskinen ikke er nært forestående.

Det var nettstedet SemiAccurate som satte fart i PlayStation 5-ryktene nylig. Ifølge artikkelen på nettstedet, som er bak en betalingsmur, har Sony sendt ut utviklerpakker for den nye konsollen, og det ble spekulert i at maskinen kunne komme allerede i år. Opplysningene i artikkelen ble imidlertid avvist av Kotakus kilder.

Som kjent har både Sony og Microsoft lansert oppgraderinger av konsollene sin i form av Xbox One X og PlayStation 4 Pro, som også gjør det sannsynlig at de neste maskinene i rekken ligger et stykke frem i tid.

Nå har Atari lansert en ny spillkonsoll »

Siste fra forsiden