Dette er Ataris nye spillkonsoll

Nå har vi fått det endelig navnet på maskinen – og flere bilder.

Slik ser Atari VCS og kontrollene ut.
Atari

I fjor sommer fikk spillsamfunnet en aldri så liten overraskelse i form av kunngjøringen om at det skulle komme en ny konsoll med det gamle Atari-navnet. I forbindelse med Game Developers-konferansen har produsenten nå kommet med en ny oppdatering om den kommende retromaskinen.

En av nyhetene er at konsollen ikke skal hete Ataribox, som var det opprinnelige navnet, men Atari VCS. I tillegg til navnebyttet har også kontrollene, eller i alle fall prototypene, blitt avduket.

Atari

Avduket kontrollene

Kontrollene heter enkelt og greit Classic Joystick og Modern Controller, hvorav førstnevnte er en joystick av den gamle typen som Atari-kjennere umiddelbart vil dra kjensel på, mens sistnevnte er en håndkontroll av den mer moderne sorten.

Utover dette vet vi ennå ikke så mye mer om maskinen, annet enn at datoen for forhåndsbestilling visstnok skal kunngjøres neste måned. Atari har imidlertid tidligere opplyst om at maskinen har en spesiallaget AMD-prosessor, og operativsystemet Linux skal ligge i grunnen.

Et enkelt grensesnitt som er spesiallaget for konsollen skal også være på planen, og Atari lover at den byr på en fullverdig PC-opplevelse med streaming, nettsurfing, musikk, sosiale medier og annet. Maskinen kommer med massevis av gamle Atari-spill forhåndsinstallert, og en rekke studioer jobber med å lage spill til konsollen.

Prislappen er ikke bestemt ennå, men Atari har tidligere anslått at den lander et sted mellom 250 og 300 dollar – noe som tilsvarer om lag 2000 og 2500 kroner her til lands. Prisen vil også variere mellom forskjellige konfigurasjoner og spesialutgaver.

Snart kan du også spille gamle Sega-spill på PlayStation 4 og Xbox One »

Siste fra forsiden