Fans raser mot Ataris kronerulling for å bringe RollerCoaster Tycoon til Switch

Reagerer på måten selskapet ber om støtte og hva pengene potensielt vil brukes til.

Fans er ikke videre imponerte over kampanjevideon. (Video: Atari)

Atari la denne uken frem sine planer for å bringe fornøyelsesparkserien RollerCoaster Tycoon til Nintendo Switch. Tanken skal være å utvikle et helt nytt spill, designet spesielt for Nintendos hybridkonsoll, men Atari virker ikke å være interessert i å finansiere spillet på egen hånd.

Atari vil lage RollerCoaster Tycoon på Switch, men fansen er ikke imponert.
YouTube

Før utvikler Nvizzia Creations går løs på arbeidet om et par måneder har selskapet startet jakten på investorer til prosjektet. Via folkefinansieringsplattformen Start Engine ber Atari om mellom 80 000 og 8 000 000 kroner, og forteller at RollerCoaster Tycoon på Switch ikke kan bli en realitet uten ekstern hjelp.

Det har fans reagert kraftig på.

Misfornøyde fans

Både Start Engine-siden og kommentarfeltet på kampanjens YouTube-video – som du kan se over – har flommet over av sinte meldinger. Først og fremst kritiseres valget om å i det hele tatt ty til folkefinansiering, men også kampanjens tonefall får pepper.

At et stort selskap ber om litt pengestøtte fra fans er ingen ny ting, men måten Atari gjør det på har tydeligvis slått feil. I kampanjevideoen skryter Atari-sjef Todd Shallbetter hemningsløst av selskapet sitt, hvor stort det er og hvor mange milliarder det har tjent på å selge og utvikle spill.

– To milliarder dollar, men dere vil at fans skal betale for utviklingen. Jo, det er helt klart at dere vet hva dere driver med, skriver en heller sarkastisk YouTube-bruker.

Noen av de negative kommentarene på kampanjesiden. (Trykk for å forstørre bildet.)
Start Engine

Noen skarpøyde sjeler har også lagt merke til en bit med liten skrift på kampanjesiden, der Atari forklarer at deler av innsamlingsbeløpet kan bli brukt til helt andre ting enn selve prosjektet. Blant annet skriver selskapet at pengene kan gå til å betale lønn til ansatte, men også til venner og slektninger.

Ellers kan det dukke opp «administrative utgifter» som egentlig ikke er for administrative formål, pengene kan brukes til reise og underholdning eller for å betale tilbake gjeld.

Gjemmer bort RollerCoaster Tycoon World

Shallbetter snakker også om den store fanbasen som er riv ruskende gale etter RollerCoaster Tycoon, Flere av seriens populære spill trekkes frem i kampanjen, men som mange har påpekt blir kaoset rundt RollerCoaster Tycoon World fullstendig feid under teppet.

Det fjerde hovedspillet i fornøyelsesparkserien led en katastrofal utviklingstid, med bytte av studio to ganger og en rekke utsettelser. Da spillet endelig ble lansert i 2016 var hverken fans eller anmeldere nådeløse i sin kritikk av opplevelsen.

Les også
Spillrekorden hans var ubeseiret i 35 år – nå er han diskvalifisert

Tross stormen rundt folkefinansieringen har Atari foreløpig ikke vist tegn til å ville endre planene sine. Kampanjen har allerede nådd minstebeløpet, og sitter i skrivende stund på 163 000 kroner med 89 dager igjen.

Lanseringsplanene er også svært ambisiøse, og selskapet forventer at spillet vil lanseres i løpet av 2018. Nvizzio får dermed i oppgave å utvikle et flunkende nytt RollerCoaster Tycoon med eksklusive funksjoner og moduser designet for Nintendo Switch på under ti måneder. Det kan bli en tøff utfordring.

Investering i RollerCoaster Tycoon for Nintendo Switch via Start Engine er kun tilgjengelig i USA.

Atari jobber ellers med en helt ny konsoll.
Ataribox, som den heter, skal også follkefinansieres »

Siste fra forsiden