Nå kan du snart bestille den nye Atari-konsollen

Se nye video som viser maskinen i aksjon.

Atari

I fjor sommer fikk spillsamfunnet en aldri så liten overraskelse i form av kunngjøringen om at det skulle komme en ny konsoll med det gamle Atari-navnet, og i mars fikk vi også omsider navnet på maskinen Atari VCS. Nå har vi kommet enda lenger, for datoen for forhåndsbestilling er nemlig kunngjort.

I en pressemelding opplyses det at Atari VCS kan forhåndsbestilles fra den 30. mai, og da vel å merke på finansieringsnettstedet Indiegogo. Prisen vil ligge på 200 dollar, men denne prisen gjelder kun for de første som støtter prosjektet på Indiegogo.

Utsendelsene skal visstnok ikke starte før våren 2019, så det er altså en liten stund til selve lanseringen. Atari kan opplyse at maskinen får en spesialbrikke fra AMD med Radeon-grafikkløsning under panseret, og konsollen får støtte for 4K og HDR.

«Retro-inspirert»

Den får også utvidbare lagringsløsninger, dual-band WiFi, Bluetooth 5.0 og USB 3.0-porter. Den komplette listen over tekniske spesifikasjoner skal publiseres når maskinen legges ut for salg den 30. mai.

Atari presiserer videre at maskinen ikke er en retromaskin som sådan, men en «retro-inspirert» konsoll som gir brukeren tilgang til massevis av både spill, mediainnhold og strømmetjenester. Den kommer også med 100 klassiske spill innebygget, deriblant Asteroids, Centipede, Breakout, Missile Command, Gravitar og Yars' Revenge.

Atari VCS kommer med to kontrollvarianter som enkelt og greit heter Classic Joystick og Modern Controller, hvorav førstnevnte er en joystick av den gamle typen som Atari-kjennere umiddelbart vil dra kjensel på, mens sistnevnte er en håndkontroll av den mer moderne sorten.

I en Twitter-melding har Atari for øvrig nylig lagt ut en kort video som viser en testutgave av Atari VCS i aksjon. Videoen ser du over.

Nå har også Commodore 64 kommet i ny utgave »

Siste fra forsiden