Dette er det første glimtet av Ataris nye spillkonsoll

Ja, den gamle konsoll-produsenten skal lansere ny maskinvare.

E3-messen består av en ganske kaotisk informasjonsstrøm, og noen nyheter er dømt til å gå under radaren. Én av dem var et hint om at Atari skulle lansere en ny konsoll, en opplysning som kom form av en kort teaser-video, men uten noe offisiell bekreftelse. Vel, nå har bekreftelsen kommet.

I et intervju med nettstedet VentureBeat nylig fortalte Atari-sjefen Fred Chesnais at selskapet jobber med en ny spillkonsoll.

– Vi er tilbake i maskinvarebransjen, slo Chesnais utvetydig fast i intervjuet.

Ataris mest kjente konsolle er den legendariske Atari 2600. Etter teaseren øverst i artikkelen å dømme skal den nye konsollen få et tilsvarende tre-design.
Wikipedia

Atari-sjefen kunne avsløre at maskinen er «basert på PC-teknologi», men utover denne vage opplysningen er det ennå fint lite han delte om den nye konsollsatsingen. På bakgrunn av teaser-videoen, som du kan se øverst i artikkelen, er det imidlertid tydelig at Ataris karakteristiske tre-tema blir en del av designet.

Blir kanskje kalt Ataribox

Maskinen har fått sin egen hjemmeside som utfra adressenavnet å dømme kan tyde på at konsollen får navnet Ataribox. Hjemmesiden er ennå svært sparsom og inneholder kun teaser-videoen og muligheten til å legge igjen e-postadressen din om du ønsker å være tidlig ute med å motta mer informasjon når den foreligger.

Atari-navnet har en litt komplisert historie. Atari Inc, det opprinnelige selskapet, ble stiftet av to amerikanere i 1972 og var et svært innflytelsesrik utvikler som stod bak kjente titler som Pong og Asteroids, og selvsagt spillkonsollen Atari 2600.

Selskapet ble nedlagt i 1984 etter det store videospillkrasjet. Etter en lang periode med mye tumulter eies merkevaren i dag av det franske holdingselskapet Atari SA, tidligere Infogrames Entertainment, som blant annet gir ut mobilspill. Selskapet er blant annet utgiveren av Rollercoaster Tycoon.

Minecraft får nå mye bedre grafikk »

Siste fra forsiden