Snart får Minecraft mye bedre grafikk

4K-oppløsning og dynamisk lys er noe av det som er underveis til byggespillet.

Det superpopulære bygge-og gravespillet Minecraft er ikke først og fremst kjent for sin detaljrike grafikk, men nå viser det seg at spillet snart skal få en ganske så kraftig visuell overhaling. Det kan man lese på spillets offisielle hjemmeside.

Blant nyhetene som ble kunngjort i forbindelse med E3-messen var nemlig en ny grafikkpakke med det talende navnet Super Duper Graphics Pack, som vil den kantede grafikken et vesentlig mer innbydende utseende. Se traileren av pakken øverst i artikkelen.

Vanneffektene er noe av det som blir mye mer realistisk med de nye grafikkpakkene.
Mojang

Heftig lyssetting og 4K-oppløsning

Super Duper Graphics Pack vil blant annet pryde Minecraft-landskapene med dynamiske skygger, lysstråler som skjærer gjennom tåke og skyer, samt gress og løv som beveger seg i vinden.

Pakken vil også by på nye teksturer for landsbyboere, retningsbestemt lyssetting, belyste kanter og flere andre visuelle forbedringer. Som om ikke dette var nok slipper Mojang også en 4K-oppdatering som gir spillet høyere oppløsning, og denne oppdateringen kommer også med visse andre visuelle forbedringer, for eksempel vanneffekter.

Super Duper Graphics Pack kommer som ekstrainnhold som tilsynelatende vil koste en slant, mens 4K-oppdateringen blir gratis. Førstnevnte skal kun bli tilgjengelig på Xbox One- og Windows 10-plattformene, og Mojang understreker at ytelsen naturlig nok vil være best på en velutstyrt PC eller den nye kraftpluggen Xbox One X.

Både Super Duper Graphics Pack og 4K-oppdateringen skal komme til høsten, men har ikke fått et spesifikt lanseringstidspunkt ennå.

Her kan du lese alt om årets E3-messe på ett sted »

Siste fra forsiden