Temp i King of Nordic

– Det er tydeligvis fett å ikke ta ting seriøst

Kaptein i Temp, Anders «aNdz» Kjær, ønsker å gjenskape litt stolthet for King of Nordic i Norge i ukens sluttspill.

Her spilte lagkaptein Anders «Andz» Kjær og Temp.no finale mot Nordic Warthogs i vårsesongen.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

DETTE ER KING OF NORDIC

Vis mer

Counter-Strike: GO-turnering for Norge, Sverige, Danmark og Finland. Turneringen fokuserer på å dra frem talenter i de aktuelle landene, og sette dem opp mot hverandre i et sluttspill med «Kongen på haugen»-format, noe som betyr at vinneren av sluttspillet går automatisk videre til neste sluttspill.

Etter at Datakrigerne ikke lyktes med å hevde seg i forrige ukes finale, og siden et norsk lag har til gode å vinne en ukesfinale i King of Nordic siden sesong 5, har vi denne uken fått inn en virkelig sterk representant. Ligatoer, og finaletaper fra vårsesongen i Telenorligaen, Temp skal denne fredagen vise muskler mot resten av Skandinavia.

Temp møtte ligakonkurrent Acapella i finalen i kvalifiseringen, og slo de ut med knappe 16-13 på Train. Dermed skal den tidligere seriemesteren ut på jakt mot svensker, dansker og finner.

– Tror vi har det som skal til

DISSE SPILLER FOR TEMP

Vis mer

Anders «aNdz» Kjær
Kristian «KORN» Hokland
Adam «Paint» Fjellum
Henrik «Becker» Becker
Haris «h4rr3» Hadzic

Lagkaptein i Temp, Anders «aNdz» Kjær, sier at de trenger treningen i offisielle kamper nå, og at de synes Norge har blitt representert dårlig i turneringen.

– Vi har spilt sammen ganske lenge nå, og derfor er det på tide at vi spiller offisielle kamper. Vi har skaffet oss et godt grunnlag på en del kart, og nå trenger vi kamper for å vite hva som funker, og hva som ikke funker. King of Nordic er en veldig lett vei inn til noen HLTV-kamper, enkelt og greit god trening. Det var også en faktor at Norge har gjort det elendig så langt, så vi vil prøve å gjøre noe med det.

I kvalifiseringsfinalen møtte laget Acapella, som ble en veldig tøff kamp for serietoeren.

– Kvalifiseringa gikk veldig greit, men vi møtte god motstand i Acapella i siste kamp. De vant vel 11-4 som terror på train, men vi snudde til 16-13 seier, så vi har selvtillit inn i sluttspillet, forteller en selvsikker Temp-kaptein.

Anders «aNdz» Kjær synes Norge har levert dårlig i King of Nordic.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Norge har fortsatt ikke har vunnet King of Nordic i 2017, og Kjær mener de er gode nok til å kunne ødelegge denne statistikken. På spørsmål fra Gamer.no om hvordan han synes den norske innsatsen har vært, har han følgende å si:

– Det har vært elendig. Så enkelt er vel det. Jeg tror vi har det som skal til, og vi skal gjøre det vi kan for å gjenskape en viss form for stolthet i turneringen for Norge.

Selv om laget ønsker å snu den dårlige trenden, har de ikke forberedt seg til sluttspillet.

– Vi har ikke gjort noen spesielle forberedelser før King of Nordic, vi har trent som vanlig og spilt mye, sier Kjær.

Les også
– De nyter at det snakkes om at de ikke har tapt på to år

– Hvordan kan Norge gjøre det bedre i King of Nordic?

– Slutte å konkurrere om å gi mest mulig faen. Det er tydeligvis fett å ikke ta ting seriøst, sier han bestemt.

Så langt i Telenorligaen ligger Temp på en trygg 2. plass, og har på lang vei sikret plassen i sluttspillet. Kjær oppsummerer sesongen slik:

– Er helt greit fornøyd med sesongen så langt, men føler vi ikke har vist helt hva vi kan. Vi har forsvunnet litt i de viktige kampene. Det er mye å gå på enda for oss, men alt i alt så ligger vi jo bra an. Har tro på at SKAM kaprer den siste sluttspillplassen. Acapella, BX3 og vi er klare, mener den selvsikre kapteinen.

Om motstanderne i fredagens sluttspill, sier Kjær at laget ikke har brukt krefter på dem, men heller fokusert på eget spill.

– Har ikke gjort noe research på det. Vi skal gå inn i sluttspillet med å spille vårt spill, kommer ikke til å bruke noen krefter på å lage mot-strategier eller noe slikt.

Kjær er hemmelighetsfull når han får spørsmål om hva premiepengene skal gå til, om de skulle finne på å vinne sluttspillet.

– Det kommer folk til å finne ut ganske snart, avslutter en smilende Kjær.

Gamer.no i samarbeid med ESEN

I samarbeid med ESEN arrangerer Gamer.no de norske kvalifiseringene til den sjette sesongen av King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige og Finland. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant. Ukesvinnerne stikker av med omlag 4500 kroner, og vinner man fem uker på rad får man en jackpot på omlag 23 000 kroner.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:05 fredag 22. september.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av King of Nordic. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av King of Nordic, og King of Nordic har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden