Intervju

«Radifaction» og Nordavind sikter mot FACEIT-majoren

– Det er veldig greit å ha en person på utsiden av spillet

Nordavind er med videre i kampen om en plass til høstens FACEIT-major i London.

Haakon «Radifaction» Tholo og Nordavind kjemper videre i Major-kvalifiseringene.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

Nordavind, som kom på femteplass under vårens sesong av Telenorligaen, har hatt flammer under føttene sine under hele ligaspillet, men holder likevel hodene høyt foran tiden fremover, og Haakon «Radifaction» Tholo kan love at hver enkelt spiller har fortsatt mer å gå på enn de har vist frem til nå.

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND

Vis mer

Morten «zEVES» Vollan
Haakon «Radifaction» Tholo
Henrik «becker» Becker
Jon Erik «ztk» Øygarden
Håkon «hallzerk» Fjærli

Jasmeet «RoSeY» Gill (trener)

Nordavind hadde en skuffende sesong i Telenorligaen. I en sesong der alle spådde laget på toppen av tabellen, endte de etter litt om og men på en femteplass, og mistet sluttspillet med ett poengs margin. Tholo sier litt om hva han tror var problemet underveis i sesongen.

– Det var flere faktorer som spilte inn denne vårsesongen, og uten å unnskylde oss for mye var det flere årsaker som gjorde det vanskelig for oss i starten. Det ble et helt nytt lag som skal få på plass mye veldig fort og det er flere brikker som skal settes på plass. «RoSeY» ble satt inn i en splitter ny rolle som kaptein, vi var flere spillere som ikke har spilt sammen før, og vi undervurderte også flere motstandere. Dette var noen av faktorene som var av betydning. Faktumet at vi var favoritter til å vinne hjalp oss heller ikke. Det skapes et ekstra stort press, og vi skjønte tidlig at det var noe som skurret innad i laget.

Etter sesongen spilte Nordavind i noen kvalifiseringer uten Tholo, og etter at undertegnede tok kontakt bekreftet Tholo at han hadde satt seg på benken. Tholo forteller at det hele var på grunn av motivasjonen.

– Lite motivasjon fra min side og det at jeg var en veldig dårlig lagkamerat utenfor spillet gjorde at jeg sammen med laget tok en avgjørelse om å benke meg. Jeg hadde problemer med å balansere prioriteringene mellom laget og andre personlige ting i livet mitt, som gjorde at den avgjørelsen ble tatt.

– Vi koser oss veldig på TeamSpeak

Tholo skryter av jobben «zEVES» har gjort for laget.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

Tholo annonserte ikke lenge etterpå på Twitter at han var tilbake på laget for fullt, i tillegg til at de snart kunne komme med store nyheter. Siden har Nordavind signert Morten «zEVES» Vollan, et spillerbytte som skaffet laget en skikkelig strategisk leder.

– «zEVES» har gjort mye bra for at vi idag har kommet så langt som vi har. Han har gitt oss en idé om hvordan et godt lag spiller sammen, og disse idéene sørger for at vi utvikler oss for hver dag som går. En blanding av struktur og rutine er ekstremt viktig for at vi idag er på vei mot et høyere nivå enn noen gang.

Når Vollan ble hentet inn til laget, flyttet Jasmeet «RoSeY» Gill til trenerbenken. «Radifaction» forteller litt hva han gjør for laget i sin nye rolle.

– «RoSeY» gjør en viktig jobb som trener. Han analyserer demoer og utpeker feil vi gjør i løpet av kamper. Han har også muligheten til å følge opp alle i laget personlig, slik at vi får fikset eventuelle problemer veldig fort. Det er også veldig greit å ha en person på utsiden av spillet som kan fortelle oss hva som fungerer dårlig og hva som fungerer bra.

– Er stemningen alltid på topp i TeamSpeak?

– Vi koser oss veldig på TeamSpeak. Det er som regel alltid god stemning, spesielt når vi vinner, naturligvis.

Les også
– Denne kampen blir forskjellen på flopp eller suksess

– Vi vet vi har potensialet til å slå bedre lag

Overgangen har allerede hatt sine resultater. For ikke så lenge siden klarte de å vinne den første åpne kvalifiseringen til FACEIT sin Major. Dette var et resultat av flere utslagsrunder på et strekk på to dager, i tillegg til intens lagtrening på forhånd. Lagets største suksess var seieren over Imperial, vinneren av Copenhagen Games 2018 og nå også DreamHack Summer 2018.

– Imperial har kanskje tapt seg en del etter seieren i København, men vi er uansett fornøyd med en bra spilt kamp fra vår side. Imperial var nylig på DreamHack Summer, der de igjen viser at dem kan slå topplag som North, OpTic Gaming, Gambit Esports og AGO. Tross seieren, er vi ute etter enda sterkere motstand. Vi vet vi har potensialet til å slå bedre lag med mer intens trening og dedikasjon fra alle seks.

Tholo leverte veldig solid mot Imperial. Spilleren selv sier at han håper dette er et tegn på at formen virkelig er tilbake.

– Denne formen blir forhåpentligvis en vanesak for meg nå som fokuset mitt ligger hundre prosent på Counter-Strike. Jeg vet jeg kan spille enda bedre, så snart jeg blir enda mer komfortabel i «zEVES» sitt nye system og legger inn enda flere timer i spillet. Alle i laget har mer å gå på og jeg gleder meg til alle sammen treffer på sitt aller beste. Da blir vi vanskelige å slå.

– Hvor går veien fremover med Nordavind?

– Trening, trening og mer trening. Nå som samtlige spillere snart er i Oslo, blir det lettere for oss å spille sammen. Vi ser frem mot nye høyder, avslutter Tholo.

Siste fra forsiden