Vinkelparty i King of Nordic

– Det er veldig stor nivåforskjell

Håvard «JolietoG» Kristengård forteller at det kanskje burde vært restriksjoner på hvem som kan delta i King of Nordic.

Håvard «JolietoG» Kristengård håper å kunne slå svenskene. Her under Copenhagen Games 2017.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

DETTE ER KING OF NORDIC

Vis mer

Counter-Strike: GO-turnering for Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island. Turneringen fokuserer på å dra frem talenter i de aktuelle landene, og sette dem opp mot hverandre i et sluttspill med «Kongen på haugen»-format, noe som betyr at vinneren av sluttspillet går automatisk videre til neste sluttspill

Ny uke, nye muligheter. King of Nordic returnerer med episode sju av sesong sju, og svenskene står fortsatt øverst på tronen etter nok en seier. Ukens norske utfordrere er mikslaget Vinkelparty, som sikret seg plassen relativt enkelt i kvalifiseringen.

Lagets utvalgte kaptein er Håvard «JolietoG» Kristengård, og han mener laget deres er godt nok til å slå svenskene, hvis alle treffer på skuddene sine fredag kveld.

Prøver seg i ny rolle

DETTE ER VINKELPARTY

Vis mer

Håvard «JolietoG» Kristengård
Genesis «envi» Crisostomo Reyes
Christian «Pham» Pham
Lucas «meth0d» Falkenhaug
Simen «sim1» Andersen

Kapteinen forteller at han tar på seg en ny rolle i fredagens sluttspill, men at han ikke er bekymret siden han skal holde det simpelt.

– Jeg går inn som AWPer og taktisk leder. Har ikke mye erfaring i den rollen, men det vil ikke bli avanserte taktikker uansett. Det blir mye enkelt, og vil bare prøve å holde roen i laget. AWP-rollen derimot er noe jeg selv er veldig komfortabel med, forteller Kristengård.

Denne gangen har Kristengård med seg nye lagkamerater i forhold til de han har spilt med i tidligere King of Nordic-runder.

– «envi» er en spiller som generelt skyter hardt, og er meget spennende «entryfragger» som kan ha mye innvirkning i den rollen. «Pham» er veldig lik «envi», men han er utrolig flink som anker (på antiterroristsiden) på en bombeplass. Der gjør han en formidabel jobb, og dreper som oftest to motpillere hver gang.

Kristengård fortsetter å fortelle om sine lagkamerater.

– «Method» skyter også bra, og er en meget flink «lurker». Flink til å lese rotasjonene til antiterroristene, og det er ofte han som kutter av rotasjonene. «Sim1» er en spiller som vi har hentet inn siden «Undead Warrior» ikke kunne spille, men «Sim1» er veldig dyktig når det kommer til det individuelle spillet, mener Kristengård.

Laget kom seg gjennom kvalifiseringen relativt enkelt, siden det var mange ukjente lag, og mikslag i denne runden. Kristengård er usikker på om dette vil ha noe å si for nivået inn i fredagens sluttspill.

– Det er et godt spørsmål. Jeg føler at vi er sterke nok til å slå ut Island, og muligens Finland/Danmark, men det vil bli hardt. Vi er et rent mikslag, uten noe særlig rutine i flere av enkeltspillerne. Har vi alle dagen derimot, og situasjoner går i vår favør, kan alt skje.

Mener det kanskje burde vært restriksjoner på hvem som kan delta

Les også
Stor oppdatering til Counter-Strike: GO
Håvard «JolietoG» Kristengård håper å kunne slå svenskene. Her under Copenhagen Games 2017.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Siden svenskene har vunnet hele ni ganger på rad nå, begynner det å bli veldig lenge siden vi har sett en ny konge på haugen. Kapteinen forteller at laget til svenskene er meget solid.

– De har en femmer som er ekstremt gode, både taktisk og indviduelt. Sverige må rett og slett slås på at vi klarer å kontre det de gjør, og generelt skyter hardere enn de.

Med ni seire på rad, er svenskene rekordholdere i King of Nordic. Kristengård forteller at det hadde vært fantastisk å kunne være de som endelig tok tronen fra dem.

– Det å slå Sverige hadde jo vært rått. De viser uke etter uke hvor sterke de er, og det å ha slått de, etter den rekken med seire, hadde vært helt rått, rett og slett.

På spørsmål om noen av de norske topplagene i førstedivisjon kommer til å merke at svenskene har vunnet så ofte, og om noen av de kanskje vil vurdere å delta bare for å slå de ned, er Kristengård usikker.

– Det er for øyeblikket tre lag jeg føler kan slå det Svenske laget. Nordic Warthogs, GameAgents og Zoctai har alle det som skal til for å vinne den kampen. Hvor lang tid det vil ta derimot, er jeg usikker på. Uansett, så mener jeg at King of Nordic burde være en arena for å vise seg frem på, og en erfaring for noen, sier Kristengård.

Hvis King of Nordic bestemmer seg for å nullstille resultatene, og la et nytt svensk lag delta, er kapteinen usikker på om dette er det rette å gjøre, selv om laget er dominerende.

– Litt usikker faktisk. Skjønner jo at svenskene stiller med de fem de gjør, men det blir litt rart føler jeg personlig. Tre av de svenskene stiller med, sitter med proffkontrakt i Red Reserve, så det er veldig stor nivåforskjell.

– Mener du det burde vært restriksjoner på hvem som kan delta?

– Som sagt,så er jeg ikke helt sikker på hvordan det kan løses, men noe sånt kunne vært ideelt, ja, sier Kristengård.

Hvis laget stikker av med seieren i fredagens sluttspill, har Kristengård allerede planene klare for hva pengene skal brukes på.

– Pengene for min del vil gå til å dra nedover til Stavanger på Digitality X for å ta en øl med sjefen sjøl, Tor-Steinar (Nastad Tangedal, leder i Telenorligaen red.adm.). Når det gjelder de andre, så vil vel pengene gå til sparing tenker jeg, avslutter Kristengård.

Gamer.no i samarbeid med ESEN og MSI

I samarbeid med ESEN og MSI arrangerer Gamer.no de norske kvalifiseringene til den sjette sesongen av King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige, Finland og Island. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant. Ukesvinnerne stikker av med omlag 4400 kroner, og vinner man tre uker på rad får man en jackpot på omlag 18 000 kroner.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:05 fredag 16. juni.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av King of Nordic. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av King of Nordic, og King of Nordic har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden