Eserien

– Det finnes svakheter man kan utnytte hos alle som spiller FIFA

Mjøndalens Martin Landstad Pedersen håper på sluttspillplass når gruppe D skal avgjøres onsdag kveld.

Martin Landstad Pedersen.
Altibox Eserien

DETTE ER ESERIEN

Vis mer

Eserien er den offisielle norske ligaen i FIFA og arrangeres av Norges Toppfotball og Good Game. Lagene deles opp i fire grupper, og de to beste i hver gruppe går videre til sluttspillet. Premiepotten er på 250 000 kroner.

Les mer om Eserien og finn tabeller og resultater her »

Den aller siste runden før sluttspillet står for tur når vanvittig jevne gruppe D skal bli avgjort onsdag kveld.

Brann og Ranheim er videre fra gruppe A, Tromsø og Sarpsborg ble nummer én og to i «dødens gruppe.» og i gruppe C var det Vålerenga og Sandnes Ulf som gjorde det best.

På forhånd av sesongen spådde vi hvem som skulle gå videre fra hver gruppe, og før denne gruppen skal avgjøres, har vi truffet på fem av seks av de lagene vi spådde skulle gå videre.

Avspark er onsdag klokken 17:45, og kampene sendes på Dplay »

– Vi har innstilling om at vi skal gå inn i hver kamp med et mål om å vinne

Lillestrøm troner på tabelltoppen før siste runde, og har sett solide ut hele veien, selv om de gikk på et overraskende tap mot Raufoss i andre runde. Martin Ottinsen Thuve fra LSK har planen klar før runden trykkes i gang:

Lillestrøms Martin Ottinsen Thuve.
Altibox Eserien

– Vi har innstilling om at vi skal gå inn i hver kamp med et mål om å vinne, og det forandrer seg ikke uavhengig av utgangspunkt. Riktignok er vi klar over at vi er laget i gruppa i best posisjon for å ta seg videre. Forhåpentligvis ender vi runden på tabelltopp også.

Raufoss og deres Jusup Shakbiev har fått en del oppmerksomhet for de målrike kampene sine gjennom Eserien. Raufoss ligger på fjerdeplass i gruppe D, med ni poeng, men de har derimot best målforskjell av samtlige. Thuve er klar i sin tale:

– For å være helt ærlig så bryr jeg meg lite om målforskjell. Raufoss har Jusup som har noen kamper hvor han scorer mye mål, og andre kamper hvor det går mye andre veien. Det er ganske jevnt på målforskjell i toppen og det er hovedsakelig poeng jeg bryr meg om.

Slik ser tabellen ut før siste runde.
Eserien.no

LES OGSÅ: «Dødens gruppe» avgjort i siste kamp - Sarpsborg 08 videre til sluttspillet

Martin Larsen og Martin Ottinsen Thuve.
Altibox Eserien
Les også
Anmeldelse: FIFA 19

Forrige runde vant Raufoss 7-1 sammenlagt mot LSK. Jusup Shakbiev klarte 3-1 mot Thuve, og 4-0 mot Martin Larsen. LSK ønsker denne gangen å slå Raufoss for å sikre seg en tre-poenger i Lillestrøms nest siste kamp i gruppespillet.

– Vi var dårlig forberedt sist fordi vi begge hadde full uke med eksamener, og når jeg kommer «kald» inn i kampen mot en ferdig oppvarmet Jusup så blir det ikke lett. Jeg skjønte tidlig også at det ikke var min kamp når alt gikk i mot meg. Planen inn mot Raufoss-kampen blir å forberede seg bedre, og forhåpentligvis kommer vi inn i kampen med seks poeng fra de to første kampene, forklarer Thuve.

Førsteplassen er noe alle lag drømmer om for å få et bedre utgangspunkt i kvartfinalen, Thuve sier seg enig i den betraktningen:

– Som sagt så har vi et sterkt ønske om å ta førsteplassen i gruppa. Det sier seg nok selv, fordi da får vi «enklere» motstand i sluttspillet, men det er kun sterke lag med videre. Personlig så ser jeg på en eventuell førsteplass som et «statement» fra oss med tanke på at Start av mange har blitt tippet som topp tre.

Ranheims Johan Færaas uttalte etter gruppe A var ferdigspilt, at Lillestrøm var deres drømmemotstander i kvartfinalen, fordi Thuve er god venn med begge spillerne på Ranheim.

– Jeg anser Ranheim-gutta som mine nærmeste venner i Eserien så det hadde jo selvfølgelig vært stas å møte de. Alle liker en kamp hvor det er litt bakgrunnshistorie og to rivaler. Ferdighetsmessig vil jeg jo også anse Ranheim som et sterkt lag, men jeg vil heller møte de i en semifinale eller finale. Det hadde også vært morsomt å måle krefter mot Vålerenga, og forhåpentligvis slå ut storfavorittene, uttalte en selvsikker Thuve.

LES OGSÅ: Telialigaen og Eserien sammen på Oslo E-sportfestival

– Toppene er skyhøye, men bunnen er veldig dyp

Yngve Gjerde er en av fire kommentatorer i Eserien. Når han snakker om hvordan Eserien har vært så langt, trekker han frem gruppe D som den mest spennende:

Yngve Gjerde.
Privat

– I en hittil fantastisk sesong av Eserien, er har kanskje gruppe D vært den morsomste å følge. De fleste, meg inkludert, ventet å se Lillestrøm og Start dominere gruppen, og selv om de troner øverst før siste kampdag, har det ikke vært noen enkel vei for noen av dem. Spesielt Start trengte tid på å komme i gang, men på kampdag to så vi Georg og Kasper fyre på alle sylindere. Til tross for at det er jevnt før den avgjørende dagen, tror jeg vi får både Lillestrøm og Start videre, som forventet.

Gjerde mener at selv om Lillestrøm og Start er lagene som ligger øverst på tabellen, er det et lag som har imponert han mer enn andre:

– Start og Lillestrøm troner øverst, men Raufoss er laget som har imponert meg mest. Først og fremst takket være Jusup. Jeg visste ikke helt hva jeg skulle vente meg fra Raufoss før sesongen, men spesielt han har imponert meg. Toppnivået hans er skyhøyt. Mjøndalen og Martin Landstad Pedersen har også vært meget bra, og kjemper om en sluttspillplass med de to gruppefavoritten, men Raufoss er laget som har overrasket - og sjarmert - meg aller mest.

Selv om Raufoss har imponert Gjerde mest, ser han svakheter i den mentale delen av spillet deres.

Jusup Shakbiev.
Altibox Eserien

– Jeg har allerede nevnt Jusup og Raufoss, og jeg tror det eneste som skiller dem fra toppen, er det mentale. Det er litt mangel på kontinuitet hos Raufoss. Toppene er skyhøye, men bunnen er veldig dyp. Det er jo ofte det som skiller klinten fra hveten: Å prestere over tid. Å være så god at selv bunnivået er godt nok. Og det er det som gjelder for de nå, forde har vist at de har så mange strenger å spille på. Jusup er solid defensivt, god til å spille med en ballbesittende stil, han kan drible, kan være direkte og kan rett og slett gjøre det meste. Det er bare kontinuiteten som må på plass.

Kommentatoren ser også svakheter blant de tre øverste lagene, men spesielt hos Mjøndalen, som har negativ målforskjell.

– Alle disse tre, Mjøndalen, Start og Lillestrøm, har massevis av kvalitet, men jeg tror det Mjøndalens spill foran begge bokser vil være utslagsgivende. Av de tre «favorittene» er de eneste med negativ målforskjell (-2) etter 21 mål for og 23 mot. De scorer færre og slipper inn flere enn de to andre, og jeg tror det for eksempel blir vanskelig i en viktig kamp mot Start, i et scenario hvor Georg scorer først, å komme til sjanser når man vet hvor god kristiansanderen er til å holde på ballen. De møtes helt til slutt onsdag kveld - og hvis de har en mulighet til å avansere, tror jeg det virkelig kan påvirke psyken deres, forteller Gjerde.

LES OGSÅ: Brann med kalassifre da gruppe A ble avgjort tirsdag

Selvsikker Mjøndalen-spiller

Mjøndalen er i utfordrerposisjon før gruppen skal avgjøres. De er kun poenget bak Start, som virkelig fikk fart på sakene i forrige runde, men bruntrøyene ønsker å gjøre det bedre, i følge Martin Landstad Pedersen.

Mjøndalens Martin Landstad Pedersen.
NTF/Eserien

– Forberedelsene våre før runden går ut på mye trening, for å være så klare som mulig. Forrige gang slet vi med mye rust og nervøsitet, vi satser på at god trening på forhånd, vil hjelpe oss til en god siste runde, uttalte Mjøndalen-spilleren.

Fokuset på Raufoss og deres prestasjoner, er fortsatt aktuelt når vi snakker med Landstad Pedersen , ettersom Mjøndalen har slått Raufoss i begge rundene.

– Raufoss har hatt enkeltkamper hvor de har scoret veldig mye, og regelrett knust motstanderne sine. De har et veldig høyt toppnivå. Vi har derimot ofte spilt jevne kamper mot andre lag, med unntak av LSK- og Start-kampene på dag to hvor vi bommet fullstendig.

Start og Lillestrøm er uten tvil Mjøndalens overmenn, De to lagene er de eneste lagene som ikke har tapt en kamp mot Mjøndalen i Eserien. Planen er klar fra Landstad Pedersen:

UTVALGTE OPPGJØR ONSDAG

Vis mer

Raufoss - Mjøndalen 17:45
Lillestrøm - Start 18:35
Kongsvinger - Raufoss 19:25

Se resten av kampoppsettet på Eserien sine sider »

– Vi skal sette alt press over på dem, så vi ikke har noe å tape. Kanskje blir de da nervøse før kamper de er forventet å vinne. Det finnes svakheter man kan utnytte hos alle som spiller FIFA, men hvis jeg sier høyt hva mine tanker er så kanskje de arbeider med de før onsdagen, avslutter Pedersen.

Siste fra forsiden