GO: Camp 2018 - Counter-Strike: GO

– Det kjentes ut som brikkene endelig har falt på plass

Momentum fikk revansje under GO: Camp, og slo regjerende seriemester Kingpins i finalen.

Eivind Von Døhlen/Gamer.no

DISSE SPILTE FOR MOMENTUM

Vis mer

Thomas «Aaseng» Olsen Aaseng
Jens Alexander «KneelZ» Skaret
Andreas «dem0» Aslaksrud
Christian «kSwitch» Lorange
Kristian «mICROVAN» Nyborg

Etter en helg med mange utsettelser, og mye god Counter-Strike på GO: Camp i Kvinesdal skulle 75 000 norske kroner deles ut til vinnerlaget av hovedturneringen. På den ene siden stod den nybakte seriemesteren i Telenorligaen, Kingpins. De skulle møte semifinaletaper fra sluttspillet, Momentum.

Finalen gikk over tre kart. Lagene møttes først på Dust 2, og det skulle bli en jevn affære. Kingpins stakk til slutt av med en knepen 16-13-seier. På andre kart Cache hadde Momentum kniven på strupen, og var nødt til å levere. Her ble det heller aldri spennende, og Momentum tok med seg en enkel 16-3-seier.

Se kampen i opptak på GO: Camp sin Twitch-kanal her »

Følte de kunne vinne

Andreas «dem0» Aslaksrud i Momentum forteller til Gamer.no om et lag som koste seg skikkelig på turneringen.

– Det var kjempegøy å delta på GO:Camp og det endte opp med å bli et knallbra arrangement. Vi kom oss ubeseiret ut av gruppespillet uten noen nevneverdige problemer. Jeg var spent på kampen mot «cromen», «Radifaction» og deres mikslag. De er en miks med sykt mye talent, men med åpenbare svakheter som vi klarte å misbruke. Semifinalen mot Bitfix hadde vi også full kontroll på. Vet ikke helt hvorfor de valgte Mirage, men vi var fornøyd med det, sier Aslaksrud.

Andreas «dem0» Aslaksrud og Momentum vant GO: Camp.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Han forteller også om en høyspent finale.

– Finalen ble ganske spenstig. Vi kom godt ut etter vetoen og satset på å vinne 2-0, men vi stagnerte etter en god start på Dust 2. Jeg hadde troen på at vi skulle snu det på antiterroristsiden, men jeg gjorde en megatabbe på stillinga 10-10 som kosta oss matchen, sier Aslaksrud før han legger til.

– Vi fikk startet på nytt etter Dust 2 og kjørte høygir på Cache og vant 16-3. Cache er et av våre best kart, og når treffsikkerheten sitter blir det ingen nåde der. Mirage var vi ikke helt forberedt på lagmessig, men med tanke på formen vi hadde gjennom turneringa var det et perfekt kart.

Aslaksrud forteller at dette var den perfekte oppturen etter sluttspillet i Telenorligaen.

– Føles helt fantastisk og ikke minst fortjent. Vi har jobbet hardt og lenge for det her, og nå kjennes det ut som brikkene endelig har falt på plass. Vi hadde jo egentlig tro på seier i Lillehammer, men der tok nervene overhånd. Her var det all in, avslutter Aslaksrud.

Jevnt siste kart - helt til én spesiell runde

Les også
Apeks-kapteinen benket

Det hele måtte avgjøres på Mirage. Kartet var jevnt hele første omgang, men kampens høydepunkt kom på stillingen 10-9 til Kingpins. Thomas «aaseng» Aaseng var alene mot fem Kingpins-spillere. I situasjonen presterte han å ta ned tre av spillerne først, før han måtte jobbe seg opp mot bomben som lå i en ugunstig posisjon. Aaseng fikk tak i den, og plantet den før han plukket ned de to siste Kingpins-spillerne alene.

Se opptaket av «Aaseng» sin heroiske runde »

Kingpins tok bare én runde etter den utrolige prestasjonen til Aaseng. Momentum vant dermed kartet 16-11, og hele turneringen.

Siste fra forsiden