Global Loot League - PUBG

Det regner nordmenn i Global Loot League

Flere lag med norske spillere kjemper om sluttspillplasser i den prestisjetunge PUBG-turneringen.

PUBG Corp., Public Domain, Gamer.no

Den tredje sesongen av prestisjetunge Global Loot League (GLL) er i gang, og 96 Playerunknown's Battlegrounds-lag fra tre forskjellige regioner kjemper om å bli blant kun 16 som tar seg videre til sluttspill.

Fra Europa skal syv lag videre til LAN i Stockholm, og med i jakten er en rekke nordmenn. Det er som kjent typisk norsk å være god, og PUBG-utøverne våre gjør sitt for å bevise at de ikke er noe unntak fra den regelen.

Vi har slått av en prat med noen av spillerne som er med i GLL; om spillet så langt og forventningene for resten av sesongen og LAN.

Du kan følge fjerde runde av GLL på Twitch, fra klokken 20:30 på onsdag 3. oktober.

Norsk på topp

Jim «Jeemzz» Eliassen.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Med tre av seks runder gjennomført finner vi et kjent navn på toppen av de europeiske ledertavlene. Jim «Jeemzz» Eliassen og Team Liquid ligger øverst, med et knepent forsprang på Ninjas in Pyjamas og O1NE. Det håper den norske stjerna å endre på fremover.

DISSE SPILLER FOR TEAM LIQUID

Vis mer

Jim «Jeemzz» Eliassen
Samu «Sambty» Kauppinen
Jord «ibiza» van Geldere
Vincent «Mista» Timans

– Jeg er fornøyd, men vi har ikke spilt superbra. Vi kan fortsatt gjøre ting enda bedre for å få en større ledelse, mener Eliassen.

Liquid kommer rett fra seier på Polaris LAN i helgen, og selvtilliten er naturlig nok i høygir. Mens laget ofte nyter suksess i slike korte endags- eller todagersturneringer, forteller «Jeemzz» at han egentlig foretrekker lengre sesonger, slik som i GLL.

– Jeg liker best å spille over lengre sesonger, fordi det er flere kamper. Jo mer, jo bedre synes jeg, er Eliassens filosofi.

Hva motstanden angår tror han fortsatt erkekonkurrent FaZe har noe å by på. Det til tross for at storlaget har slitt så langt. Ellers håper han at noen andre nordmenn også kan ta steget opp og komme seg til LAN.

– Diamond Dogs ligger på femteplass og har spilt bra i det siste. Det hadde vært kult å se at de kom seg på LAN, siden de har en helnorsk lagoppstilling, avslutter Eliassen.

– Vi får det bedre og bedre til

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds
Erik «Simsy» Gravrok.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Med nevnte femteplass ligger Diamond Dogs over sluttspillgrensa, men plasseringen er langt fra trygg. Det er ytterst få poeng ned til åttendeplass, men gutta virker å ta situasjonen med knusende ro.

DISSE SPILLER FOR DIAMOND DOGS

Vis mer

Erik «simsy» Gravrok
Mikael «ultra» Andersen
Tomi «TomiL» Lindbäck
Kristoffer «LuX» Holst Gabrielsen

– Vi er fornøyde så lenge vi holder oss blant de syv beste, noe vi gjør nå. Vi har alltid spilt med samme taktikk, og vi får det bedre og bedre til, forteller Eirik «Simsy» Gravrok til Gamer.no.

Det er mange turneringer på PUBG-kalenderen, og i månedene som kommer venter både Auzom Premier League og PUBG Online. For «Simsy» er GLL imidlertid hakket viktigere enn resten, som gjør det enda viktigere å holde seg i toppen.

– Det er sånn omtrent de samme lagene i alle de forskjellige toppdivisjonene. GLL er den ligaen med absolutt mest prestisje fordi den har LAN-finaler i Stockholm og større premiepott.

Veien til sluttspill blir slettes ikke enkelt, men også Diamond Dogs-gutta er glade for å ha selskap av nordmenn i turneringens såkalte Alpha-divisjon.

– Det er gøy at så mange norske lag kvalifiserte seg til GLL Alpha, som Team Singularity og Back From Zharki. Ellers er vel alt som normalt, med Liquid på topp. Det er godt å se at Faze kan gjøre feil også, sier Gravrok lurt.

Må kjempe seg opp igjen

Sondre «Phon» Pettersen.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Mens Back From Zharki har tilbragt to runder i Alpha, måtte laget denne uken ta den sure turen ned i Bravo Division. Gutta fra Lakselv begynte i GLLs nedre pulje, men klatret seg raskt opp med knallsterke resultater. I turneringens tredje uke gikk alt imidlertid så galt som det kunne gå.

DISSE SPILLER FOR BACK FROM ZHARKI

Vis mer

Sondre «Phon» Pettersen
Heine «Daix» Pettersen
Olav «DaveTheCrazy2005» Kristiansen
Robbin «RobbinAK» A. Kvammen
Eirik «Zentaaa» Hansen Aas

– Vi var på treningsleir før Polaris-turneringen, og spilte på helt nye PC-er. I tillegg hadde vi ekstremt mye uflaks med sirklene, rapporterer Olav «DaveTheCrazy2005» Kristiansen.

Tross den uheldige uken er Back From Zharki-gjengen sikre på at de har det som skal til for å menge seg med de beste lagene i Europa. Sammenlagt ligger gutta på 11. plass, men veien opp til topp syv er ekstra vanskelig når man spiller i Bravo-divisjonen.

– I Bravo tjener man bare halvparten så mange poeng som i Alpha. Altså må ting klaffe skikkelig for at vi skal klatre opp til en sluttspillplass, og vi må helst rykke rett opp igjen til Alpha og gjøre det veldig bra i de resterende ukene, tipper Sondre "Phon" Pettersen.

Gitt ulempene med å spille i Bravo er det nok få som forventer mye fra et lag som tilbringer minst to av seks uker i den lavere divisjonen. Back From Zharki satser riktignok på sitt hemmelige våpen, nemlig at de alltid holder sammen.

– Mange andre lag bytter ut spillere på leting etter suksess, men jeg tror man taper veldig mye på det. I et spill som PUBG tar det tid å bli kjent med hverandre, noe som er umulig hvis man hele tiden spiller med nye lagkamerater. Vi har spilt sammen lenge og kjenner hverandre gått, så når noe skjer i kampens hete har vi alltid en plan og alle vet hva de må gjøre, forklarer «Phon».

– Vi har underprestert

Kjetil «ToWzErA» Hytten.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Et lag som ikke har greid å unngå utskiftinger er Team Singularity. Av kvartetten som spilte sammen i PGI-kvalifiseringene i sommer er det bare kaptein Kjetil «ToWzErA» Hytten og Jonas “C4LVINKL3IN” Sørvik som står igjen.

Duoen har funnet nye partnere, men «ToWzErA» tror enda ikke Singularity har prestert opp mot sitt potensial.

DISSE SPILLER FOR SINGULARITY

Vis mer

Jonas «C4LVINKL3IN» Sørvik
Kjetil «ToWzErA» Hytten
Ryan «feJK» Kirkpatrick
Björn «MOLNMAN» Jansson

– Jeg føler vi har underprestert veldig. Jeg er fornøyd med at vi har klart å holde oss i Alpha selv om vi har spilt dårlig, men jeg skulle gjerne likt å se oss spille bedre, sier Hytten.

Tross en 14. plass sammenlagt har Singularity levert konsistente resultater, og laget har derfor holdt seg unna nedrykk. I Alpha har de den beste muligheten til å klatre på sammenlagtlista, og som for de fleste andre lagene er målet å nå sluttspillet.

– Forhåpningen er å komme blant de syv beste og kvalifisere oss til LAN. Vi er ikke altfor langt unna, men trenger en god runde i dag, forteller Hytten.

Som Back From Zharki-gutta nevnte krever lagbytter i PUBG mye tid, slik at spillere kan bli kjent med hverandre. Nettopp det har blitt vanskelig for Singularity, med mange andre turneringer på forskjellige deler av kloden. I løpet av den siste uken har gjengen kun hatt én treningskamp sammen, som naturlig nok gjør jobben om å kapre en sluttspillplass enda vanskeligere.

Hvordan sesongen utvikler seg kan du se på Twitch-kanalen til GLL. Fjerde runde går av stabelen i kveld, onsdag 3. oktober fra klokken 20:30. Sesongen varer til og med 24. oktober, hvorpå det blir sluttspill med syv lag fra Europa, seks fra Nord-Amerika og tre fra Øst-Europa.

Storklubben FaZe har spilt GLLs tre runder med nordmannen Ludvik «Aitzy» Jahnsen som innbytter. Det har ikke lykkes Gamer.no å komme i kontakt med «Aitzy».

Siste fra forsiden