Smite

Det tilspisser seg i den europeiske Smite-ligaen

Store sjanser for å se to nordmenn i sommerfinalene neste måned.

Helena Kristiansson/ESL

Etter at Fnatic kun klarte uavgjort mot London Conspiracy søndag og TRIG vant begge kampene sine mot Team Dignitas lørdag, har tabellen åpnet seg totalt.

TRIG, med nordmannen Emil «Lawbster» Evensen, lå an til å vinne allerede i utvelgelsesfasen. Der valgte de et klart sterkere «mid game»- oppsett enn sin motstander Team Dignitas, som måtte kaste inn håndkleet etter hvert.

– Tror vi blir det sterkeste laget

Lawbster opplevde kampen som enkel.

Første kamp der TRIG vinner enkelt mot Team Dignitas.

– Vi er fornøyd med kampene våre. I første runde går de for en kombinasjon der de må vinne innen 30 minutter, og vi slår dem på 33. I siste kamp forsøker de seg på noe av det samme, men klarer ikke å få en ledelse som utgjør noe, forteller han til Gamer.no.

– Nå er det ett sett igjen i seriespillet, og med det tror jeg vi skal klare å forme oss til og bli det sterkeste laget som stiller til Smite Pro League Summer Finals.

De tre beste lagene i Europa og de tre beste lagene i Nord-Amerika møtes i Summer Finals 24. til 26. juli. På dette LAN-et i Atlanta skal de spille om en førstepremie på 580 000 kroner. Det er derfor stor sannsynlighet for at begge de norske Smite-proffene får bli med på dette arrangementet.

Alle som får være med på Summer Finals blir også automatisk kvalifisert til høstrundene, der de til slutt skal spille for å bli med til verdensmesterskapet i slutten av sesongen. Premien til de som vinner verdensmesterskapet er enda ikke satt, men i fjor var gevinsten på hele 2,6 millioner dollar.

Tabellen i Smite Pro League etter seks serierunder.

Tre lag kjemper om andreplassen

Fnatic, laget til den andre norske Smite-proffen Bo «Badgah» Katzenmaier, viste gode takter i første runde mot London Conspiracy. Alt lå til rette for at de skulle vinne begge kampene like lett som de har gjort i hele sommer. Men London Conspiracy hadde en ekstremt god utvelgelsesfase i andre runde, og en jungler som overpresterte, noe som gjorde at de klarte å ta til seg et poeng.

I ukens runde skal Fnatic møte førsteplassinnehaveren Titan, mens TRIG møter London Conspiracy. Dermed er Fnatic avhengig av å vinne begge sine siste kamper, eller at TRIG og London Conspiracy avgir poeng.

TRIG må på sin side vinne begge sine kamper i tillegg til at Fnatic taper minst én av to. Oppgjørene spilles førstkommende søndag fra klokken 17:00, norsk tid, med Titan mot Fnatic først ut. Alt vises på den offisielle Twitch-kontoen til Smite.

Les også
Sluttspillet i The Frankfurt Major er i full gang

Spiller på heltid

Emil «Lawbster» Evensen spiller nå Smite på heltid, takket være sponsorer. Oslo-mannen har vært i Smite-miljøet veldig lenge og måtte ha seg en pause før årets sesong.

– Ja, klart man blir lei. Jeg sluttet helt med Smite i seks måneder i fjor, så kom jeg tilbake da jeg ble sulten igjen. Nå har konkurransemiljøet tatt seg opp, noe som gjør det lettere å motivere seg for spillet. Per nå kommer jeg ikke til å bli lei med det første, sier Lawbster.

Siste fra forsiden