PUBG Global Championship 2019

– Det var helt sykt

Faze og «Aitzy» sikret PUBG-finale med vanvittig comeback.

PUBG Esports

Faze Clan og Ludvik «Aitzy» Jahnsen er videre til finale i PUBG Global Championship (PGC) etter en helt utrolig avslutning på turneringens semifinaler. Før siste kamp måtte det nærmest et mirakel til for at nordmannens lag skulle klare avansement, og det var nettopp det vi fikk.

– Ja, det var helt sykt. Vanvittig følelse, fortalte en storfornøyd Jahnsen til Gamer.no noen timer etter at finaleplassen var sikret.

Artikkelen fortsetter under Twitter-videoen.

– Hadde ikke troa i det hele tatt

Etter en unormalt svak første kvalifiseringsdag på lørdag, gikk Faze inn til søndagen på desidert sisteplass. Presset var enormt, og til å begynne med kunne det se ut som det ble for mye for gutta i rødt.

Disse spiller for Faze Clan

Vis mer

Anssi «mxey» Pekkonen
Ivan «Ubah» Kapustin
David «Fuzzfaze» Persson
Ludvik «Aitzy» Jahnsen

«Aitzy» og kompani satt med usle 32 poeng etter elleve av tolv kamper spilt – 22 poeng bak laget som da lå på siste kvalifiseringsplass. Lagets siste sjanse fikk heller ikke en god start, og nordmannen innrømmer at det så mørkt ut.

– Jeg hadde ikke troa i det hele tatt når vi mistet «Mxey» tidlig i runden. Også var sirkelen i tillegg så langt unna.

De tre resterende spillerne kom seg trygt inn i sonen, noe de hadde slitt med hele dagen, og etter å ha overlevd et vilt bakholdsangrep var det som om Faze plutselig våknet. På et blunk fikk gjengen tilbake den selvsikkerheten vi har blitt så vant med å se hos dem.

– Når vi fikk angrepet SKT etter at jeg plukket opp de to [lagkameratene mine], da følte jeg at dette går veien vår, forklarte Jahnsen.

«Aitzy», «Fuzzface» og «Ubah» så seg aldri tilbake, og vant til slutt kampen med hele 18 kills. Med ti poeng for seier løftet det Faze opp til 60 poeng og utrolig nok hadde trioen sikret finaleplass med fem fattige poeng.

Bedre utgangspunkt i finalen

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

Dermed bærer det til Oakland i California neste helg, der det skal spilles totalt tolv finalekamper. Dersom Faze skal ha noen sjanse til å hevde seg blir gutta nødt til å prestere bedre enn det vi så i semifinalen, og «Aitzy» forventer at de klarer å gjøre nettopp det.

I semifinalen måtte Faze nemlig gi slipp på sin faste landingsplass på Erangel-kartet, som satte en strek i regninga for de vante strategiene. I finalen bør laget imidlertid ikke få noen slik konkurranse, og dermed øyner nordmannen allerede et bedre utgangspunkt.

Her er de 16 lagene som skal kjempe om seier i PGC-finalen.
PUBG Esports

– Vi drar tilbake til gamle trakter. Jeg ser frem til det. Nå er det «bare» 16 lag å forholde seg til, og vi slipper å bytte mellom grupper og vi slipper lag som prøver å ødelegge for andre fordi de allerede har kvalifisert seg.

Av de 16 lagene bør Faze nok se opp for nordamerikanske Lazarus, som sanket flest poeng i semifinalene og som stadig vekk skapte problemer for de antatte topplagene. Europeiske TSM ser også sterke ut, og de kinesiske lagene 4AM og QM bør også være med å kjempe om seier.

Finalene går av stabelen søndag klokken 02:00 norsk tid med seks innledende kamper, før vi får seks nye kamper klokken 02:00 på mandag. Om du planlegger å holde deg våken kan du svinge innom den offisielle Twitch-kanalen til PUBG.

Siste fra forsiden