StarCraft II / World Championship Series

– Det viktigste er å avansere fra gruppen

Torsdag kjemper Jens «Snute» Aasgaard om en plass i finalen av verdensmesterskapet i StarCraft II.

ESL/Patrick Strack

Det er få nordmenn som har utmerket seg i det internasjonale e-sportmiljøet som Starcraft II-spilleren Jens «Snute» Aasgard. Førstkommende torsdag skal Zerg-spilleren delta i World Championship Series Global Playoffs, hvor han har mulighet til å avansere, som en av åtte spillere, til finalen i verdensmesterskapet.

– Har troen

Jens «Snute» Aasgaard.
Gamer.no

Aasgaard har slitt med litt varierende resultater den siste tiden, og har på tross av noen svært imponerende prestasjoner i år ikke klart å levere jevnt på toppnivå. Likevel mener han at et avansement fra gruppespillet skal være mulig.

– Blant de seksten spillerne tror jeg nivået mitt er midt på treet, eller litt under - det er veldig mange gode spillere. På papiret havner jeg sannsynligvis på 2.- eller 3. plass i gruppen, men jeg har troen på å gå videre som enten 1.- eller 2. plass, skriver Aasgaard i en epost til Gamer.no.

Aasgaard trekker fram gruppesammensetningen som hovedgrunnen til at han ser positivt på mulighetene for avansement - og det er nettopp det å gå videre til verdensmesterskapet som er hovedfokuset til Aasgaard på torsdag.

Gruppen til Aasgaard
Skjermdump fra Battle.net

– Jeg har vært heldig med gruppen min, to Protoss og en Zerg. Det er ganske gunstig, ettersom jeg er sterk mot Protoss for øyeblikket. Det aller viktigste for meg er å avansere videre fra gruppen, forklarer Aasgaard.

Dersom Aasgard kommer seg videre fra gruppespillet tror han det endelige resultatet avhenger av hvem motstanderne blir.

– Fra og med topp åtte kan alt skje avhengig av hvilke spillere som havner hvor. Jeg vil helst unngå de beste Terran-spillerne som Jun «TY» Tae Jang og Byun «ByuN» Hyun Woo, de er veldig gode og nivået mitt er ikke i nærheten av der det trenger å være mot Terran, forteller Aasgaard.

Spiller om store summer

Aasgaard sin siste etappe mot verdensmesterskapet går av stabelen på torsdag 27. oktober klokken 18:30 norsk tid. De siste kampene i gruppespillet spilles søndag den 30. oktober - da blir det avgjort hvilke åtte spillere som går videre til å kjempe om den svimlende førstepremien på over 1,6 millioner kroner når finalen spilles under årets Blizzcon den 4. og 5. november.

Følg Blizzards sending via GamerTV »

Siste fra forsiden