Minecraft - ray tracing

Det virker som Minecraft får støtte for strålesporing på Xbox Series X/S

Microsoft har begynt å rulle ut en testversjon.

Slik ser strålesporing ut i Minecraft på PC.
Nvidia

Etter alle solemerker får Minecraft støtte for strålesporing på Xbox Series X/S om ikke lenge. Det melder Tom Warren-redaktøren fra The Verge på sin Twitter-konto.

Testversjonen som angivelig er ute skal ha blitt tilgjengelig i testversjonen til Minecraft inne i Xbox Insider. Her legger utviklerne ofte ut tidlige oppdateringer av spillet for testing før de lanseres for allmuen.

Alle som ønsker det kan melde seg inn i Insider-programmet, via Xbox Insider Hub-appen på Xbox Series X/S eller i Windows 10 og 11.

Lys- og skyggeteknologien strålesporing («ray tracing»), sørger i bunn og grunn for mer detaljerte refleksjoner og lys i spill, og er noe både PlayStation 5 og Xbox Series X/S kan levere. Teknologien er mest utbredt på PC for øyeblikket med de nyeste grafikkortene til Nvidia og AMD.

LES OGSÅ: Slik ser Minecraft ut med Nvidias «raytracing»-grafikk »

Utrullingen virker å være stykkevis og delt for øyeblikket. Andre som er med i Xbox Insider-programmet melder at de foreløpig ikke kan låse opp strålesporingen i spillet, noe som tyder på at Microsoft isolerer enkelte til testen for øyeblikket.

Microsoft har så langt ikke nevnt noe offisielt om at Minecraft skal få strålesporing på konsollene.

Lyst til å se hva slags effekt strålesporing har i Minecraft? Vi tok en grundig test av PC-versjonen da «ray tracing» ble implementert der »

Siste fra forsiden