Nintendo Switch oppgradering

Det virker som om Nintendo Switch får en liten overhaling

Nye dokumenter tyder på det.

Audun Rodem, Gamer.no

Gamer.no meldte nylig at Nintendo har kunngjort en ny utgave av sin populære Switch-konsoll som kun er ment for bærbar spilling, Switch Lite. Tilsynelatende er dette ikke den eneste Switch-relaterte maskinvarenyheten selskapet har på gang.

Som blant andre The Verge rapporterer dukket det nylig opp dokumenter fra Nintendo hos det amerikanske reguleringsbyrået FCC som indikerer at en kraftigere Switch-versjon er på vei.

I dokumentene ønsker Nintendo å registrere endringer av det som er den opprinnelige konsollen. Disse endringene oppgis å være en ny SoC-brikke (system on a chip), altså systembrikken, og endring av minnetypen.

Trolig ny Tegra-brikke

Nintendo kunngjorde nylig Switch Lite, men nå ser det ut til at det kommer en kraftigere utgave av den originale Switch-konsollen også.
Nintendo

Nintendo Switch benytter i dag systembrikken Tegra X1 fra Nvidia, og det finnes for øyeblikket ingen nyere Tegra-modell beregnet på spilling.

Som blant andre Slashgear rapporterte i fjor har det imidlertid tidligere dukket opp opplysninger som tyder på at Switch skal få en ny utgave av Tegra X1-brikken, informasjon som kan via analyser av maskinens fastvare.

Det er altså godt mulig det er denne oppgraderingen som nå er på vei, uten at det er helt klart hvor stor denne forbedringen blir i praksis. Det er heller ikke klart hva som blir nytt på minnefronten, men tidligere rykter har indikert at det dreier seg om en dobling av både minne- og lagringskapasiteten, til henholdsvis 8 GB og 64 GB.

Ingenting er altså bekreftet av Nintendo foreløpig.

Les også: Her er Nintendo Switch Lite »

Siste fra forsiden