Detaljer fra Midway Gamer's Day

Det amerikanske spillselskapet holdt nylig en liten messe i Los Angeles, hvor de røpet noen av fremtidsplanene sine.

En av de mest spennende nyhetene er Area 51, et førstepersons skytespill hvor handlingen ikke overraskende foregår i den hemmelige militærbasen ved samme navn. Det er mange som spekulerer i hva som foregår inne i dette godt beskyttede området, og utviklerne hos Inevitable Entertainment tipper stedet blant annet er åsted for eksperimentering med teknologi fra det ytre rom.

Er det noe vi har lært etter flere års spilling, så er det at slik eksperimentering sjelden går godt. I Area 51 har forskningen resultert i et dødelig virus som har ført til at hele basen har måttet stenges. Hvis viruset sprer seg til omverdenen vil det få fryktelige resultater. Du må lede et team inn i basen, hvor dere må nøytralisere faren før det er for sent. Spillet vil skal etter planen komme ut til Xbox og PS2 mot slutten av året.

I forrige uke fortalte vi at Midway, som for tiden fokuserer mest på konsollmarkedet, jobber med en PC-versjon av The Suffering, et grøsserspill som ser ut til å være en av deres større satsninger i år. Nå er det klart at de også jobber med flere lavprisspill til PC-markedet, men noen spesifikke detaljer har de ikke røpet.

De har imidlertid røpet en rekke andre spennende nyheter, blant annet et nytt spill i Gauntlet-serien. Det forrige spillet i serien, Dark Legacy, fikk dårlig kritikk og floppet totalt. For å unngå en reprise av dette har Midway hyret inn John Romero og Tom Hall for å hjelpe til med utviklingen, som foregår i Midway sitt nye San Diego-baserte studio.

Dette er ikke den eneste etterfølgeren som er på vei. Som vi nevnte i vår sniktitt på SpyHunter 2 jobbes det med et tredje spill i serien. Dette skal utgis omtrent samtidig med SpyHunter-filmen, som kommer i 2005. Dessuten har Midway nylig kunngjort Mortal Kombat: Deception, det neste spillet i den berømte serien blodige kampspill.

Midway har vært i spillbransjen i mange, mange år, og selskapet lanserte nylig en samlepakke kalt Midway's Arcade Treasures. Pakken inneholdt 24 arkadespill fra åttitallet, og omtalen kan du lese ved å klikke på lenken under. Ikke overraskende er en oppfølger på vei, og Midway's Arcade Treasures 2 vil inneholde nyere arkadeklassikere som Mortal Kombat, Mortal Kombat 2, NARC og Total Carnage.

Midway har imidlertid ikke bare positive ting å melde. Selskapet tapte store pengesummer i året som gikk, og har måttet revurdere flere prosjekter. Superheltspillet Justice League, som var under utvikling hos veteranene i Travellers Tales, er blitt kansellert. Spillet skulle ha inneholdt en hel rekke klassiske superhelter fra DC Comics, blant annet Superman, Batman og Wonder Woman.

Det kan også se ut som om det spøker for Midway sin involvering med GameCube. En talsmann for selskapet har fortalt at de enda vurderer GameCube som en potensiell plattform for prosjektene sine, men at de ikke jobber med noe som helst for Nintendo-maskinen akkurat nå.

Siste fra forsiden